Nettmøte

Spør deg vintervakker

KKs ekspert Helge Borgen svarte på spørsmål om hud, hår og makeup i nettmøte tirsdag 13. februar. Les hva han svarte.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn

 • Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Vinterhår

  , innsendt av Marie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 07:10
  Hei Helge!Jeg har veldig langt hår, og lurer på om håret i likhet med huden kan bli tørt av kulden om vinteren? Hva bør jeg gjøre for å holde på fuktigheten i håret, kan for eksempel hårkur være til hjelp? Og bør jeg helst gå med lue for å "beskytte" håret hvis det er veldig kaldt ute?
  Hei Marie.Tilfør håret masse fuktighet, i form av gode kurer og conditioner. Håret trenger masse fuktighet, som resten av kroppen. Men i riktig forhold til hår typen!Hilsen Helge.

  Must have i sminkepungen

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 07:17
  Hei Helge!Kan du nevne 10 "must haves" som du synes burde være i sminkepungen til ei jente som liker å sminke seg, og som bruker makeup daglig?
  Hei Kristine.Her kommer 10 must have i "makeup-pungen":1. Foundation.2. Concealer.3. Transparent pudder.4. Øyebrynsskygge, grå.5. En lys øyenskygge.6. En mørk øyenskygge.7. Eyeliner.8. Maskara.9. Rouge.10. Lipgloss.Hilsen Helge.

  Sorte ringer

  , innsendt av Smilla
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 08:05
  Hei Helge!Jeg er en jente med tynn, lys ansiktshud. Jeg bruker Max Factors foundation(i kakeform) i tone med huden for å jevne ut rødhet etc. Jeg bruker også foundation under øynene for å dekke mørke ringer og blodårer som skinner gjennom (ikke poser, bare farge) Men denne foundationen dekker ikke de mørke ringene godt nok synes jeg, etter noen timer skinner de gjennom sminken. Kan du anbefalle et produkt som dekker behovet mitt bedre?
  Hei Smilla.Ja, det kan jeg! Makeup store sin cover all mix concealer, og bruk den som har et oransje pigment. Bruk usynlig lite, og jeg skal love deg at du blir super fornøyd!!! Lykke til.Hilsen Helge.

  hudtype

  , innsendt av linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 08:44
  Heihei.Jeg bruker en lett oljefri dagkrem i ansiktet etter vask morgen og kveld (vask og krem fra samme serie), er veldig flink med rensing og fjerning av sminke men er likevel ofte plaget med uren hud. Veldig plagsom!! Hva kan grunnen være? Feil krem? Jeg bor langt unna hudpleiesalonger og jobber stort sett hver dag så det er ikke bare-bare å ta en time der.På forhånd takk for all hjelp du kan gi=)Linda
  Hei Linda.Hm, tja si det...Kanskje prøve ut et annet merke, det kan jo hende at det produktet du nå bruker ikke holder hva det lover! Prøv dette i første omgang. Lykke til.Hilsen Helge.

  Små rynker

  , innsendt av Mie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 08:53
  Kan du anbefale noen billige produkter som skjuler små rynker og linjer på en god måte? Det er så mange merker å velge mellom, og jeg kan ikke kjøpe alle!Tusen takk for alle de gode rådene du gir!
  Hei Mie.Tusen takk.Hvis du ønsker å teste ut billige produkter, så er det mange å velge i her også, men et godt tips er nettbutikken til zanzuel.no veldig bra, og til en bra pris. Lykke til.Hilsen Helge.

  ID Bare Minerals

  , innsendt av Maya
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 08:55
  Hvor kan man få kjøpt ID-makeup? Og er det spesielt dyrt? Vet du sånn cirka hvor mye det koster for en foundation? Er det virkelig så fantastisk som de skryter av?
  Hei Maya.ID makeup er helt ok, men det finnes også annen mineralmakeup, som er vel så bra. Men ID var det første som kom av mineralmakeup, og derfor så ligger de liksom litt foran. Du får kjøpt det i en hudpleiesalong, og husker ikke helt prisen, men ta deg en tur innom og test det ut. Det ligger vel sånn midt på treet prismessig.Hilsen Helge.

  forvirret

  , innsendt av Rebeka
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 09:25
  Hei!jeg er en 31 åring, mamma til 2 barn, med langt mørkbrunt hår, blek, smalt ansikt(med litt rosa-beige undertone), grøne øyer, og mange søvnløse netter bak meg. Jeg trur at jeg klarer meg ganske bra med å finne passende farge til øynene mine (liker å understreke dem med både kajal og naturlig brun/beige/grå/litt turkis øyenskygge), til og med foundation kremen min er jeg fornøyd med, og jeg bruker blush også. Det er leppene mine som jeg ikke "klarer" å matche med resten av fargene: de har mye (lilla-aktige) pigmenter, slik at lippglossen som jeg påfører leppene (enten lys rosa, eller fersken), gir et totalt forskjellig resultat. Jeg fortrekker en naturlig utseende (trives ikke med sterke, knalle farger), men selvfølgelig sikler jeg etter å kunne oppnå et såå lekkert og fint sminket ansikt som jeg ser "kommer ut av hendene dine". Kan du gi meg råd ang. hva slags nyanse lippgloss (og ikke leppestift!) jeg skal bruke? Tusen takk på forhand!Med venlig hilsen og bare gode ønsker;Rebeka Kvalsund
  Hei Rebeka.Det som er viktig når man skal velge farge på leppene, er å vite om man kler de kalde eller de varme fargen, og det er litt vanskelig å dømme ut fra det du sier uten å se deg. Det som er avgjørende for hvilke nyanser man kler, er hudtonen, øyenfargen, og hårfargen. Men jeg legger nokk mest vekt på hudtonen, er den kald eller varm? Det kan kanskje høres ut som du er en kald type, hva farger angår. Leppefargen din er jo også ganske kald, og da kan det bli totalt feil med en ferskenfarge, for den er varm i nyansen. Leppene er det viktigste, når det gjelder å treffe fargen, øynene kan man tillate å leke seg mye mer med. Men hold deg til de kalde fargene, og se hva som da skjer, vær besvisst på dine kjøp. Lykke til.Hilsen Helge.

  Rouge-forvirret

  , innsendt av Metea
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:00
  Hei!1. Jeg er veldig forvirret i forhold til hvilken farge på rougen jeg skal velge. Skal jeg gå for rosa eller mere solbrun..Jeg har lyse farger (vår/sommer). Har lysblondt hår, ganske blek hud.Har du noe å anbefale (merker, farger)?2. Modellen på bilde nr 2 under 101 festfrisyrer hadde en fin farge på rougen, kan du gi meg et hint om hva denne fargen heter?Mvh,Metea
  Hei Metea.Jeg synes du skal gå for en rosa tone, altså en litt kjølig tone. Det er et hav av merker, og når det gjelder rouge, så er kvaliteten stort sett jevn og god, på de forskjellige merkene.Hilsen Helge.

  Redd huden min

  , innsendt av Løvinnen
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:14
  For et halvt år siden, fikk jeg for første gang i mitt liv, kviser. Jeg er nå 22år. De er ganske store og dyptgående. De kommer på haken og i pannen + tinnigene. Har prøvd alt! Kostholdsendring, clerasil, kun vann, dr hauska anti kvise, Dior rensemiddel....osv. Hørte fra en lege på Rikshospitalet at kosthold ikke har noe å si, stemmer det? Jeg trener 3 ganger i uken og spiser fisk, grønt, naturris, kylling, egg, knekkebød, cultura..ol. Har du et super produkt å anbefalle? Er ikke mulig å få time hos hudlege før i februar! Så jeg er veldig takknemmelig for svar...
  Hallo Løvinnen.Du lever et flott og sunt liv, og gjør allt riktig i forhold til å ha en flott hud, spiser fantastisk sunt, supert! Men av en eller annen grunn så produserer huden din en del talg. Enten så har du ikke funnet det riktige produktet med lite olje for huden din, eller så er det rett og slett en periode du er inne i akkurat nå. Har du begynt med noe nytt? Hva med å sende et spørsmål til kosthold eksperten på kk.no, hun kan svare deg bra på kosthold, det kan ligge noe der. Men jeg tror du kan ta det med ro. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hårfarging

  , innsendt av Linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:14
  Hei! Jeg er ei jente på 36 år som til min store skrekk har oppdaget at jeg har begynt å få grå hår. For å dekke over dette,har jeg begynt å farge håret med permanent farge,som jeg setter selv. Farger det ca.hver 3-4 måned for å ta etterveksten,men fargen skal jo også dras ut i resten av håret de siste 10 minuttene for at det ikke skal blir skille. Mitt spørsmål er: dette sliter da sikkert veldig på håret etterhvert? Har du noen bedre idé for hvordan jeg kan holde de "små grå" borte uten å slite på håret?
  Hei Linda.Den eneste måten å dekke de små grå på er med permanent hårfarge. Men det er kun etterveksten som skal farges, og fargen skal ikke trekkes utover i lengdene, det var noe vi gjorde før i tiden. Men nå er fargene blitt så utrolig bra, så det trenger man ikke lenger, og nå finnes det feks colour fresh eller lignende, som man kan skylle med kun for å gi liv i fargen. Husk å tilføre håret godt med fuktighet. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hud & hår

  , innsendt av Lene
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:15
  Hei Helge!Jeg er ei 15 år gammel jente som er fast leser av spalten din her på kk.no. Først vil jeg bare si at det er en helt genial spalte, og at jeg har fått mange gode tips av å lese den. Tusen takk! Men noen ting har jeg desverre ikke fått svar på enda, så jeg håper du vil ta deg tid til å svare på spørsmålene under.1. Jeg har (gul)grønne øyne, blek hud og lysebrunt, rødlig hår. Nå har jeg bestemt meg for å farge håret, og lurer på hvilken farge jeg bør velge. Har du noe(n) forslag? Planlegger også å ta en tur til frisøren snart, og lurer i den forbindelse på hvilke hårfasonger som passer til oval ansiktsform.2. Har du prøvd hudpleiemerket MD Formulations? Er det noe å satse på? Hvilke andre hudpleieserier vil du eventuelt anbefale? (Jeg har den typiske ungdomshuden; blandet, med et par kviser her og der.)Hilsener fra Lene
  Hei Lene.Takk for tilbakemelding. Skal prøve å svare deg så godt jeg kan, men er litt vanskelig uten å se hvordan du ser ut.1. Jeg føler at du kun skal forsterke din egen hårfarge, ikke forandre den, men kun fremheve den, gjøre den friskere! Når det gjelder fasong, er det umulig uten å se deg. Men kanskje ikke for mye volum midt på sidene.2. MD Formulation er bra, ellers så er Babor bra - og Dermalogica, for å nevne noen. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenskygge

  , innsendt av ung dame
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:15
  Hei! Jeg har aldri blitt fornøyd med bruk av øyenskygge, for å få øynene penest mulig, og samtidig naturlige. Jeg har grønn-brune øyne, og mørke øyenbryn. Jeg har kommet et stykke med brune nyanser, men å skape den perfekte looken har jeg aldri greid. Jeg kunne tenkt meg noen tips om hvordan jeg kan sminke øynene til hverdagslig bruk.
  Hei Ung dame.For å gi deg best mulig hjelp, vil jeg anbefale deg at du sender meg et spørsmål med bilde på helge@kk.no.Hilsen Helge.

  Rynker

  , innsendt av V.N.
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:16
  Jeg har hørt at man kan kjøpe noe slags foundation med silikon i for å dekke over små rynker rundt øynene og i pannen. Vet du hva dette er? Og hvilke merker som er gode? Kan du ikke gi noen tips? Takk! :)
  Hei V.N.Det finnes mye forskjellig på markedet, noe funker og noe funker ikke. Hvis jeg bruker noe med silikon i seg, så bruker jeg heller et eget serum med silikon, som jeg påfører før fondation, og bruker heller en nøytral foundation. Babor, Estee Lauder, Dior, La Prairie etc. Få noen prøver og test ut litt forskjellig. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kviser

  , innsendt av Malin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:17
  jeg har fått masse kviserhuden min er rent alltid men det er fortsatt sånt spørsmålet mitt er:Hva er problemet? Eller hva skal jeg gjøre for at huden blir bedre.
  Hei Malin.Kanskje du tilfører huden din for mye olje, og bruker du ellers riktige produkter, i forhold til hudtypen din? Rens og peeling! Hilsen Helge.

  Flatt hår

  , innsendt av Lisa
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:17
  Hei,Jeg har langt hår og har det nesten alltid oppsatt. Når jeg en sjelden gang har det løst ser det fint ut når jeg går hjemmefra men etter et par timer på kontoret er det helt flatt og ikke særlig glamorøst. Har du noen tips - et produkt jeg kan ha i håret som gjør at det ikke blir så flatt og livløst? Har hørt at det finnes et slags pudder..?
  Hei Lisa.Det er nettopp dette som er en utfordring med et langt hår, det er og blir flatt, og har ikke fått noe kjempekick av et produkt som virkelig holder det det lover. Men hva med å rulle deet opp på store ruller, spray på litt setting lotion, gå med det en stund, eller påfør varme. Da vil du få litt bevegelse i håret, og litt volum, og ikke så mye krøll. Du kan også tuppere håret litt i bunnen, på toppen, bruk litt spray, og du vil da få litt ekstra støtte. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kviser

  , innsendt av Pia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:17
  Hvordan skal en skjule kviser?Gjerne uten å "sparkle" hele fjeset!
  Hei Pia.Det er ikke alltid like enkelt å skjule kviser, det synes ofte igjennom makeupen, og det kan fort krakelere og se litt tørt og sprukkent ut. Av og til så kan det fort se verre ut, så noen ganger gjør jeg ikke for mye på disse områdene. Men en concealer i en ikke for tynn eller for tykk konsistens er bra, og gjerne en som har et litt grønt pigment, for å dempe hvis de er veldig røde, eller en i hudtone. Lykke til.Hilsen Helge.

  uren hud og ansiktshår

  , innsendt av Jente17
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:18
  Hei! Jeg er en jente på 17 år, og jeg sliter med uten hud og ansiktshår! Jeg er utenlandsk, er ike brun. men lysebrun- nærmere vanlig farge. Og ansiktshårene syns forferdelig mye når jeg tar på brunkrem! Ute i dagslyset, liksom. Jeg har tatt hårfjerning av ansiktshår som visstnok skal vare opptil 4 uker, men det har kommet tilbake igjen etter VELDIG kort stund på meg! Hjelp meg! Jeg tør ikke la kjæresten min se nærme på meg fordi jeg er redd han skal syntes det er ekkelt! PS: Jeg renser huden hver morgen og kveld med proukter for fet hud, som inneholder salisyre. Og hva må jeg spise for at huden skal holde seg frisk? Er ikke helt sikker på det.Mvh Jente17
  Hei Jente 17.Kanskje et litt kjedelig råd, men jeg vil anbefale deg å bestille en time hos en god hudpleier, han/hun vil guide deg videre med riktige produkter og evnt en behandling. Ellers så er generell sunn mat, og mye fuktighet, det viktigste for å få en fin hud. Lykke til.Hilsen Helge.

  Lipline og tørre lepper

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:37
  Jeg får så tørre lepper om vinteren, med hudflak rett og slett. Er 36 år og har begynt å få litt rynker i munnvikene. Prøver å glatte det ut med lipliner, men føler at det bare blir verre. har dun noen gode triks å lære meg? Takk for mange nyttige råd.
  Hei Maria.Har du prøvd å peele leppene dine? Gjør det, og du får bort tørre flak, og leppene dine vil se og kjennes mye bedre ut. Husk også å tilføre masse fuktighet, VIKTIG! Ved å bruke litt tørre liplinere, og tørrere lppestifter, så sitter det litt bedre, og det flyter litt mindre utover, men som sagt: vær flink til å pleie leppene. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hårkur

  , innsendt av Stine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:44
  Hei Helge!Jeg har en hårkur fra Wella SP, hvor det står at den skal sitte i kun 5 min i håret. Har derimot hørt at hvis hårkuren sitter i håret noe lengre enn det som egentlig står på pakningen (eksempelvis i 60 min) så er dette bedre for håret. Stemmer dette?
  Hei Stine.Ja da, pøs på, egentlig kan også en hårkur være i natten over også - jo lenger en kur sitter, jo mer fuktighet får håret. Lykke til.Hilsen Helge.

  Foundation til fet hud

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 10:46
  Hei!Hvilken foundation vil du anbefale til fet hud som fort blir blank? Jeg har prøvd Biotherm Matte Sense, men den syntes jeg ble veldig tykk og "maskeliknende". Jeg har også prøvd Superbalanced fra Clinique, i tillegg til billigmerker som Maybelline, men med alle er huden min veldig blank allerede etter en time. Nå bruker jeg kun kompaktpudder fra Clinique, men skulle gjerne funnet en foundation som passer min hud.
  Hei Marthe.Bruker du riktig fuktighetskrem, en som ikke inneholder så mye olje? Viktig! Du kan også bruke en anti-shine under foundation. Ellers så er tingen å bruke en lett foundation, men som inneholder pudder, og det finnes utrolig mange på markedet. Gå og sank inn prøver fra forskjellige merker, så slipper du å ruinere deg. Make up store har en bra foundation med pudder, ellers kan du gå inn på zanzuel.no og prøve en foundation i serien. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hudfarve

  , innsendt av Pus
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 11:09
  Hei! Jeg har naturlig lysebrun hudfarve. Min personlige erfaring med min hudfarve og make-up er at sminkeresultatet er best når hudfarven min er ganske lys, noe den vanligvis blir på vinteren. Denne vinteren har i tillegg til kaldt væt vært fylt med stress og alt annet som kan være ille og det setter spor i hudfarven - ikke minst! Hudfarven min har blitt mørk, livløs og lite delikat. Jeg lurer på om du har noen gode tips for å gjøre hudfarven lysere?
  Hei Pus.Det som er superviktig nå på vinteren for å få en fin hud, det er å tilføre huden masse fuktighet, da vil den gløde mer og se freshere ut. Vær også flink til å peele huden din, men er huden veldig ømfintlig, så vær litt mer forsiktig, og bruk en mild peeling. Bruk alltid en foundation som har eksakt samme nyanse som din egen hudtone, bruker du en som er for lys, så vil den se grå ut, og da ser man litt død ut! Lykke til.Hilsen Helge.

  Rougefarge

  , innsendt av Mia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.02.2007 / kTuesday. 11:13
  Hei!Jeg har brunt hår, og er nå på vinteren ikke så veldig brun i huden. Hvilke fragenyanser på rougen synes du er finest til litt "vinterblek" hud? Liker veldig godt rouge i sterke rosa- farger, men slike farger kan kanskje være litt for dominerende for meg? og en liten ting til; er det sant at halve makeupresultatet er avhengig av gode og skikkelige koster, og at de små kostene som er med rougen bare kan kastes?
  Hei Mia.På den flotte vinterbleke huden synes jeg det er viktig å ikke bruke for mørk og brun rouge. En dus rosa kan være supert, altså en mye svakere enn den du pleier å bruke. Og ja - det er kjempeviktig med riktige koster og pensler. Bruk heller den som følger med i etuiet til å freshe opp makeupen utover dagen, for da er det ikke så mye som skal til, og bruk heller mer proffe redskaper når du legger makeupen. Lykke til.Hilsen Helge.
  Spør deg vintervakker
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer