Leder

Spenstig start

«Å komme i form gir selvtillit og energi»

Publisert
Sist oppdatert
Januar er de modige løfters måned. Vi som lever i vinterlandet burde egentlig utsette nyttårsforsettene til våren, til solen og våren gir mer lyst ...Men vi vil jo så gjerne ha en kickstart på 2006. Så hva med å la de rituelle forsettene få starthjelp?Det er ideen bak KKs nye serie «6 uker til en bedre kropp». Hver uke kan du følge KK-ekspertene Jill Jahrmann og Jeanette Roedes program. I serien får du også møte Grethe Raasoch Simensen og Heidi Gunnholt Sund. Grethe vil ned i vekt og komme i gang med trening. Heidi ønsker å få tilbake fasongen etter fødsel. Den første rapporten tilbake fra treneren Jill er entusiastisk: - Jentene sier det var overraskende lett å komme i gang!Veien til en bedre kropp trenger ikke være plagsom pine. Hemmeligheten er at litt systematikk i kroppsarbeidet gir deg en mer behagelig livsstil ganske raskt. Du må heller ikke leve som idrettsutøverne med time på time med trening hver dag. Regelmessig bevegelse og mer kontroll på hva vi spiser er nok for de fleste. Å komme i form handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men om å få styrke til å tåle motstand, få bedre immunforsvar, mer søvn, mindre negativt stress, mer selvtillit og energi. Ved å passe på kroppen bekjemper vi også typiske kvinneplager i muskler, hofte og rygg, alt det som møter oss etter fødsler, etter vi er blitt 30, etter stress. Derfor er også forebyggende helse politikk på høyt nivå nå. Sist ute er helseminister Sylvia Brustad, som varsler en kampanje mot den farlige fedmen. Ambisjonen er ikke mindre enn en nasjonal slankekur! Det betyr at fet og usunn mat skal merkes tydelig. Det betyr mer fysisk aktivitet og sunnere mat i barnehager og skole. Partene i arbeidslivet skal inviteres til dialog om treningstilbud i arbeidstiden. Signalene fra Brustad er bra. Vi håper og tror at du blir inspirert av 6-ukers programmet i KK. Ingen tvang, men som KK-ekspertene sier: Du kjenner forskjell i løpet av to-tre uker. Lykke til!Bente E. Engeslandsjefredaktør bente.engesland@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer