Nettmøte

Spør deg julesprek

Lett å bli lat i jula? Mandag 18. desember stilte KKs treningsekspert, Jill Jahrmann, til nettmøte på kk.no. Les hva hun svarte.

Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann (36) er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. I juleferien er det lett å bli sittende på baken. Ødelegger det formen, eller kan du ta treningspause? Hva med nyttårsforsettene - hvordan skal du klare å komme igang og holde tempoet oppe i det nye året? Jill kan svare deg.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Svai Rygg

, innsendt av Emilie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 09:45
Hei Jill!Lurer på en ting ang. svai rygg. Har hatt anoreksi, men er nå på bedringens vei. Men under sykdommen har jeg fått veldig svai rygg. Og da mener jeg VELDIG! Magen står liksom ut(ikke pga. fett eller noe) fordi ryggen er så "skeiv" på en måte. Har fått utrolig dårlig holdning.. Er det noe jeg kan gjøre? Hvis jeg tar meg sammen og retter opp ryggen, blir magen flat med engang. Men jeg greier ikke å gå og konsentrere meg om å rette opp ryggen hele tiden. Håper på svar:)
Hei EmilieSå bra å høre at du er i ferd med å bli bedre. Ryggsvaien din er et snilt, lite problem sammenlignet med alt det andre du sliter med. Det beste du kan gjøre for ryggen din er å begynne med moderne MageRygg-trening. Det kan du gjøre ved å trene pilates eller klasser som kalles MageRygg på SATS. Det finnes sikkert lignende andre steder. Denne treningen skal lære musklene dine å "skru seg på" hele tiden slik at de holder ryggen din i stilling. I tillegg til å trene, må du være bevisst holdningen din så ofte du klarer å huske på det, så skal du nok få bukt med ryggsvaien.Jill

Intensitet for mosjoniste

, innsendt av Nille
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 12:03
Hei!Takk for inspirerende spalter og innlegg i KK- Det motiverer til å holde på aktivitetsnivået i perioder når man ikke føler man har tid/lyst.Flere ganger har jeg lest at det er feil å trene for hardt/med høg intensitet. At det er den store feilen mosjonister gjør. Dette synest jeg er rart. Jeg synest det er naturlig å tenke at jo lenger tid man kan trene på høg intensitet, jo bedre kondisjon får man. Jeg trivest med å trene på 80-90% av maks puls (i følge min pulsklokke. Over 90 % er jo ubehagelig, men det skjer på de hardeste korte intervallene på spinning. Det er motiverende å gi alt, og bli sliten. På fjellturene/spinning kan jeg godt bli litt "sur" i beina etter 40 minutt, men det gjør meg ingenting. Det ordner seg når jeg går nedigjen fra fjellet. Det går over raskt. Jeg trenger kun svært kort pause for å få ned pulsen. Selvsagt bli jeg sliten etter trening, men jeg slapper så godt av etterpå. Hvordan kan dette være feil? Jeg har brukt pulsklokke i flere år. Jeg går opp på topper (ca 800-900 m)et par ganger i uken mai-oktober. Totalt mosjonerer jeg 3 ganger i uken, ofte er den 3. gangen en time rolig tur eller lett styrketrening kombinert med sykling/stepmaskin. Øktene varer i 1 1/2 - 2 timer. Ellers trener jeg spinning/ generell utholdenhet og lett styrketrening for å holde kondisjonen om vinteren. Jeg er yrkesaktiv tobarnsmor som har litt vanskelig for å slappe av. Jeg gjør det best etter trening. Men vil jo selvsagt helst ikke mosjonere feil. God jul!
Takk for hyggelig tilbakemelding!Det er slett ikke feil eller farlig å trene med høy intensitet for en som deg, det er veldig bra. Du er vant til trening og gjør det bevisst og kontrollert, noe som igjen sørger for ennå bedre form.De gangene jeg (og sikkert andre) sier at mosjonister har en tendens til å trene for hardt handler det om begynnerfasen for utrente, FØR man har kommet seg inn i en god vane og kroppen er i form. Da kan høy intensitet lett føre til både motivasjonsfall på grunn av unehag, og til skader.For deg er det altså bare å ta i. Om jeg skal gi deg et råd må det være å få testet makspulsen din, så får du ennå mer korrekt feedback fra pulsklokken din.JIll

, innsendt av juni
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 12:11
hei. lurer på hvormye aktivitet en bør ha i julen for ikke å legge på seg? pleier å svømme, men det er stengt julen!
Hei juniDet kommer først og fremst an på hvordan du spiser i julen sammenlignet med kotsholdet ditt til daglig. Om du gjør som de fleste nordmenn, bli det et jevnt innsig av kaloritett mat, og da er det vanskelig å ikke legge på seg litt i løpet av julen. Jeg synes du skal gjøre følgende1) Ha et bevisst forhold til hvor mye du inntar totalt hver dag. Kan noe av dette droppes uten at kosen forsvinner2) Kom deg ut på en skikkelig gåtur hver eneste fridag. Lang ut og nyt det lille dagslyset som der. Da reguleres apetitten bedre ogsåha en fin julJill

Oppstramming?

, innsendt av Heidi
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 17:29
Hei!Tenkte jeg kunne spørre om noe jeg har lurt på en stund, og som jeg har hørt også andre sliter med: Jeg har en nokså slank overkropp, men i armhulene har jeg noen slags ekstra "valker" som ikke ser noe fint ut når jeg går med diverse topper. Akkurat som ei ekstra pølse med fett. Vet at det ikke går ann med punktslanking, men er det noen styrkeøvelser eller lignende som gjør at jeg kan få strammet opp huden her?? På forhånd tusen takk for svar:)
HeiJeg vil tro at skikkelig styrketrening for brystmusklene (om du snakker om forsiden av kroppen) vil kunne få hele området til å se sprekere og mer veltrent ut. Prøv det!Jill

Gjennopptrening etter ska

, innsendt av Ann
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 18:57
Hei! Jeg har hatt en menisk-skade (og deretter en menisk-operasjon)samt en svak rygg som jeg nå er i ferd med å trene opp igjen gjennom sekvenstrening og forsiktige gåturer. Jeg trener kanskje 3-4 ganger i uken, og merker at det hjelper. Jeg kommer til å være bortreist i en uke nå i julen. Tror du det holder at jeg går noen turer innimellom siden det ikke er noe treningssenter der jeg skal?
HeiEn uke uten denne treningen skal nok gå bra. Gåturer er veldig bra for både rygg og kne (og generelt velvære) så det vil jeg anbefale. jeg synes du skal spørre fysioterapeuten din etter noen øvelser du kan gjøre for ryggen i løpet av uken, så er du sikker på å fortsette den fine fremgangen du allerede er inne i.God jul:-)Jill

Gjør meg klok.

, innsendt av Jente20
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 22:03
Heisann. Hodet mitt går i surr, den ene dagen er "slik" trening bra og den andre dagen er "sånn" trening bra. Helt ærlig blir jeg rett og slett litt forvirret. Jeg prøver å trene regelmessig, men har blitt dårlig med det i det siste. Har planene klare for ny året om å komme igang da. Problemet er at jeg vet rett og slett ikke om jeg trener riktig. Jeg har ti - tjue kilo som skal av. Jeg vil prøve å få dette til innen sommere er dette et realistisk mål?. Sliter med dårig selvbilde pga overvekt nå og ville gjerne få gjort noe med dette fortest mulig. Hvordan får jeg mest mulig utbytte av en treningsøkt? Er det ok med en kosedag i uka hvis jeg skal ned så mye? HVor ofte bør jeg trene og hva slags apperater? Når det gjelder sit ups, er det bra å ta dette flere dager på rad eller forbrenner jeg ikke fettet på magen da? Har hørt litt forskjellige ting. Jeg håper virelig du kan hjelpe meg. Selvbilde er på bånn nå, jeg føler meg konstant trøtt og sliten, vil gjerne få orden på dette. På forhånd takk, og ønsker deg en god jul og godt nytt år.
hei duHer var det veldig mange spørsmål, jeg skal forsøke å svare med å gi deg råd om trening. Det er umulig for meg å vite om det er realisisk for deg å gå ned 10 eller 20 kilo, men det synes jeg du skal ta med ro. Når du kommer i gang med bra, jevn trening og et sunt kosthold vil kroppen tilpasse seg til den trivselsvekten du skal ha om det er minus 8, 12 eller 18 kilo. Med et fornuftig opplegg kan man forvente å gå ned ca 0,5 kilo per uke, så du har gode sjanser frem mot sommeren så lenge du er standhaftig og ikke setter i gang med et opplegg som krever altfor mye av deg, da sprekker du nemlig.Du spør om kosedag. Jeg ser ingen grunn for at du kan kose deg litt ekstrra en dag, men unngå å skeie helt ut og overspise. Du kan jo få tak i boken "Helgefri slanking" av Gunne Helen Arsky og få noen tips der?Treningsmessig handler det ikke om "øvelser", men om kondisjonstrening. Legg opp til tre kondisjonsøkter per uke. De bør vare ca 45 minutter effektivt, og du bør kjenne at du jobber effektivt og blir sliten uten at du mister evnen til å snakke i hele setninger. Du kan velge stavgang, gruppetreningstimer, spinningtimer. kondisjonsmaskiner på treningsenter.... bare du husker å holde en god intensitet gjennom hele treningsøkten.Etter 6-8 uker med tre slike økter kan du gjerne legge til litt styrketrening, men kondisjonstreningen skal dominere treningen, det er den som sørger for stadig høyere forbruk underveis i treningen ettersom formen stiger.Lykke til med forsetter!Jill:-)

Pulsklokke

, innsendt av Treningsjenta
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.12.2006 / kSaturday. 23:01
HeiEr en jente på 18 år som vanligvis har trent 3-4 ganger i uka med aerobic og vekter. Nå, etter en relativt lang sykdomsperiode, føler jeg at jeg har mistet mye av kondisjonen og vil gjerne trene den opp igjen. Tenkte å ønske meg en pulsklokke til jul så jeg lettere kan følge opp treningen. Hvordan foreslår du at jeg går frem igjen når jeg begynner med denne pulsklokken? Hva bør max/min puls være? (Vet ikke om det har noe å si, men jeg veier ca. 52 kg og er 164 cm høy.)Trener som oftest sammenhengende i 1-1,5 time.Takk for svar! :)
HeiNår du får en pulsklokke som ikke er av de aller enkleste typene, vil denne kreve en innstilling med kjønn, alder (viktig), vekt, høyde etc. Ut fra denne informasjonen vil klokken regne seg fremtil dine teoretisk riktige pulsverdier under trening. Den eneste ulempen er at disse verdiene ikke nødvendigvis er helt riktige siden de tar utgangspunkt i en teoretisk maskpuls. Helt riktige verdier ville du bare få om du tester makspulsen din og regner ut fra denne. Det er en tung test som ikke bør gjøres av andre enn veltrente, så vent litt med det.'Jeg synes du kan ta tak i de verdiene klokken gir deg og sammenligne med det som kalles "subjektiv treningsopplevelse". Når klokken sier at pulsen din er på 70% av maks - kjennes det slik ut? Og så videre. På SATS henger det intensitetsskaler som sammeligner følelse og puls - du kan jo ta en titt på denne om du er på et senter.I starten bør du ligge på gradvus økende puls i oppvarmingen, og deretter på cirka 70% av maks resten av treningen. Når du kommer i bedre form kan du legge opp til hardere intervaller, hvor harde avhegner av hvor lange de er.Lykke til med treningen!Jill

Rumpeløs!

, innsendt av Sam
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.12.2006 / kSunday. 15:05
Hei Jill!Jeg er så og si rumpeløs.. Har i noen uker trent med manualer - knebøy og utfall.. Hvor lang tid tar det før resultatene kommer?Har du noen tips om hva jeg kan bruke som en midlertidig løsning for å få litt mer rumpe? Vil gjerne kunne gå i trange bukser, kjoler og skjørt i julen og føle meg litt feminin. :)
HeiTreningsresultater er innvikldede greier. De avhenger nemlig av person, så jeg kan dessverre ikke gi deg et fasitsvar. Det som imidlertid er viktig, er at du trener tilstrekkelig tungt. Du bør ikke klare flere enn 8-10 gjentagelser når du trener styrke. De siste skal være skikkelig tunge, det er da resultatene kommer.Du kan også gjerne legge til en øvelse som here markløft. Se treningsvideoene som ligger på sidene, eller under noen av treningsprogrammene for rumpe.Midlertidige løsninger kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med - push-up strømpebukse?God jul!Jill

håper på svar!

, innsendt av undrenede
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.12.2006 / kSunday. 15:49
Hei!Jeg skal foreta enn brystreduksjonsoperasjon i begynnelsen av januar..Da må jeg holde meg i ro fra aktivitet i 3 uker!Jeg trener nå regelmessig, ca 5 dager i uka.Vil formen eller muskelmassen endres hvis man er i ro i 3 uker?Jeg kan ikke løfte vekter eller være m på aerobic før 6 uker er gått, men kan sykle etter ca tre uker..Håper på svar..Lurer veldig!Hilsen undrende..
Hei duI løpet av tre uker vil kondisjonen din være det som reduseres mest, muskelmassen er ikek så sårbar for treningsavbrudd i kortere perioder. Etter tre uker vil du kjenne at kondisjonen er litt dårligere, men det er ikke snakk om stire forandringer om du kommer deg raskt i gang igjen. Seks ukers opphold fra styrketrening vil antagelig merkes noe, bitelitt på muskelmassen, og ganske merkbart på styrken din.Lykke til med operasjonenJill

Variert trening

, innsendt av Anna
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.12.2006 / kSunday. 16:00
Hei, Jeg trener fire ganger i uken, da trener jeg på gruppetrening: total step intervall el. total intervall. Av og til bytter jeg ut den ene timen med en ren styrketime i sal. Er dette optimalt hvis mine mål er: holde vekten, stramme opp (spesielt overarmer og midje) og få synlige muskler i overarmer (spesielt triceps)Anna
hei AnnaJeg synes dette høres ut som bra trening mot dine mål. Det er viktig å passe på at intensiteten på både kondisjon og styrke er høy hele veien. Om du ikke blir sliten av styrkeøvelsene etter maks 12-14 repetisjoner trenger du tyngre vekter.Jill

trimsykkel

, innsendt av jente23
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.12.2006 / kSunday. 19:27
HeiEr en jente på 23 år, som er fullt opptatt med studier og jobbing. Sliter derfor med å få tid til å dra å trene, og vurderer sterkt å kjøpe meg en ergometer sykkel.Vil det gi god effekt å trene på den 2-3 ganger i uken på 45 min? Har alltid vært glad i slike sykler på trenings sentere, føler derfor at jeg er fullt motivert til å trene regelmessig på den.Problem områdene mine er uansett lår og rumpe og kondisjonen :)Eventuelt kan jeg supplere med en styrke økt i uken ;)Håper på svar...
HeiDette høres ut som en smart løsning for en travel dame. Tilgjengelighet betyr alt for å opprettholde treningen, og om dette følles riktig for deg, så sett i gang. Det er viktig at du tråkker i vei med bra intensitet, så kanskje du kan ønske deg en pulsklokke til jul? Da blir det ennå mer inspirerende å trene fordi du kan følge med på hvor hardt du faktisk trener.Jill

Øke intensiteten?

, innsendt av LindaB
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.12.2006 / kSunday. 22:42
Jeg trener til vanlig minst 5 ganger i uka. 3 timer aerobic inkludert styrkeøvelser og to timer svømming. I tillegg blir det noen styrkeøvelser hjemme på gulvet. Denne uka før jul, og i romjula ser jeg at jeg ikke vil få tid til å trene like mye. Jeg har også rett og slett regnet med at jeg kommer til å gå opp i vekt fordi jeg er ganske nylig ferdigslanket (etter minus 20 kg fra januar til september). Vil kiloene gå lett av meg når jeg går tibake til den vanlige treningsmengden igjen etter jul, eller bør jeg skru opp intensiteten litt? Jeg er heldig og har mye tid til å trene, så har faktisk mulighet til å ta lengre økter enn det jeg gjør nå, evt dele trening opp i flere økter gjennom dagen. Hva er det beste? Og er det best å trene skikkelig intensivt annen hver dag eller det like greit å trene "sånn passe" hver dag?
HeiGratulerer med vektnedgang. Det står det all mulig respekt av.det er nok greit å være innstilt på at vekten kan gå litt opp i julen, men forsøk å ikke skeie helt ut, så minimeres risikoen.Jeg mener at du bare kan gå direkte tilbake til ditt vante treningsopplegg etter julen, så vil de eventuelle ekstra hektoene forsvinne. Kroppen tilpasser seg det inntaket og forruket vi til enhevr tid har, så det vil ikke være behov for ekstra innsats med mindre du selv har lyst på litt forandring. Om du har det vil jeg råde deg til å veksle mellom re type økter innen kondisjon. Også kan du jo legge opp styrketrening i forbindselse med de korteste øktene.1)Intervall trening. Harde 4 minutters drag med høy intensitet etterfulgt av 2 minutter restitusjon.2) Rolig langkjøring. En time eller mer med rolig tempo som du kan holde opp mot 1,5 time3) Intensiv langkjøring: jevnt tempo i 30-50 minutter.Jill

Forsetter

, innsendt av Mamma som vil
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 11:09
Hei Jill. Jeg har satt meg nyttårsforsetter, denne gangen SKAL jeg klare det...! Jeg har ikke trent på mange år (er 32), og kiloene har "rent på" etter to svangerskap. Nå veier jeg 20-25 kilo for mye og er veldig ukomfortabel, særlig siden jeg var både slank og sprek da jeg var yngre. Jeg er hjemmeværende, eldstemann går i barnehage og den yngste er i barnepark noen timer tre ganger i uka, så jeg har tid til å trene, men jeg vet ikke hva jeg skal velge! Er så lett å bare synke sammen på sofaen når jeg har noen timer for meg selv. Hvordan kommer jeg meg opp av denne gropa, og hva slags trening burde jeg prøve?
HeiJeg synes at du skal begynne med noe fast. Det er mye lettere å få til treningen når du har et fast tidspunkt å forholde deg til. Treningssentrene har formiddagstimer som antagelig passer perfekt til minstemanns parktider, så det vil jeg anbefale deg.Start opp med to ganger i uken. Timene du velger bør inneholde kondisjonstrening og gjerne litt styrketrening i tillegg. Lykke tilJill

Trening i ferien

, innsendt av Maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 12:30
Jeg reiser bort hele julen og vil ikke ha tilgang på treningsstudio som jeg pleier. Trenger hjelp til noen ekspressøvelser jeg kan gjøre inne for ikke å fly på veggen fordi jeg ikek får rørt meg så mye som normalt, og for at ribba ikke skal legge seg fast for alltid.
HeiTa en titt på KK sine sider under Trening/Øvelser. Der finner du mye bra som kan holde deg i form.Jeg vil også anbefale lange, raske gåturer i jula. Bra for både kropp og sjel.Jill

Løping med manualer

, innsendt av Joggeglad
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 12:32
Jogging er min favoritt. Nå begynner formen å komme etter målbevisst trening over lang tid. Har lyst til å begynne å løpe med manualer for å få større effekt, men er usikker på både hvor store de bør være og hva slags type som er best.
HeiDropp manuelene. Du får lett skader av å løpe med håndvekter, og det er andre metoder som er mye bedre for å komme i bedre form ved løping. Det er endeløse muligheter med intervalltrening, for eksempel. Prøv det i stedet. Kjøp deg en bok om emnet eller søk på nettet.Jill

Trening om kvelden

, innsendt av Periodetrenern
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 12:42
Jeg har alltid som mål å få trent før jobb, men det ender med at det blir om kvelden hvis jeg i det hele tatt får tatt meg selv i nakken. Er det med trening som med mat, at effekten blir en annen om kvelden eller morgenen, slik at det er verdt å lide litt ekstra for å trene grytidlig eller spiller det egentlig ingen rolle?
hei duEeffekten er den samme om morgenen og kvelden, så velg det som passer best, og gjerne det tidspunktet du kan klare å presse deg selv litt iblant.Jill

Amming og trening

, innsendt av Usikker
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 12:59
Hvordan er det med å trene hardt mens man ammer? Kan det ha noen skadelig effekt, eller kan jeg trene som normalt igjen før svangerskapet, bare jeg følger med på formkurven skikkelig?
hei duNår man har forsket på akkurat dette finner man at morsmelken ikke påvirkes i nevneverdig grad før det er snakk om beinhard intervalltrening langt over melkesyreterskel. Da kan melken få en bismak som babyen ikke liker.Om du er en ganske normal treningsjente er det altså bare å trene som før.Jill

Trening og ribbe

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:06
Jeg blir nesten helt satt ut med tanke på at jeg kommer til å ese ut og miste treningsform i jula. Har du noen generelle råd slik jeg så Jeanette skrev om mat for oss som er redde for å komme ut av de gode rutinene når det blir mange dager med usunnt liv.Du er til utrolig stor hjelp.
Takk for det!Ikke dropp treningen i julen, vi har da god tid? Bestem deg på forhpn når og hva du skal trene, så er tiden satt av.Gå tur de dagene du ikke trene - lange, deilige turer.God jul!Jill:-)

Flat mage

, innsendt av Kristina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:24
Det sies at ingen kvinner kan trene magen helt flat som en pannekake, fordi den lile kosemagen er umulig å få bort men hvordan klarer Susann Goksør å se ut som betong et par måneder etter fødselen hvis det er umulig å trene seg slik? Skyldes det bare gener, eller er det mulig for alle bare det trenes nok?
HeiSusann har gode gener og et svært lavt fettnivå. de aller fleste kvinner kan få flat mage (men ikke med 100 sit-ups om dagen) om de ar lav nok fettprosent. Det får man ved:1) ha gode gener og dermed høy forbrenning + lavt fettnivå på magen2) være svært forsiktig med hva man spiser3) Trene myeSå da spørs det bare om man synes at det er verdt å ofre vekk all kosematen og trene beinhardt for denne magen....?Jill

Overgangsalderen

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:26
Jeg tenker med gru på at overgangsalderen er rett rundt hjørnet. Vært moderat mosjonist hele livet og er spent på hvordan formen vil bli etterpå og hvordan det blir med trening i forhold til hetwetoker og sånn.
HeiKvinner som trener gjennom overgangsalderen rapporterer om økt velvære som følge av treningen, så fortsett, eller øk, treningsmengdene når du går inn i overgangsalderen.Du kan opprettholde formen din også etter overgangsalderen, man kan si at jo eldre du blir, desto mer trenger du treningen. Du vil oppleve at fettlagrene forandres litt, mer rundt midjen og mindre på hofter og lår, men form kan altså opprettholdes lenge ennå med hod mosjon.Lykke tilJill:-)KKs treningsekspert Jill Jahrmann anbefaler strikktrening.
KKs treningsekspert Jill Jahrmann anbefaler strikktrening. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer