Jill Jahrmann

Spinn deg til topp kropp

Får du en veltrent kropp bare av spinning, eller må det noe mer til? Eksperten svarer.

Spinn deg til topp kropp
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Eg er ei jente på 24 år som trenar spinning tre gongar i veka. Med mine 173 cm og 59 kilo er eg ikkje opptatt av å gå ned i vekt, men å stramme opp det eg har. Greier eg meg uten styrketrening, eller held det i såfall med ein treningstime i sal med styrke ein gong i veka (i tillegg til spinninga?) Kor bra er spinning i forhold til oppstramming?
Spinnvill

Svar: Når du sier stramme opp, så betyr det på fagspråket å få litt mer muskler. Man kan ikke stramme opp fettvevet, og musklene blir ikke «strammere» , men man kan da saktens se sprekere og strammere ut med litt mer muskler. Mange opplever også at de føler seg strammere når noe av fettvevet forsvinner, slik at musklene synes bedre gjennom huden. Siden du ikke er ute etter å redusere fettvev, vil jeg anbefale deg styrketrening.

Spinningen øker energiforbruket, bedrer kondisjonen og gir deg utholdende styrke i beina, men den bygger ikke noe særlig muskler. Det skal imidlertid ikke så mye til, så du kommer langt med en styrketreningstime der du sørger for å ha tilstrekkelig motstand, og gjerne noen styrkeøvelser (2-3) på apparatene etter spinningtimen. Husk at det viktigste med styrketrening er at du tar i så muskelen blir skikkelig sliten!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

LES OGSÅ:
 • Spinne hjemme
 • Ikke glem kondisen
 • Jills sprekeste tips
 • Glem vekta!
 • Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer