Nettmøte

Spør deg vakker

KKs ekspert Helge Borgen svarte på spørsmål om hud, hår og makeup i nettmøte tirsdag 9. januar kl 12-14. les hans tips.

Publisert
Sist oppdatert


Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn

 • Send inn dine spørsmål nå.

  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Poser under øynene

  , innsendt av Nita
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.12.2006 / kFriday. 20:44
  Hei!"ung" kvinne på 29 år som har til min store skrekk begynt å fått poser under øynene. Har født tre barn, og det er vel kanskje vann og fett som lettere samler seg i kroppen. Har du noen krem eller andre tips jeg kan bruke for å utsette dette med noen år?? Tror jeg får nok søvn og er ellers frisk og sunn.
  Hei Nita.Det jeg vil anbefale deg er å bruke en øyegel/krem, som drenerer bort vann etc under øynene. Det er det som er viktig ved å bruke spesialprodukter som er beregnet for øyepartiet. Huden på dette området er så tynn, derfor er dette viktig. Lykke til.Hilsen Helge.

  mørke ringer

  , innsendt av Hilde
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0027.12.2006 / kWednesday. 13:31
  Hei !Kan du anbefale en god øyekrem for mørke ringer under øynene.Hos meg er det i bue mellom nese og øyet hvor problemet er størst. Har prøved ulike typer, men ikke funnet noe som gir noe merkbart resultat.
  Hei Hilde.En god øyekrem/gel er tingen å bruke på øyepartiet. I tillegg kan du bruke usynlig lite av en concealer som her et oransje pigment, det oransje vil "drepe" det blå (komplimentærfarge). Men husk å bruke veldig lite! Lykke til.Hilsen Helge.

  Brune øyne

  , innsendt av brunette87
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0028.12.2006 / kThursday. 18:24
  Hei Helge:)Godt nytt år!Du er flink!Jeg lurer på:1)Hvilke øyenskyggefarger bør jeg bruke?jeg har brune øyne.2)Hva kan jeg gjøre for å få øyene til å se store ut?3)Hvilken mascara anbefaler du hvis jeg ønsker å ha en som både gir volum og buer veldig?4)Hvordan kan man sminke seg vis man vil få ansiktet til å se litt rundere ut?jeg har ganske avlang ansiktsform.og hvordan bør håret være?får langt rett hår ansiktet til å se lengre ut? jeg har langt, tjukt brunt hår.Håper jeg får svar, har sendt inn spørsmål til deg flere ganger og aldri fått svar. Øsnker deg et godt nytt år!Klemmer fra brunette87
  Hei Brunette87.Takk og takk, godt nytt år til deg også.1) Varme farger vil fremmheve øynene dine, i tillegg er blått kanonflott, og oransjetoner er supert. Lek deg litt med farger, ofte så er det måten du legger skyggen på som er det avgjørende.2)Legg først en lys shimmerskygge på hele lokket opp til brynet, så legger du en mørkere farge i globalbuen som du trekker med deg oppover og litt utover, da får du store flotte øyne.3)Jeg synes Dior sin nye maskara er super, også Diorshow. Lykke til.Hilsen Helge.

  Sprengte blodkar

  , innsendt av Stine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0029.12.2006 / kFriday. 13:46
  Hei! Jeg er 17 år og har en del sprengte blodkar i ansiktet, og jeg lurte da på hvordan jeg kan bli kvitt dem/unngå å få dem? Finnes det noe KOSTILSKUDD en kan ta for å forebygge disse? Er det noen hudkremer etc jeg f.eks bør unngå? MVH Stine
  Hei Stine.Det finnes gode kremer for kyprose, som du får kjøpt hos hudpleieren, hør der. Kosttilskudd ... nei, tror ikke det. Hva med å bruke veldig lite av en concealer som her et grønt pigment, det vil dempe veldig på de røde partiene. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenvipper

  , innsendt av Gry
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0001.01.2007 / kMonday. 22:56
  Hei.Jeg har et spørsmål om eyelash extensions. Jeg skal gifte meg til sommeren, og for å unngå mascara nedover kinnene, har jeg tenkt til å permanentfarge vippene, og deretter få på noen extensions hos en salong. Tingen er bare at jeg ikke kommer til å fortsette med å fylle dem opp (p.g.a. prisen!), og derfor lurer jeg på om du synes det er en god ide? Hva skjer når de begynner å falle av? Og hvor lang tid i forveien bør jeg sette dem på? Vet du om det er vanlig å få allergiske reaksjoner p.g.a limet?
  Hei Gry.Høres veldig bra ut, men det jeg ville gjort, var å lime på vanlige punktvipper der og da, de sitter godt kvelden ut, og så er deet bare å dra de av, enkelt og greit. Gå til en makeupartist, få lagt makeupen og pålimte punktvipper! Allergisk reaksjon på limet, er jeg litt usikker på, så her må du prøve deg forsiktig frem, lykke yil, du blir nokk en fantastisk brud!!Hilsen Hlege.

  Silikon

  , innsendt av Nadia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0001.01.2007 / kMonday. 23:05
  Hei Helge! Takk for alle de gode nettmøtene! Vi er mange som venter spent hver eneste gang. :)Jeg så at du hadde svart en jente som spurte om rynker rundt øynene at hun kunne kjøpe et serum med silikon, og deretter dekke med foundation. Mener du da de super-dyre serumene, som koster mange hundre kroner for en liten flaske? Eller finnes det et billigere alternativ? Har du noen gode tips?
  Hei Nadia.Det finnes helt klart billige alternativer. Serumet jeg mente er spesiellt for å bruke under en makeup, altså ikke så forebyggende. Der kan man nok spandere noe dyrere produkter. Men som et serum under en makeup så finnes det billigere alternativer. Lykke til.Hilsen Helge.

  ujevn ansiktsfarge

  , innsendt av rødmussende
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0001.01.2007 / kMonday. 23:06
  Hei! jeg trenger noen råd til hvordan jeg får sminket bort mine rødlilla eplekinn. Jeg sliter med en veldig ujevn farge i ansiktet, blir veldig fort rødmussete i kinnene. Har prøvd mange forskjellige foundation, men ikke funnet noe som funker. Har en sensibel og tørr hud.
  Hei Rødmusset.Første bud er å tilføre huden din rikelig med fuktighet, og som er tilpasset din hudtype! Så finner du en foundation som stemmer med din hudtone, der hvor du ikke er rød. Legg den så på på hele ansiktet, så går du over de røde feltene med en concaeler som her et grønt pigment, det vil dempe de røde feltene. Men husk at det er veldig lite som skal til av produktene. Ungå rouge - du kan eventuelt legge litt shading i underkant av kinnbena hvis du ønsker å samle inn ansiktet ditt, og bruk da en ikke rød farge, men en mer dus brun. Lykke til.Hilsen Helge.

  Voksen hud

  , innsendt av Mette
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0003.01.2007 / kWednesday. 21:43
  Hvilke sminketips vil du gi folk som har begynt å få noen linjer i ansiktet (30-årene)? Vil så gjerne bruke foundation, concealer etc., men har blitt advart om at det kommer til å legge seg i disse linjene... Noen spesielle råd?
  Hei Mette.Klart du kan bruke sminke! Men det du skal være obs på, er partiet rundt øynene - der er huden veldig tynn, og har man for mye på her, så vil det fremmheve linjene. Du kan også unngå pudder i foundationen, det vil også hjelpe. Vær generelt litt forsiktig med pudder - du kan absolutt bruke pudder, men vær obs på partiet rundt øynene. Lykke til.Hilsen Helge.

  Sminke eller ikke...

  , innsendt av Pia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0004.01.2007 / kThursday. 18:44
  Hei Helge!Jeg er en jente på 19 år som så og si aldri bruker sminke. Det føles på en måte unaturlig. Jeg er veldig feminin og opptatt av mote og trender, men dette med sminke har jeg aldri skjønt. I blant slår jeg på stortromma med litt maskara, men det er ytterst sjelden. Synes du det er rart? Burde alle jenter sminke seg, i alle fall litt?
  Hei Pia.Nei rart vil jeg ikke si det er. Og jenter i din alder trenger nødvendigvis ikke å sminke seg så mye. Men det som er flott synes jeg, er å passe på at brynene ser fine ut, at de har en fin form og farge, maskara, en tynn eyeliner, lippgloss, og en anelse rough for å gi litt friskhet. Dette er lite, men understreker ditt flott ansikt. Men rar er du overhode ikke!!!Hilsen Helge.

  Hud

  , innsendt av karin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.01.2007 / kSaturday. 07:17
  HeiJeg er en dame på 28 år, men problemet mitt er at hendene mine ser verre ut en enn 50årings . jeg har fått rynker på henda mine, hva skal jeg gjøre ?hvilken krem skal jeg bruke for å få redusert dem ?jeg er veldig lei for å se så gammel ut allerede nå, vær så snill og hjelp meg.Takk på forhåndKarin
  Hei Karin.Det beste rådet er å "balsamere" hendene i fuktighet, smør deg masse, men med en riktig krem. Her har hudpleierene mye bra på lager, hør der. Så kan du få lagt en håndmaske hos hudpleieren på hendene, peel dem først. Det hjelper, og gir masse fuktighet. Lykke til.Hilsen Helge.

  For tykt hår...

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.01.2007 / kSunday. 11:30
  Hei Helge!Jeg er en jente med veldig tykt hår, og med en del fall. Jeg har alltid hatt det ganske langt for da ligger det finere, og det blir mindre brusete.Men likevel er det i veien hele tiden. Jeg begynner å bli litt lei av det, og kunne tenkt meg å ha det litt kortere. Frisøren jeg går til sier at jeg ikke må tynne det for da ødlegger jeg håret mitt. Jeg har fått en sjampo som skal tynge det litt, og det hjelper ikke så veldig mye. Kan du gi meg noen tips om hva jeg kan gjøre? Er det farlig å tynne det litt? Er det noe annet jeg kan gjøre? Håper du har noen tips!Mvh Maria
  Hei Maria.Klart du kan tynne håret ditt, men litt forsiktig skal man være når håret har lengde. Ikke tynn det helt innerst, men utover i lengdene. Det man skal være obs på, er at dette kan ese litt, så prøv deg litt frem. Det finnes også gode stylingprodukter som glatter, tynger håret, også produkter som demper «frizzy» hår, få god produktveiledning av din frisør. Lykke til.Hilsen Helge.

  Firkanted ansikt!

  , innsendt av despo17
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.01.2007 / kSunday. 17:46
  Hei, Helge! Vil bare si først at du er kjempeflink til å sminke! Jeg har lært utrolig mye på kort tid, er så opphengt i sminke og div. Jeg sminker mange som skal på julebord og div, så tipsene dine funker ;DJeg er en utenlandsk jente på 17. Problemet mitt er at jeg hater ansiktsformen min! Det er veldig firkantet. Jeg tar aldri bilder av meg selv forfra, bare fra iden så det ikke syns. Jeg har oppklipt hår, sånn at det kanskje ser litt mer ovalt ut. Men jeg syns ikke det hjelper? Jeg ser ut som en mann! Jeg tør ikke la kjæresten min se på meg forfra, bare når jeg ikke er klar over det! Har hatet ansiktsformen i flere år, jeg trenger hjelp! Hva kan jeg gjøre for å mye opp ansiktet? Jeg tar litt mørk rouge på sidene, der firkantene er... Hva mer kan jeg gjøre??
  Hei Despot 17.Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding, det varmer. Men det jeg ikke liker er måten du skriver om deg selv på, jeg tror du er flott og vakker! Men for å kunne gi deg gode råd, så ville det vært veldig bra om du sendte meg et spørsmål med bilde til helge@kk.no, håper du vil gjøre det!Hilsen Helge.

  hei igjen helge

  , innsendt av silje
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 09:21
  takk for alle råd å svar... sist nettmøte sa jeg att jeg skulle ta sjangsen å prøve en kort bob. å det gjorde jeg. men bare ett lite spm. sa til frisøren att jeg skulle ha en kort bob, men det hu gjorde var å barebere alt underhåret mitt på høyde med toppen av øret å rundt hele. men selve "bob-kanten" går vel ca 3 cm opp nakken. om du skjønner meg. så er jo fryktelig kort, men gøy å teste ut noe nytt...men er dette egentlig en bob? hehe... takk for bra svar fra deg
  Hei Silje.Så bra at du fulgte mitt råd, høres veldig bra ut. Men når det er sagt, så føler jeg at frisøren din har forsynt seg litt vel mye - jeg ser nok for meg at lengden hadde gått kant i kant med de nederste nakkehårene. Det kaller jeg en skikkelig bob, men er sikker på at du ser flott ut, men du kan jo spare det litt ut i den lengden jeg mener. Lykke til.Hilsen Helge.

  Aldri brukt sminke

  , innsendt av Maren
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 13:21
  Hei!Jeg er en kvinne på 33 år som aldri har brukt sminke. Er vel mer den naturlige typen. Min mor og søster er veldig flinke til å sminke seg, og med årene ser jeg at kanskje dette hadde vært noe for meg også. Jeg renser huden hver dag og farver vippene i salong en gang pr. måned. Øyenbrynene nappes også med jevne mellomrom.Jeg liker å kle meg pent i jobbsammenheng, men på fritiden er det komfort som gjelder. Hvordan begynne med sminke uten å se malt ut? Jeg er lys i huden, har blå øyne og er naturlig mellomblond. Kan du foreslå en "startpakke" hva angår produkter?På forhånd tusen takk!
  Hei Maren.Jeg vil veldig gjerne gi deg riktige råd, så jeg vil gjerne at du sender inn spørsmål med bilde til meg til helge@kk.no, da vil jeg kunne se ansiktet ditt og gi deg riktige svar. Håper du gjør det.Hilsen Helge.

  Hudpleie

  , innsendt av Marianne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 13:56
  Hei hei!Jeg synes det er viktig å rense huden, men er ikke så flink til å finne produkter som jeg mener passer til huden min. Har nå en stund brukt produktene fra vichy fra apotektet, og er nokså fornøyd med dem. Jeg er igjen usikker på hvordan hudtype jeg har. Har en venninne som er veldig begeistret for et hudpleie merke som heter shine, har du hørt noe om det? Hvis ikke, hvilke produkter vil du anbefale til en hud som er tørr i kinnene,og rundt øynene, men fetere t - sonen.Vennelig hilsen Marianne :)
  Hei Marianne.Mitt beste tips til deg er å ta deg en tur til en hudpleier, og få en analyse av huden din der og eventuelt gjøre dine innkjøp der. Lykke til.Hilsen Helge.

  Nese og Hår

  , innsendt av Hårforandring
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 14:29
  Jeg har en bred nese. Hvordan bør jeg helst sminke meg.Hva slags hårfrisyre vil kle meg best, og forminske nesen?
  Hei Hårforandring.For å sminke nesen din mindre, kan du legge litt mørkere skygge på nesevingene, og en lysere skygge på neseryggen. Men vær flink til å duse skyggene i hverandre. Skal du ha råd om frisyre må jeg nok ha et bilde, ellers blir det helt umulig. Du kan sende meg epost med bilde til helge@kk.no Lykke til.Hilsen Helge.

  Håret mitt!

  , innsendt av :)
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 16:52
  Heisann!Jeg vil bare si at jeg elsker spalten din, og håper du kan hjelpe meg med et problem. Jeg har nemlig et lite hår problem.Hva kan jeg gjøre for å få håret mitt langt og vakkert? For ca. et år siden ble det klippet opphakket, ganske kort på toppen, og halvlangt i bunnen. Siden jeg har fall i håret ble følgene av dette at håret mitt har en tendens til å se slitt og ustelt ut. Jeg har begynt å få det litt lenger, men det er enda langt fra jevnet ut. Jeg klipper tuppene ca. hver andre måned. Men jeg ville blitt veldig glad hvis du hadde noen tips for hva jeg kan gjøre for å få håret i "toppform". Hva kan jeg gjøre at håret mitt vokser fortere? Og hva ville du anbefalt meg når håret mitt har en tendens til å bruse seg opp, samtidig som det har lett for å bli fett? Håper på svar:)
  Hei :)Takk for tilbakemelding.For å svare ditt spørsmål, så blir vel det kanskje litt kjedelig, for jeg har desverre ingen trylleformular som gjør at håret vokser fort. (B-vitaminer er jo bra). Men det som er viktig er å tilføre håret fuktighet, uten at det blir fett, så produktene må jo være tilpasset hårtypen din. I tillegg som det må klippes regelmessig, og kun i tuppene, ikke i bunnene. Vær tålmodig og lykke til.Hilsen Helge.

  ødelagt hår !! :(

  , innsendt av camilla
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 17:01
  hei.. jeg har et problem. et veldig stort problem. jeg har farget håret mitt nå det siste året, men aldri før det. håret mitt er ganske tykt. men det er helt ødelagt. vet ikke hva jeg skal gjøre.. kan aldri gå med håret løst, da det legger seg stygt..:( noen tips til hva jeg kan gjøre? hilsen forvirret
  Hei Camilla.Det eneste rådet jeg kan gi, er å tilføre håret ditt masse fuktighet og gode masker. Også kan du jo klippe det en del, for å få bort det verste. Lykke til.Hilsen Helge.

  Foundation

  , innsendt av Jente 22
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.01.2007 / kMonday. 18:43
  Hei, jeg er en asiatisk jente som er på utkikk etter en god foundation...til vanlig bruker jeg ikke noe sminker i det hele tatt! Jeg har fregner i ansiktet som jeg gjerne vil få dekket uten å gi folk følelse av at jeg er oversminket, liker å se naturlig ut. Har du en god foundation som du kan anbefale, og som ikke er vanskelig for å jobbe inn i huden? Og har du en concealer som er fint å bruke sammen med den anbefalte foundation for å dekke over de mørke blå ringer som ofte synes under øynene mine?Ville det være bedre om jeg sender inn et bilde en annen gang?
  Hei Jente 22.Ja, send meg et bilde med spørsmål, det hadde vært ok. Men et tips jeg kan gi er at du tar deg en tur til MAC, Face Stockholm, eller Make Up Store, der har de supre produkter som du vil bli fornøyd med. Men selfølgelig fungerer andre merker også, hør på et parfymeri der er det jo mye å velge i. Men siden du vil ha noe som dekker litt ekstra uten at det blir for mye, så kan du velge en foundation som har pudder i seg (så sant du ikke har veldig tørr hud). Fregner er flott! For å dekke det blå under øynene, trenger du en concealer med et oransje pigment. Lykke til.Hisen Helge.

  I.D foundation

  , innsendt av Cecilia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 00:16
  Hei!jeg har gått over til mineral foundation, men merker at huden min blir vedig tørr av det. De første to ukene gikk det veldig bra, men så begynte jeg å få veldig tørr hud. Vil dette gå over etter en tilvenningstid? Jeg vil virkelig ikke slutte med mineral foundation. Det blir også antageligvis også forsterket av kulden. Har du noen råd? Jeg har fuktighetsmaske (clarins) som jeg sover med nå, men det er liksom ikke nok til å holde huden fuktig neste dag igjennom.Tusen takk! Mvh, kvinne 29
  Hei Cecilia.Det kan hende at det henger sammen med at det er vinter nå og litt kaldere, huden blir veldig tørr av det. Men noe bør du gjøre. Det høres ut som du kanskje skulle finne deg noen andre og bedre fuktighetskremer/masker til ansiktet ditt, de gir deg kanskje ikke nok fett de du har nå? Men hjelper ingen ting, så ville jeg vurdert om du må bytte makeup. Lykke til.Hilsen Helge.

  Rødmer

  , innsendt av gry
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 09:26
  Hei. Har du et godt råd for å skjule at man rødmer, men uten at man blir helt oversminket? Jeg opptrer ofte med sang, og føler meg ikke så nervøs, men jeg blir likevel helt rød og varm i hele ansiktet hver gang. Det er altså ikke bare kledelige røde roser i kinnene, og jeg vil så gjerne lære noen tips til hvordan jeg kan skjule det. På en naturlig måte... Takk!
  Hei Gry.Det jeg vil anbefale deg, er at du først legger en foundation som matcher hudtonen din. Så skaffer du deg en concealer med et grønt pigment, som du legger tynt over foundationen med en syntetpensel, legg lett over de feltene du vet rødmer. Det som er viktig med concealeren, er at din ikke er for tynn. Er den det vil den ikke feste seg og bare flyte vekk, den bør heller være litt tørr - da fester den seg og dekker, men er den for tørr, synes den lett. Som du skjønner er konsistensen viktig, men litt vanskelig. Men et lite tips: Cover All Mix fra Make Up Store er vanvittig bra. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenvipper

  , innsendt av Nulle
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 09:28
  Jeg har lest en artikkel her på hjemmesiden om å få pålimt falske øyenvipper av ekte menneskehår. Jeg vil gjerne prøve, men har veldig sensitive øyne, og er redd for å få allergiske reaksjoner av limet som brukes. Tror du det er trygt?
  Hei Nulle.Menneskehår? Hm, jeg tror de fleste falske vipper er syntetiske. Når det gjelder reaksjon på lim, så er jeg faktisk ikke helt sikker, du må nesten ta en test. Lykke til.Hilsen Helge.

  Strålende farge

  , innsendt av Katinka
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 10:20
  Hei!Hva er trikset for å skape en strålende farge i ansiktet, når man er vinterblek og "grå"? kan for eksempel solpudder være noe å prøve, og hvilken farge på solpudderet bør jeg i så fall velge? De finnes jo i både rødlige og mer brunlige farger...
  Hei Katinka.Helt ærlig så er jeg ikke så stor fan av solpudder, men det kommer nok av at det blir brukt feil, og mye feilinformasjon. Når jeg bruker et solpudder, bruker jeg det som en shading i ansiktet, som feks rouge, eller lignende. Jeg kan ikke tenke meg noe som er flottere enn vinterblek hud, men det som er viktig er at man da fremhever andre ting i ansiktet, som bryn, øyemakeup, rouge, lepper. Gjør du dette på din bleke hud, ser det delikat og rent ut, og ikke skittent. Om man hadde pøst på med solpudder i hele ansiktet, og med en for mørk foundation i tillegg? Ikke fint. Ved å finne en foundation som matcher din hudtone (like blek), og fremheve det jeg nevner, blir du strålende vakker. Lykke til.Hilsen Helge.

  jevn og glatt hud

  , innsendt av Marna
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 10:22
  Hei Helge!Hvordan kan jeg få huden min i ansiktet jevn og glatt? og hvilke produkter bør inngå i den daglige rensen og hudpleien?
  Hei Marna.De produkter som er et must i den daglige hudpleien er: Renseprodukter i forhold til ansikt og øyne, fuktighetsgivende krem til ansiktet, øye krem/gel, nattkrem, peeling 1-3 ganger pr uke, avhengig av hvilken hudtype du har. Produktene må være tilpasset din hudtype, viktig! Det finnes mange flere produkter som man kan bruke i den daglige egenpleie av huden, men dette er det viktigste, synes jeg. Er du flink til dette vil du få en frisk og fin glød i huden din, og huden vil se finere ut. For å få den jevn og fin, bør du bruke en foundation, den vil da jevne og glatte huden din, og se perfekt ut. Lykke til.Hilsen Helge.

  Myke lepper

  , innsendt av Birgitte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 10:28
  Hei!Nå som det er litt kaldt ute merker jeg at leppene mine blir fortere tørr, noe som ikke er så pent. Bruker en god leppepomade fra lancome, men den hjelper ikke mot å få bukt mot de tørre flakene som noen ganger blir på leppene. Har prøvd å børste dem med en tørr tannbørste, men det funket heller dårlig. Lurer derfor på om du vet om det finnes en egen peelingkrem for leppene som jeg istedet kan prøve?
  Hei Birgitte.Det finnes egne peelingkremer for leppene, som er veldig bra og finnes i forskjellige merker. Make Up Store har for eksempel en superbra, men som sagt - andre også. Det som er viktig når det gjelder leppepomader, er at de inneholder enkelte mineraler, og det gjør slik at det tetter leppene og luft trekker ikke igjennom. Da blir de tørrere enn noen gang. Så finn en med riktig sammensetning, hudpleiesalonger har mange bra. Lykke til.Hilsen Helge.

  dagkrem og foundation

  , innsendt av Silje
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 10:32
  Hei Helge!Hvor lenge bør man vente etter man har påført dagkremen/fuktighetskremen før man påfører foundation? Noen sier fem minutter, mens andre opptil 30 min slik at fuktighetskremen rekker å trekke inn i huden før en evnetuell makeupkrem smøres på. Hva mener du er riktig?
  Hei Silje.Det er mange meninger om dette. Det jeg opplever som best, er å vente litt til du kjenner at kremen har trukket inn, slik at huden ikke er for fuktig. Det tar ikke så veldig lang tid, litt forskjellig fra hud til hud. Men 30 min er ingen vits. Hilsen Helge.

  langt ansikt

  , innsendt av caro
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 11:49
  hei!jeg lurte på om det finnes på noen sminketips for å forandre ansiktsformen sin.hvordan lugg burde jeg ha hvis jeg har langt ansikt, og hvor skal jeg legge pudder/skygge??på forhånd takk ;)
  Hei Caro.Litt individuelt, skulle gjerne hatt et bilde av deg. Men har du langt hår, lang lugg, så vil det f.eks. understreke ditt lange ansikt. Da ville det heller myket opp ansiktet ditt med f.eks. en lugg, som ville bryte opp. Når det gjelder skygge/pudder, er det viktig å tenke på hvordan du legger rougen/shadingen, med denne vil du kunne "bryte" opp ansiktet. Legg rougen som en shading (skygge) i kinnene mer på tvers i ansiktet, legg også shadingen i pannen og på haken, men vær flink til å duse den ut, slik at den ser myk ut, og ikke som streker. Men send meg gjerne et spørsmål med bilde til meg på helge@kk.no. Lykke til.Hilsen Helge.

  Farge hår

  , innsendt av Linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 12:12
  Hei!Er ei jente på 36 år som til min store skrekk har oppdaget at de første grå hår har dukket opp. Så nå farger jeg håret,gjør det selv med permanentfarge jeg kjøper i butikken,og er fornøyd med den. Farger ca.hver 3-4 måned. Men,selv om fargen sitter lengst i på etterveksten,så skal den jo også ut i hele håret noen minutter til slutt. Spørsmålet er: kan dette bli for hardt for håret etterhvert? Bør jeg heller gå til frisørsalong og få det farget der? Synes egentlig det blir litt dyrt i lengden...
  Hei Linda.Det beste er absolutt å gå til en profesjonell! Når håret blir farget, skal det ikke ut i lengdene til slutt, det er ikke nødvendig med dagens farger. De holder godt, og blir for pigmentert hvis man gjør dette hver gang.(Før i tiden gjorde vi dette.) Men det man kan gjøre hvis man synes fargen trenger en daff, er å ta en colour toutch på det, en glansvask som fresher opp fargen litt, uten å forandre den. Lykke til.Hilsen Helge.

  Rynkekrem

  , innsendt av Mia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 12:17
  Heijeg lurte på når kan jeg begynne å bruke krem mot rynker? kan man bruke det før man er 30...altså hvis man har begynt å få rynker ?
  Hei Mia.Du kan fint begynne å bruke produkter som er forebyggende mot linjer/rynkere, når de dukker opp. Men stikkordet er fuktighet, det er det ansiktet trenger. Forebygge, og det skal man gjøre fra ung alder til man blir gammel og grå. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hårfarge

  , innsendt av Donna
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.01.2007 / kTuesday. 12:49
  Hei, leser dine råd med stor interesse! Hvordan vet man hvilken hårfarge man passer best? Jeg driver og farger håret mitt frem og tilbake fra mørkt til blondt for jeg klarer aldri å bestemme meg hva jeg passer best. Men forandringen fryder også selvsagt :-) Men det hadde vært kjekt å få et profesjonelt svar. På forhånd takk for hjelpen!
  Hei Donna.Samme svar igjen, vil du sende meg spørsmål med bilde til helge@kk.no, da er det mye lettere å gi deg riktig svar. Håper du vil gjøre det.Hilsen Helge.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer