Trening

Spør deg vårsprek

Vil du komme i form før sommeren? Les treningstips fra vår treningsekspert Jill Jahrmann fra nettmøtet torsdag 19. april.

Spør deg vårsprek
Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Vil du ha vårlige treningstips, eller starte på veien mot bikiniformen? Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekte rumpe? Jill kan svare deg.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

magetrening

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 12:05
hei=) det er så utrolig mange mageøvelser ute og går, både på apparater, matter, baller og alt... har du konkrete tips til noen virkelig gode (de beste) øvelsene, som virkelig tar hardt på magen, og gir en fullverdig trening? da hadde jeg blitt glad=)
HeiSannheten om magetrening ,eller kjernetrening som jeg liker å kalle det, er at variasjon er det beste. Jo flere ulike måter du kan utfordre den samlede enheten av mage/nedre rygg/bekkenbunn, detso bedre og mer effektivt.Jeg har selvfølgelig noen effektive favoritter. Disse finner du under Trening/Øvelser på kk.no. Planken er en vinnerøvelse, det samme er enkle bensenk i ryggliggende (pass på å holde korsryggen i gulvet hele tiden). Rolige hofteløft i ryggliggende er veldig bra, og likeså sakse-øvelsen. Gå inn og se!Jill:-)

uventet gravid

, innsendt av marianne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 12:59
hei.Jeg er blitt gravid, ganske uventet og ikke planlagt.er ca 5 uker på vei.Lurer på, hvis jeg vil beholde barnet, hva jeg kan trene og ikke?jeg er i ganske god form og trener styrke med vekter, rir flere ganger i uka,og går lange turer med og uten staver.er noe av dette farlig?jeg spiller også ca en gang i uka basketball og volleyball. En annen ting er at jeg blir veldig fort sliten nå..vil dette gå over etterhvert utover i svangerskapet, og kan jeg presse meg litt selv om jeg er sliten??Veldig takknemmelig for svar!
HeiUventet graviditet kan vise seg å bli en veldig hyggelig livsendring. jeg håper valget ikke blir for slitsomt for deg.Når det gjelder aktivitet er det ingen av de tingene du gjør nå som du må slutte med umiddelbart. Styrketrening er helt fint så lenge du ikke løfter tyngre enn at du kan puste gjennom hele øvelsen. Riding går også bra for de som er vant med det, og gåturer er bare flott.Når det gjelder basket - og velleyball er dette ufarlige idretter, men det er viktig at du ikke får slag i magen eller falle hardt. Ingen av idrettene er med mye kroppskontakt, så det skal gå bra.Når magen blir større tilpasser det seg selv for de fleste. Det er sunt å trene både kondisjon og styrke gjennom hele graviditeten, men de fleste kjenner at kroppen ikke "vil" ta i veldig hardt.Akkurat nå er du nok tungpustet soim bare det. Dette er en naturlig hormonell reaksjon og vil vare noen uker. Du kan innstille deg på at pusten blir lettere igjen nå kroppen har vent seg til å være gravid, men da kommer etter hvert også noen ekstra kilo. Håper dette ga deg svar på spørsmålene dine:-)Jill

, innsendt av maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 13:35
Hei!jeg er gravid i uke 20 og har en gutt på 2,5 år. Det betyr at jeg løfter og bærer ganske mye tyngre og mer enn i forrige graviditet. jeg er litt engstelig for om det er skadelig. Jeg har en ok grunnform, men har ikke trent systematisk i løpet av svangerskapet. Kjenner at ryggen er litt stiv samt at resten av kroppen kunne ha godt av litt mer trening. Har stillesittende arbeid, men går 20-25 min hver veg til jobb samt er stort sett i bevegelse etter jobb fram til ca kl åtte. Da må jeg som regel ta legge meg litt rett ut. Føler at jeg er for dårlig form til å gå på timer på elixia, men skulle ønske jeg hadde noe gode effektive øvelser jeg kan ta hjemme.
Hei MariaVi er i omtrent samme situasjon, med en toåring og en i magen. Selv nærmer jeg meg termin i juni:-)Det er i utgangspunktet ikke farlig å løfte/bære når du er gravid, men det er viktig at du jobber forebyggende med bekkenbunnen din for å unngå at denne gir etter for presset slik at du blir stress-inkontinent (lekker urin når du løfter, hopper, hoster...). Husk på å løfte riktig ved å bruke bena i stedet for å løfte med rund rygg, og sørg for å puste godt ut når du løfter (ikke hold pusten).Jeg synes det er strålende at du bruker tiden effektivt og går til jobb. Disse gåturene kan gjøre utslaget for at du unngår endel helseplager. Pass på å gå effektivt i friskt tempo.Nå blir det jo også lysere om kveldene og du kan kanskje orke å komme deg på trening en kveld i uka etter at minsten har lagt seg? I tillegg til gåturene dine vil en ordentlig trening være nok.Du kan også gjøre øvelser. Det finnes endel dvd´er og bøker med gravidetrening, eller du kan bruke noen av øvelsene hos kk.no. Lykke til videreJill:-)

pilates

, innsendt av Marie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 15:03
HeiI det siste så har jo pilates blitt en veldig trendig treningsform. Har selv skaffet meg en slik video og merket at det tar ganske hardt på magen. Men er dette en treningsform du vil anbefale? Lurer også på hvor bra trim ergometer sykkel er? Pleier å være ganske sliten etter å ha syklet 30 min, men merker at kondisjonen har blitt bedret etter bare en måned. I starten orket jeg kun 15-20 min, men nå klarer jeg 30-40 minutter. Har du andre tips til hjemme trening? Har ikke tid til å dra på treningssenter, og sliter med knærne så jogging er ikke helt ideelt. Håper på svar :)
Hei MariePilates er en veldig flott treningform, og da spesielt for mage/rygg og holdning + kroppsbevissthet. Fortsett med det, men legg gjerne til ekstra styrketrening for resten av kroppen. Du finner gode videoøvelser under trening/øvelser på kk.no. Strikk er en god investering til hjemmebruk.Syklingen din er også super trening - godt å kjenne at formen bedres og at du orker mer. Da er du totalt sett på helt rett vei!Jill:-)

Sykkeltrening

, innsendt av kiss
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 15:09
Hei, hei...Skal trene til et sykkelløp på 80 km, har du noe forslag for å komme i god sykkelform. Har trent spinning gjennom vinteren, samt endel styrke.kiss
Hei Kiss80 km. Det er sprekt! Det er en stor fordel at du har trent spinning gjennom vinteren, da ligger grunnlaget som du trenger. I tiden frem mot det lange løpet er det viktig at du skaffer deg nok timer på sykkelsetet. Du bør altså få deg flere, lange turer der du både trener opp evnen din til å sykle under melkesyreterskel, og dessuten trener opp kroppen til å sitte i sykkelstilling så lenge.Det viktigste er at du klarer å sykle på riktig nivå. Du må unngå å tråkke til slik som på spinningtimene, da sliter du deg nemlig altfor tidlig ut.Som mellomøkter kan du ha kortere sykkelturer med mer tempo. Dette trener opp en annen kvalitet ved kondisjonen din.Altså; mange timer på sykkelen totalt sett. Lange, rolige turer danner flesteparten av timene mens kortere, hardere økter kommer innimellom.Lykke til!Jill

Slank uten trening?

, innsendt av anette, 20
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 18:53
heiJeg lurer på om det er mulig å gå ned i vekt kun ved hjelp av kosthold, uten trenig?
Hei AnetteJa, det er mulig å gå ned i vekt uten å trene, bare ved å tilpasse kostholdet. Jeg vil imidlertid anbefale en blanding av trening og kost fordi dette sørger for at du bevarer musklene dine. Om du bare går ned i vekt med kosthold forsvinner det kanskje like mye muskler som fett, og dermed synker forbrenningen din. Du trenger nemlig muskler for å forbrenne!Jill

slanke muskler

, innsendt av Juli
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 19:07
Hvordan kan jeg få lange slanke muskler, når jeg har annlegg for å få klumpete store?
Hei JuliMuskler med lite volum er noe man er genetisk betinget for. Det finnes altså ingen treningsform som gjøre musklene dine lengre eller tynnere. Når du trener yoga og tøyer vil musklene bli lengre og holdningen/kroppsbevisstheten din blir bedre. Det kan gjøre store utslag.Når du trener kondisjonstrening som jogging og stavgang bygger du også lite muskler, men forbrenner mye. Når du trener styrketrening med tunge vekter bygger du litt muskler, men det blir aldri veldig mye for oss jenter med mindre vi går inn for beintøffe, daglige økter.Jeg synes du skal legge opp til en blanding av alle tre former. Det gir best resultat.Jill:-)

Vårsprek

, innsendt av Ly
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 20:04
Hei, Jill! 1. Jeg har lenge lurt på dette: Er grunnen til at du får strekkmerker, fordi du trener? Om det er det, er det noe du kan gjøre for å få det bort?2. Jeg lurer også på hvordan du kan få en mer aktiv hverdag? Hva slags øvelser skal du gjøre hver dag for å holde deg i form? Og hvor mye av den øvelsen skal vi gjøre?Håper på svar! Takk på forhånd.
Hei LyJeg regner med at du sikter til strekkmerker under graviditet? Disse har ingenting med trening å gjøre, men alt med arv å gjøre. Det er dessverre store sjanser for at du får strekkmerker under graviditeten om din mor fikk dem.Fordelen er at de blekner betraktelig i tiden etter graviditet, og at de dermed synes mye mindre etter bare noen måneder.Jill:-)

Komme i form

, innsendt av Kristine K
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 20:28
Hei Jill!Jeg er ei jente som veier 60 kg og er 170 høy, 20 år. Ønsket mitt er å gå ned 2-3 kg før sommeren og få strammet opp litt. Jeg trener ikke på noe treningssenter, syns det er så mye deiligere å løpe/gå ute.Jeg har begynt å jogge/gå (kombinasjon) 4-5 ganger i uken a la 40 min om morgenen før jeg har spist noe. Jeg står opp, kler på meg og drar ut. Spiser ikke fordi jeg føler at jeg klarer å gi mer på tom mage. Med en gang jeg kommer hjem, spiser jeg havregrøt.Etter turen tar jeg litt sit ups og strammer litt rumpa. Jeg spiser variert og sunt. Spiser hver 3-4 time. Til middag spiser jeg enten fisk eller kylling, siden jeg ikke er så glad i annet kjøtt. Spiser en del grønnsaker og frukt i løpet av dagen og drikker mye vann. (Drikker ikke annet enn vann, kaffe og te). Holder meg unna søtsaker og slike ting, men hver lørdag er det fest så da blir det litt alkohol. Jeg må kose meg litt :)Jeg lurer på om du kan gi meg litt tips og råd for hva jeg bør gjøre for å nå målet mitt. Er den treningen tilstrekkelig? Hvilke styrkeøvelser kan jeg gjør hjemme? Ser kostholdet mott greit ut, hvis ikke, hva burde jeg forandre på?På forhånd takk.Hilsen KK
Hei KristineUt fra beskrivelsen din ser det ut til at du gjør en flott innsats. Husk å drikke godt med vann før du kommer deg ut på turene dine om morgenen, det trenger kroppen etter en lang natt nuten væsketilsførsel.Vekten din er det ikke noe i veien med, du er definitivt å regne som slank. Jeg vet at din oppfatning (som jenter flest) er at du har noen kilo for mye, men det har du altså ikke,Jeg synes du skal fortsette med treningen du gjør nå og ikke stresse med raske resultater. Med sunt kosthold og denne treningen vil kroppen din tilpasse seg til å bli sitt optimale, og tynnere enn det skal den ikke bli. Da må du nemlig forsake mer og trene masse - noe du ikke vil klare å opprettholde i lengden.Håper du blir fornøyd!Jill

t-tapp

, innsendt av Alex
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.04.2007 / kTuesday. 20:40
Hei Jill!Jeg har hørt om Theresa Tapp og hennes program t-tapp. Jeg har vært inne på hjemmesiden. Den fremstiller jo t-tapp som et mirakel! Jeg tror selvfølgelig ikke at det er det, men kanskje det har noe for seg?? Jeg jogger hver dag, så jeg tenkte å legge inn noen t-tapp øvelser i tilleg. Hva synes du om t-tapp? Eventuell erfaring? Takknemmelig for alle svar! Alex
HeiJeg har kikket litt på den siden du henviser til, og vurdert både forklaringene samt de øvelsene hun legger ut gratis. Ifølge min vurdering er ikke dette n oe du behøver å bruke penger på.Opplegget hennes ser ut til å være et pilates/yoga lignende program, noe som er vel og bra. Det hun derimot ikke har hold i er påstander om øvelser som fjerner cellulitter og som "punktslanker" deler av kroppen. Det stemmer IKKE!Du kan gjerne legge inn noen av øvelsene hennes, men forvent ikke de resultatene hun lover. Det er mye billigere å klikke deg inn på nettsidene til KK og hente stillbilder eller videoøvelser som du kan gjøre hjemme - både strikkøvelser og kjerneøvelser.Fortsett med joggingen - det er super trening:-)Jill

Styrke gymball

, innsendt av sara
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 09:17
Hei, jeg er en ivrig trimmer og løper mye. Jeg trenger i tillegg å gjøre styrkeøvelser og har kjøpt gymball. Har prøvd meg litt fram og er veldig fornøyd. Det er særlig mage, rygg, lår og rompe jeg vil trene. Mage kan vel trenes hver dag? men hva med resten av kroppen? Kan disse øvelsene gjøres flere dager på rad eller bør man hvile en dag mellom?Hilsen sara
Hei SaraSå hyggelig at du trives med treningen. Vanlig teori innen styrketrening er at man skal la en muskel hvile fra trening i 48 timer etter styrketrening. Dette gjelder imidlertid kun om du ha trent med skikkelig hard motstand og trettet muskelen ut fullstendig.Du kan jo satse på å ha en dag mellom styrkeøvelsene for samme muskelgruppe for å være helt sikker. Kondisjonstrening kan du gjerne gjøre hver dag om du er i god form. Husk å variere litt innimellom for å unngå belastningsskader.Jill:-)

Vondt i ryggen

, innsendt av Mari
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 10:26
Hei! Jeg har ofte vondt nederst i ryggen. Jeg har tidligere hatt en jobb som belastet ryggen i nesten ett år, og jeg tror det er det jeg betaler for nå. De siste 6 månedene har jeg trent jevnlig på et treningssenter (styrke, samt to forskjellige ball-øvelser), og jeg merker at det hjelper. Nå skal jeg begynne å jobbe, og vet at jeg ikke får tid til å besøke treningssenteret så ofte som jeg ønsker. Jeg vurderer å kjøpe en ball selv, og prøve å få gjort en del trening hjemme. Tror du dette vil være nok for ryggen, hvis jeg kombinerer det med å løpe? Og hvilke øvelser vil du anbefale?
Hei MariStyrketrening er bra for ryggen - godt å høre at du erfarer nettopp dette:-)Hvorfor får du ikke tid til å besøke treningssenteret når du jobber? Sentrene er jo som regel åpne fra tidlig om morgenen til sent om kvelden, så et par dager i uken synes jeg du skal unne deg!Treningsball hjemme kan du også gjerne kjøpe. Jeg synes ballen er et flott redskap og det finnes mange gode øvelser. Her er noen videoøvelser som jeg har spilt inn for KK http://www.kk.no/php/art.php?id=365594 Jill:-)

Jogging

, innsendt av Anne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 10:31
Jeg løper og trener styrke annenhver dag, sånn at det blir løping ca tre ganger i uken. Da løper jeg ikke særlig fort, og ofte i ca 20 minutter. Det føles som det er min grense, for jeg blir veldig sliten og andpusten. Er dette nok trening, eller burde jeg ha som mål å kunne løpe lenger? Jeg er slank, men ikke i spesielt god (eller dårlig!) form. De dagene jeg trener styrke holder jeg på i ca 45 minutter med sekvenstrening, der jeg bruker forskjellige muskelgrupper etter tur. Høres dette ok ut? Har ikke som mål å gå ned i vekt eller bli supertrent, men mest å holde meg i form.
Hei Anne20 minutter er ikke en veldig lang løpetur, men det er en flott start! Jeg synes godt at du kan passe på å holde farten nede slik at du etter hvert orker 30 minutter. Da vil du med tiden også kjenne at det blir lettere å løpe og at du kommer inn i en behagelig "flyt-sone". Det er nemlig slik at gleden ved å løpe øker ettersom formen stiger.Når det gjelder det totale treningsopplegget ditt synes jeg det høres veldig bra ut. Fin miks av styrke og kondisjon for å bli sunn, frisk og sprek.Lykke til videreJill:-)

Effektiv uten ball

, innsendt av linda
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 16:58
Hei!Nå har jeg prøvd ut en slik fitnessball på treningssenteret, og følte at jeg virkelig fikk trent magemusklene! Hjemme har jeg desverre ikke plass til en ball, men ønsker gjerne å trene litt mage og rygg hver morgen/kveld utenom de tre øktene i uka jeg trener på treningssenter. Har du noen øvelser som kan utføres hjemme uten noen hjelpemidler, som er like effektive som situps med fitnessballen?
HeiSjekk ut disse øvelsene http://www.kk.no/php/art.php?id=287641. De er fin-fine øvelser helt uten hjelpemidler.Jill:-)

Heisann:)

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 19:17
Hei Jill. Jeg har et par spørmål til deg. Som du sikkert vet er det mange myter rundt sit up, jeg lurer på hva som er riktig. Jeg vet det ikke går ann å få flat mage av å kun trene mage, men er det slik at du får ikke flat mage hvis du trener magen hver dag? Har hørt man kun skal ta sit ups annenhver dag. Jeg har også fått en del strekkmerker på magen på grunn av rask vektøking og lurer nå på om disse vil bli en del mindre synlig hvis man går ned i vekt. Sliter svært på selvtilliten å være ung å ha slike merker over store deler av magen.Håper på svar. På forhånd takk.
HeiSit-ups er en fin øvelse for mageregionen, en av flere fine øvelser dersom den gjøres riktig. Den bør gjøres i langsomt tempo uten rykk og napp, og du bør trene på å holde korsryggen "limt" i gulvet gjennom hele øvelsen for å gjøre den effektiv.Se forøvrig svaret under med forslag til andre øvelser for mageregionen.Magen kan se "flatere" ut om du får god kontroll og styrke i musklene som trenes på disse øvelsene, men ingen mageøvelse i hele verden fjerner fett på magen. Det er for øvrig naturlig med et kledelig, lite fettlag nederst på magen hos kvinner. Om du synes det er mye fett er kondisjonstrening og sunt kosthold eneste fornuftige vei å gå. Da reduseres fettlagrene over hele kroppen, også på magen. Når det gjelder strekkmerker vil disse bli mindre synlige både med tiden og med en vektnedgang.Lykke til!Jill

Stresset mage

, innsendt av Sofia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 21:04
Hei!Jeg er ei jente på 23 år som er veldig glad i trene kondisjon. Jeg pleier å ha 60 min økter, hvorav 40 min er jogging med relativt høy intensitet. Under selve treningsøkten føler jeg meg fin i formen, men etter endt økt reagerer nesten alltid magen med å tømme seg.Jeg får løs mage og må springe på do. Skjønner at kroppen kan reagere på hard fysisk anstrengelse på denne måten, men burde det ikke bli bedre med tiden? Hva kan det komme av?Forøvrig spiser jeg et lite måltid (frukt eller lignende) en times tid før trening.
Hei SofiaJeg kan bare forholde meg til det du skriver, så jeg vet ikke om du har "nervøs" mage utenom treningen. Dersom du har det kan det være en ide å oppsøke lege for å utrede om du spiser noe tarmsystemet ditt reagerer på.Det er for enkelte en ganske vanlig reaksjon å få litt løs mage etter skikkelig hard trening, men det høres slitsomt ut om det skjer hver gang.Du kan forsøke å legge siste måltid til 2 timert før trening, og unngå melk + frukt i dette måltidet. Jill

Effektiv trening

, innsendt av Lisen
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.04.2007 / kWednesday. 22:13
Hei! Jeg trener endel på helsestudio, men ser ingen resultater.Satser mest på Mage/Rumpe/Lår(MRL).Det blir ca 6 timer i uka med denne form for trening. Kosten min er basert på Røyk og Coca Cola stort sett, da mitt liv er stressfullt ellers.... Vet at dette er helt på trynet, men det er hva jeg trives med. Vet også at man skal spise MYE proteiner for å kunne se resultater, men har ikke tid (er stresset og sliten), og tar de enkle løsningene. - Har du tips til meg også, Superwoman?
Hei LisenJeg tror at du egentlig har svarene selv, ikke sant? Røyk og Coca cola er nok ikke det eneste du får i deg, men det hadde utvilsomt vært bra å bytte dem ut med vann og noe sunn mat. Dette vet duOver til treningen; jeg synes du skal variere i mye større grad enn nå, og først og fremst sørge for å trene op kondisjonen din. MRL 6 ganger i uka er ikke spesielt god bruk av tid:-))Legg opp til minst to økter hver uke med kondisjon. Enten i form av gruppetrening eller ved hjelp av kondisjonsmaskiner/jogging/gange. I tillegg kan du legge inn minst en økt med styrketrening hver uke, gjerne en styrkeklasse om det er mer motiverende enn trening alene.Lykke til med forsettene!Jill:-)

Lengde på joggetur

, innsendt av Cecilie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.04.2007 / kThursday. 08:34
Hei,Jeg har begynt å jogge etter lang tids treningsopphold og har bestemt meg for å starte forsiktig for å holde motivasjonen oppe. Jogger derfor ca 20 minutter med en styrkeøkt etterpå (situps, pushups, utfall) ca annenhver dag. Får jeg ok effekt av dette? Målet er fettforbrenning samt bygge kondisjon. Hva er en ok plan for å øke mengden? Er det noen forskjell på å trene på morgenen og kvelden?
Hei CecilieSå flink du er! Jeg synes det opplegget du skisserer er en flott start og det kan lett bygges ut etter som du kjenner at du orker og vil. Det viktige er at du trives med det du gjør nå. Du får helt klart effekter av 20 minutter jogging + styrke.Når du kjenner at 20 minutter går helt greit kan du forsøke å legge til fem minutter i stedet for å øke tempoet. Du kan fortsette med dette (bruk god tid) til du er oppe i 35-45 minutter. Da kan du heller øke tempoet når du kjenner at du orker.I forhold til å trene morgen eller kveld så er begge deler like bra. Det viktige er hva du selv liker. Jill:-)

nedbrytningsprosess i kro

, innsendt av misha
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.04.2007 / kThursday. 09:44
Hei:)Stemmer det at kroppen starter nedbrytningsprosess når man er en 24-25 år gammel? Innebærer dette at man må trene mer for å oppnå samme resultat? Jeg er veldig redd for å få den flate og lange rumpen som man ser på en del eldre ;)
HeiMorsomt spørsmål! Det stemmer at kroppens nedbrytningsprosess starter ganske tidlig selv om 24-25 høres ut som i tidligste laget. De fleste kjenner tegnene ved 30-35 års alder om de ikke motvirkes med trening og et sunt kosthold. det mest utslagsgivende er at muskelmassen reduseres. Det resulterer i nedsatt forbrenning i første omgang og i "slunkne" kroppsdeler ganske mye senere. Motgiften er styrketrening. Med skikkelig styrketrening kan man opprettholde muskelmassen til en 20-åring langt oppover i aldersklassene.Jill:-)

Strammere mage/midje

, innsendt av Lindus
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.04.2007 / kThursday. 10:49
Jeg synes jeg har fàtt for mye "40-àrs tillegg" pà magen og i sidene. Resten av kroppen er ok, men jeg skulle gjerne hatt vekk det lille ekstra som buler over bukselinningen. Har du et godt treningstips som strammer opp og flater ut magen/midjen?
Hei LindusDu blir dagens siste. Til dere andre - skriv gjerne inn til neste nettmøte eller til svartjenesten gjennom kk.noDet lille 40-års tillegget blir ikke borte ved øvelser, men ved å redusere kroppens fettlager. Det finnes altså ikke noe slikt som "punktslanking" - redusere et lokalt, lite tillegg.Den greieste måten er en blanding av kondisjonstrening og sunt kosthold. Det handler altså om å bruke opp flere kalorier enn du inntar, da reduseres fettlagreme over hele kroppen.Lykke til!Jill

For kort tid...

, innsendt av Josefine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.04.2007 / kThursday. 12:22
Hei!Jeg reiser på ferie til Brazil om 1mnd og har lyst til å komme i litt bedre form før det. Hva er den beste treningen når man har så kort tid? Og hvor ofte bør man trene?
Hei duFor å komme i litt bedre form på en måned synes jeg du skal konsentrere deg om kondisjonstrening. Du bør varierer mest mulig for å unngå skader. Når jeg tenker meg om har jeg faktisk skrevet en spalte om akkurat det å komme seg i form raskt før sommeren til neste nummer av KK - nr 17 som kommer i neste uke. Varier mellom jogging/gange, spinning, annen gruppetrening, lange gåturer. Du kan gjerne trene nesten hver dag, men VARIER!God tur til Brasil:-))Jill


Spør deg vårsprek
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer