Spør Helge

Spør Helge om hud, hår & makeup

KKs ekspert svarte på spørsmål om hud, hår og makeup i nettmøte onsdag 6. desember kl 13-15. Les svarene.

Publisert
Sist oppdatert
Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk. Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006. Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.
 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn
 • Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Klissete maskara

  , innsendt av mariaDato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 14:55Jeg går mye også om vinteren. Når det regner mye eller er veldig kaldt og kuldegrader, klistrer vippene mine seg sammen og jeg føler at maskaraen blir helt kakete. Finnes det noen gode triks for å unngå det.Kanskje noe å ha med i neste makeupvideo, jeg lærte masse av den guiden du har laget.Hei Maria.Så bra at du lærte mye av videoen. Når det gjelder klistrete vipper når det er kaldt og det regner, så har jeg ikke så mange gode tips. Men hva med å permanent farge vippene, og da droppe maskara, når du skal på tur? Du kan jo teste ut Body Shop sin maskara, den tørker veldig og gjør vippene litt stive...Hilsen Helge.

  røde deilige lepper

  , innsendt av Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2006 / kTuesday. 14:56Hvprdan får man fyldige, fine og knallrøde lepper slik som Scarlett Johansen som KK skrev om tidligere?m Jeg synes det er så pent når leppene er knallrøde og matte, men føler at det blir rynkete i ytterkanten av leppene selv om jeg ikke er noen gammel dameHei.Bruk en matt lipliner. Påfør på hele leppen, ikke bare som en kontur. Bruk så en matt leppestift over. Det er det beste tipset jeg kan komme med, men det er klart det er stor forskjell på kvaliteten på de forskjellige merkene. Lykke til.Hilsen Helge.

  Rødt hår

  , innsendt av ElisabethDato: 01.02.2013 / kl.13:0024.11.2006 / kFriday. 00:50Hei du. Noen gode sminketips til oss rødhårede? Ser sjelden det i blader ... mest for blondiner og brunetter. Vi har jo lys hud og blå/grønne øyne (jeg har blå), hvilken farge passer til oss i f.eks. øyenskygge? :) Takk for svarHei Elisabeth.Dere rødhårede er vakre! Vær flink til å få frem den litt bleke/sarte huden. Stort sett kler dere de varme fargen, altså farger som har en gul undertone, i tillegg til at du kler grønt og blått, lekkert.Hilsen Helge.

  RØD hud

  , innsendt av TeaDato: 01.02.2013 / kl.13:0025.11.2006 / kSaturday. 00:15hei. jeg er født med veldig rød hud i ansiktet, vet ikke helt hva det kalles. pleier å bruke foundation og det hjelper kjempebra, men når jeg må bruke den 3 ganger om dagen går det for langt,og det blir veldig dyrt.jeg har lest at den finnes kremer som skal redusere rødsmusset hud, men vet ikke om:1. om det funker2. hvor jeg får kjøpt det3. prishar du noen forslag?Hei Tea.1. Ja det funker, men det er ikke alle produktene her som er like gode for kyprose.2. Hudpleiesalongene har den beste.3. Litt forskjellig fra merke til merke, 400-500 kr (hos en hudpleier vel å merke).Et annet forslag er jo concealer som har et grønt pigment, og litt fast i konsistensen, som du kan legge forsiktig på. Lykke til!Hilsen Helge.

  Å åpne blikket

  , innsendt av malinaDato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 07:26Hei! Jeg er en kvinne på 50 år. I de senere år har det dannet seg en slags klumper overfor øynene, innerst ved øyekroken. Kan det være fettansamlinger? Hvordan skal jeg sminke meg for å gjøre dem mindre synlig. Eller er det noe annet jeg kan gjøre? Kanskje fjerne dem kirurgisk? Selv om jeg er eldre enn de fleste lesere, følger jeg meg i KK og håper på svar fra deg. Takk for alle fine råd i KK! Hei Malina.Så bra at du følger med i KK, og at du finner mange gode råd som du kan bruke, fortsett med det. Vi ivaretar alle aldersgrupper. Du har nok fått en liten fettansamling på dette området, det er veldig enkelt å få dette bort kirurgisk. Når du skal sminke øynene dine, så unngå shimmerskygger, bruk kun matte. Legger du en mørk farge på lokket, så vil du dempe/trekke disse fettansamlingene tilbake. Aldri legg noe lyst på dette området, det vil bare fremheve dette. Lykke til.Hilsen Helge.

  Lengre hår

  , innsendt av AnkaDato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 17:27Heisann=) Jeg holder på å spare til langt hår, og det virker jo selfølgelig som at det går kjempetreigt.. Har hørt at øl gjær skal få håret til å vokse fortere? Har du noen gode tips? På forhånd takk;)Hei Anka.Ja, du får begynne å drikke mer - hihi, neida. Men det stemmer at ølgjær/b-vitaminer er superbra for hår/negler. Ellers så må du bare være tålmodig, og ikke glem å stusse håret ditt innimellom. Lykke til.Hilsen Helge.

  TØRR HUD

  , innsendt av NemoLinnDato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 18:13Hei jeg er ei 28 år gammel jente (asiatisk hud). Har brukt produktet fundamental youth creme av Matis i de siste 5 til seks årene som jeg ble anbefalt hos en hudpleje salong for tørr hud. Dog jeg har hatt et opphold med Matis på en periode på ett år ca da jeg ikke kunne finne kremen min da jeg bodde i utlandet. Brukte i den perioden Kanebo. Den fungerte greit til april i år hvor jeg fikk et totalt "sammenfall" av huden. Fikk fatt i Matis produktet igjen og ble ok.Nå opplever jeg det samme problemet. Huden min er kjempe tørr og rød. Spesielt i kinnområdet og i pannen. Jeg snakket med en hudpleier som fører merket Matis hvor jeg nå bor, og hun kunne informere meg at den kremen jeg har brukt, fundamental youth creme, er for personer fra 35 år og oppover. Hun mente at kremen har overstimulert huden min og at det var merkelig at jeg egentlig tålte kremen.Har nå fått prøve flere andre kremer i den serien, og har funnet creme nutriton som gir lindring, men ikke opptimal bedring. Jeg sliter fremdeles med tørr hud, og den klør. Huden føles to nummer for liten til ansiktet mitt. Jeg renser og peeler huden. Gir fuktmasker og hele pakka, men ingenting hjelper!! Jeg blir desperat!Kan du være så snill og komme med noen gode tips?Til orientering kan jeg nevne at jeg har prøvd kremer som A-krem, Kilden, Cosmea fra apoteket, XM kremen, kremer fra Declore og andre produkter i Matis serien. Locobase, den gule på apoteket har gitt noe bedrring men er ikke god nok. Hilsen desperat NemoLinnHei Nemolinn.Det jeg vil du skal prøve er Babor. Jeg skal garantere deg at du blir fornøyd, de har også gode produkter for en hud som er blitt litt ømfintelig, vanvittig bra! Det er også lurt å bytte type krem av og til, f.eks. sommer/vinter, men innen samme merke. Matis er utrolig bra, men kan oppleves noes sterkt for enkelte. Finn en hudpleier som fører Babor, lykke til.Hilsen Helge.

  Hår

  , innsendt av KitineDato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 18:42Hei! Jeg er en 20år gammel jente som nettopp har klippet meg "kort". Dvs rett ovenfor skuldrene. Det jeg lurer på er åssen jeg skal style det litt røft for fest, istedet for å bare ha det "løst og rett ned"... Evt hva kan jeg ha i det for at det ser tøft ut når jeg bare har det løst. Har lite fall i håret, men det er tykt. Hei Kitine.Det er et hav å velge i, men Sebastian har mye bra, og en haug andre. Hva med å gå til innkjøp av varmruller for å få kule krøller, stilig. Lykke til.Hilsen Helge.

  Krøller

  , innsendt av jente22Dato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 19:28Hei!Lurer rett og slett på om du kan anbefale en ordentlig BRA shampo for krøller? Bruker Redken Fresh Curls nå, men synes ikke den gjør det det skal. Det jeg er ute etter er en shampo som definerer krøllene og gjør håret litt "tungt", siden jeg fort får brusete "fly away" hår. Ellers er håret mitt ganske tørt (som visstnok er naturlig når man har krøller har jeg lest et sted) men det blir som regel fett i hodebunnen, særlig på krona, etter et par dager. Vasker håret annenhver eller hver tredje dag. Kjempefint om du også kan anbefale en god kur!:)Håper på svar!VibekeHei Vibeke.Matrix har god shampo for krøllet hår, og et stylingprodukt som du sprayer i håret både tørt og vått, som virkelig får frem krøller. (Før het det Perm fresh, men tror det har byttet navn nå.) Men undersøk Matrix. Det er mange gode merker, men få det anbefalt av din frisør. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kviser =/

  , innsendt av CamillaDato: 01.02.2013 / kl.13:0026.11.2006 / kSunday. 21:53Hallo..Jeg er en jente på 15 år som rett og slett er lei av kviser! Noen dager har jeg ganske mange, andre dager har jeg nesten ingenting. Jeg bruker Maybelline dream matte mousse av og til, men ikke så ofte nå lenger! Jeg vil gjerne bli kvitt kvisene, helst før jul. Har du noen tips? Vet du om en god kvisekrem jeg kan bruke, som virker fort? Hei Camilla.Du må desverre innse at du er i en alder der det skjer veldig mye med kroppen din og hormonene dine, det er fullt kaos. Men fortvil ikke - det blir bedre, men vær litt tålmodig, og dette skjer alle. Men vær flink til å rense huden din, og bruk fuktighetskrem som ikke inneholder så mye olje, men basert mer på vann. Du kan også gå innom på apoteket og høre der, eller en hudpleier. Lykke til.Hilsen Helge.

  , innsendt av katjaDato: 01.02.2013 / kl.13:0028.11.2006 / kTuesday. 00:53hei jeg er en jenta på 9 år som buker sminke.vem brunkrem e den som er best? hilsen katja 9årHei Katja.Helt ærlig, så synes jeg du er for ung til å begynne med makeup.Hilsen Helge.

  Gravid og såå fornøyd!

  , innsendt av KristinaDato: 01.02.2013 / kl.13:0030.11.2006 / kThursday. 08:31Hei!Jeg har alltid vært misfonøyd med huden min i ansiktet. Jeg er 25 år og har alltid vært plaget med uren(til tider tørr) hud som ofte er "rødnuppete" og ujevn (noen ganger med kviser). Nå er jeg gravid i 6 mnd., og har gjennom hele graviditeten hatt glatt, fin og jevn hud-uten en kvise. Jeg er storfonøyd, og har aldri sett så fin ut som nå (trodde at jeg skulle bli en av de som "popper" ut med et kvisete ansikt når jeg ble gravid, siden jeg hadde "dårlige odds" fra før). Vet ikke hvorfor jeg har så fin hud nå, men det kommer vel kanskje av hormoner o.l(?) Uansett: mitt spørsmål til deg er viktig: Hvordan skal jeg klare å beholde min lekre (synes jeg:) hud etter at babyen er kommet ut?? Jeg ønsker så sterkt å fortsette å ha den huden jeg har nå..MvhKristinaHei Kristina.Så bra å høre. Det skjer jo vanvittig mye med kroppen din nå, og det er jo hormoner++ som settes i høygir. Hvordan huden blir etter fødselen er vanskelig å si, det kan godt hende at den vil bli like vakker som den er nå. Men hva med å ta deg en tur til en hudpleier og diskuter dette med han/hun, evenuet når barnet er født? Eller nå, så vil du kunne få anbefalt riktige produkter for huden din. Lykke til med både hud, og baby.Hilsen Helge.

  øynene

  , innsendt av piaDato: 01.02.2013 / kl.13:0001.12.2006 / kFriday. 22:48hei jeg lurer på hvorfor man får mørk/rød hud rundt øynene?og hvordan man kan bli kvitt dette?å hvordan jeg kan få huden i kinnene til å se litt friskere å rødlett ut?Hei Pia.Huden rundt øynene er velidg tynn, og derfor kan blodårer synes veldig lett i gjennom, og vannansamling synes også veldig lett (poser). Forebygg med en god øyekrem, som også er med på å drenere veske under huden. For å fjerne det mørke rundt øynene, så bruk en concealer med et oransje pigment, det vil ta det blå. Concealer med et grønt pigment vil ta bort det røde. Men husk at det er usynlig lite som skal til før det gir resultat, og i og med at huden er så tynn, så skal det også veldig lite til før det blir oversminket, prøv deg litt frem. Lykke til.Hilsen Helge.

  BOB

  , innsendt av SILJEDato: 01.02.2013 / kl.13:0003.12.2006 / kSunday. 15:49hei helge.du sa til meg en gang at jeg burde være tøff og klippe mitt lange hår til en superkort bob, men den måtte være skikkelig kort. kan du forklare meg hvor kort den skal være? litt lettere å gå til en frisør og forklare. jeg tør forresten ta sjansen!hilsen siljeHei Silje.Så stilig, du er sporty, det liker jeg! Klipp det så kort at det går akkurat rett nedenfor ditt hårfeste i nakken. Lykke til, du kommer til å bli kjempestilig.Hilsen Helge.

  Glitter til øynene

  , innsendt av JaneDato: 01.02.2013 / kl.13:0003.12.2006 / kSunday. 21:39Hei!Jeg har sett på dine veiledninger til flott fest-makeup (du er flink!), og lurer på om det er mulig å oppgi hvor man får tak i slikt glitter som du bruker til øyevipper og -lokk i videoen? Skal snart på julebord, og vil gjerne glitre litt! :)Hei Jane.Takk og takk! Ta deg en tur innom Make Up Store. Det ligger i Oslo, Bergen og Stavanger.Hilsen Helge.

  Bryllupsmakeup

  , innsendt av AnnaDato: 01.02.2013 / kl.13:0004.12.2006 / kMonday. 19:28Hei!Jeg skal gifte meg til sommeren, og akkurat denne dagen drømmer jeg selvsagt om å være så pen som mulig. Jeg har lyst hår og lys hud med fregner, og bruker ikke mye sminke til daglig - kun mascara og lebestift, og kanskje litt foundation hvis jeg vil se ekstra fresh ut. Derfor er jeg veldig redd for å ende opp med å se oversminket ut på bryllupsdagen, samtidig som jeg gjerne vil gjøre det beste ut av meg selv denne dagen. Noen av venninnene mine advarer meg på det sterkeste mot å få en profesjonell makuup denne dagen - de er sikre på at det blir totalt unaturlig, og at jeg kommer til å føle meg som en dukke. Men jeg vil så gjerne bli så pen som mulig, på en diskret og naturlig måte. Synes du jeg burde gå til en proff denne dagen, eller bare gjøre det enkelt selv? Jeg burde kanskje nevne at bryllupet skal foregå ute, i fullt dagslys... På forhånd takk for svar!Hei Anna.Så spennende, og selvfølgelig skal du stråle på din aller beste måte den dagen. Og mitt svar er: Jeg synes du skal få proff hjelp den dagen. Er vedkommende proff, så vil han/hun ikke oversminke deg, det skjønner de veldig godt! Men du skal forsikkre deg om at de virkelig er proffe, du skal bestille en prøvetime god tid i forkant, så du selv kan bedømme resultatet, og takke nei til dem hvis de ikke holder mål. Prøv eventuelt noen andre, du skal være kritisk og forlange det beste! Ikke vær redd for det! Og helt riktig, du skal være så naturlig som mulig, og da fremheve dine flotte trekk i ansiktet. Lykke til, og gi meg tilbake melding etterhvert, det hadde vært ok.Hilsen Helge.

  Hårprodukt

  , innsendt av MonicaDato: 01.02.2013 / kl.13:0005.12.2006 / kTuesday. 08:31Hei.Har klipt pannelugg og bruker og legge den sånn halvveis over pannen. Jeg lurer på om det er noe spesilet stylingprodukt du kan anbefale meg å bruke i luggen? Opplever ofte at håret kan se fett ut?Hei Monica.Du må fortelle dette til din frisør, så vil vedkommende anbefale deg riktig produkt, alle frisører har gode og riktige produkter for alle hårtyper. det er et hav å velge i, så dette er det beste tipset. Men prøv et produkte som kanskje er for et fint hår. Lykke til.Hilsen Helge.

  Hjelp til riktige farger

  , innsendt av JeanetteDato: 01.02.2013 / kl.13:0005.12.2006 / kTuesday. 10:08Hei! Kan du være så snill å hjelpe meg med riktig hårfarge og make-up? Selvtilliten min er på bånn, og drømmen min er å se bra ut til jul. Har sendt inn flere bilder.Hei Jeanette. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, men det er mange som sender meg spørsmål med bilder (og det er jeg kjempeglad for). Man må være litt tålmodig, for det er mange som vil ha råd. Skal gjøre mitt beste.Hilsen Helge.

  Tørr hud

  , innsendt av MaiDato: 01.02.2013 / kl.13:0005.12.2006 / kTuesday. 22:13Jeg har ganske tørr hud, som føles stram med en gang hvis jeg bare vasker meg i ansiktet. Jeg bruker fete kremer, så det føles ikke som noe problem. Spørsmålet mitt er om det er skadelig for en sånn hudtype å bruke peeling? Jeg gjør det ca en gang i uken, og huden føles deilig og myk etterpå, men vil jo også være forsiktig. Hei Mai.Nei, en gang i uken er ikke for mye. Man sier at har man en ømfintlig hud, så er en gang i uken med peeling ok, så fortsett med det. Men bruk en mild peeling, ikke for grov. Lykke til.Hilsen Helge.

  Asiatiske øyne

  , innsendt av CeliaDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 01:34Har du noen tips hvordan jeg kan sminke øynen mine til hverdag og til fest? Jeg er fra Sør-Korea og har derfor sånne "rare" øyne som liksom ikek har noen globlinje.Hei Celia.Asiatiske øyne er flotte! Det du må tenke på når du sminker de, er at de mørke fargene lager dybde, så legg den mørke skyggen der du vil lage en globalbue, og så trekker du skyggen utover og oppover, for å kompansere at de skrår litt. Bruk shimmerskygger på kveldstid, og de matte skyggene på dagtid. Lykke til.Hilsen Helge.

  Naturlig blek

  , innsendt av smillaDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 08:06Hei!Jeg leste et halvt intervju med deg en gang, hvor du sa du skulle ønske bleke jenter innfant seg med "blekhetene" sin. Jeg fikk ikke lest hele intervjuet dessverre, men ble litt nysgjerrig. Jeg har naturlig lys hud og bruker om vinteren enten selvbruningskrem eller brunkrem i ansiktet. Føler meg "stusselig" og litt "gjennomsiktig" uten. Nå har jeg jo lest at det er in med blek porselenshud, og disse bleke modellene ser jo svært så freshe og friske ut. Hva er hemmeligheten? Hvordan kan jeg slippe brunkrem-marerittet og likevel se frisk ut?Hei Smilla.Den bleke huden er som sagt utrolig vakker. Og for å få den best frem, så skaff deg en foundation som er like blek som din egen hud! Bruk et transparent pudder over. Så fremhever du litt øyne, litt frisk rouge (ikke brunt), bryn og lepper, slik får du frisket opp ansiktet ditt uten å bli skittenmørk av brun foundation, solpudder eller selvbruningskrem. Lykke til.Hilsen Helge.

  tørre lepper...

  , innsendt av linde85Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:00Hei.jeg lurer på om det går ann å bli avhengig av leppomade eller noe på leppene? jeg synes alltid det føles bedre med en gloss på leppene for uten noen ting kjennes de tørre og stramme ut. Lurer også på om et dampbad på ansiktet hjelper mot sorte prikker(porene åpner seg-lettere og skrubbe bort )??PÅ forhånd takk for svar:)Hei Linde85.Du kan absolutt bli "avhengig" av leppepomade, og grunnen er at de inneholder stoffer som tetter porene, slik at luft ikke slipper igjennom, og blir da bare enda tørrere. De vet hva de gjør de som produserer dette, folk blir avhengige, og man tror man får fett på leppene ved å bruke leppepomade, men i realiteten så skjer det motsatte. Jeg mener det er mineraler som er årsaken til dette (husker ikke helt i farta). Men et godt tips er å kjøpe en leppekrem/leppepomade hos en hudpleier, som da ikke inneholder dette. Og damp er bra! Lykke til.Hilsen Helge.

  Mineral make-up

  , innsendt av LineDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:36Hei!Vet du har nevnt mineral make-up tidligere. Men jeg finner ikke igjen dette på nettsiden. Hvilke merker fører dette? Og hvilke hudtyper passer det best for? Jeg har fregner, blandingshud, tørr/akne. Håper på svar. Hei Line.Det finnes flere merker, som feks i.d., glow mineral, Make Up Store, Zanzuel etc. Den passer for alle, men personlig synes jeg man skal passe seg litt for dette, hvis man har en veldig fet hud, eller for mye linjer i ansiktet. Lykke til.Hilsen Helge.

  Føning av hår

  , innsendt av GuriDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:38Hvor skadelig er det for håret å bli fønet tørt? Jeg gjør det aldri, fordi jeg er redd for å skade håret, men hvor ofte ville det vært ok å gjøre det?Hei Guri.Hvis du ellers er flink med å tilføre håret gode produkter og masse fuktighet, så er det ikke krise om man føner håret de gangene man har vasket det. Kanskje ikke hver dag, men enkelte hårtyper tåler alt, mens andre hårtyper tåler litt mindre.Hilsen Helge.

  Lepper

  , innsendt av AneDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:40Hei.Sliter med tørre lepper, og RØDE lepper, noe jeg ikke vil ha.Tips for å få mer fukt til leppene og slippe å få "løshud" og sår og for å få leppene lysere/hudfarget?Hei Ane.Peel leppene dine regelmessig, og kjøp deg en god leppekrem hos en hudpleier. Lykke til.Hilsen Helge.

  Langt hår

  , innsendt av MetteDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:41Hei,Kan du ikke gi noen tips til oss med langt hår? Det blir ofte så kjedelig; enten rett ned eller hestehale. Jeg vet at det har vært artikler om festfrisyrer for langt hår, men jeg tenker mer på noe man kan bruke i hverdagen. Hva med et par tips om enkle hverdagsfrisyrer til langt hår? På forhånd takk!Hei Mette.Det er laget mange forslag til å style et langt hår i bladet KK, og også på kk.no, men klart vi kan gjøre mer. Skal ta dette med meg, og gjøre noe med saken.Hilsen Helge.

  Rynkete av sminke?

  , innsendt av EmmaDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 10:51Hei Helge!Moren min og jeg er litt uenige om hvorvidt huden eldes raskere dersom man bruker sminke daglig. Hun mener dét (spesielt ved daglig bruk av øyensminke), men jeg trodde ikke det var noen fare så lenge man er nøye med rens og fukt av huden?- Emma Hei Emma.Du har rett, så sant man er flink med å rense huden godt hver dag, og tilfører huden masse fukt og godis, så er faktisk makeup med på å beskytte huden for ytre påvirkning fra forurensning og skitt. Hilsen Helge.

  hårtap

  , innsendt av sisselDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 12:03hei!jeg har det siste året mistet veldig mye hår, jeg hadde i utgangspunktet tynt hår, så å miste det lille jeg har har vært litt kritisk for meg. jeg har et normalt og sunt kosthold, og har de siste mnd i tillegg tatt multivitaminer. neglene mine er sunne og sterke, og har vært det hele veien, så jeg lurer på om du vet hva hårtapet kan komme av? har snakket med en rekke frisører og de fleste sier at det er hormonelle forandringer som skjer hvert 4-7 år, andre har ikke så mange svar å gi ... jeg synes kanskje et helt år med hormonelle forandringer høres litt usannsynlig ut? evt har du noen gode tips for å forebygge hårtap, evt få håret raskere tilbake igjen?på forhånd takk!Hei Sissel.Jeg har vel ikke så mange andre svar enn hva dine frisører har sagt, men ta deg en tur til legen, og ta en blodprøve for å sjekke om du mangler et eller annet. Har dessverre ikke noe trylleformular her, men-b vitaminer er jo tingen. Lykke til!Hilsen Helge.

  Hudpleie

  , innsendt av MaritaDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 13:16Hei Helge.Min bestevenninne har en del problemer med huden sin, og jeg har lest ofte at du foreslår en tur til hudpleier, så tenkte jeg kunne gi henne det i julegavepresang.Men vet du ca. hva prisen ligger på?Hei Marita.Fantastisk julegave! Prisene kan variere noe fra sted til sted, men det ligger på rundt 500-700 kr. Ring og undersøk hos den hudpleieren som kan være aktuell. Hun kommer til å bli superglad!Hilsen Helge.

  Hår

  , innsendt av CecilieDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 13:23Jeg har et lite dilemma her.Har akkurat fått kjøpt meg en svart, stroppløs kjole ,men jeg føler meg teit når jeg har håret rett ned.Også har jeg alltid ønsket meg store øredobber, som synes , men da må håret vekk fra ansiktet. Har du noen forslag til frisyrer eller hva jeg kan gjøre?Hei Cecilie.Svaret er enkelt: få håret ditt satt stilig opp, enten at du gjør det selv, eller får hjelp av din frisør. Gjør du det selv, gå til innkjøp av forskjellige hårspenner, og prøv deg litt frem. Ikke vær for opptatt av at det skal være så veldig perfekt, da går det lettere. Lykke til.Hilsen Helge.

  øyevipper

  , innsendt av tittiDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 13:34Hei. Et merkelig spørsmål kanskje, men jeg gjør et forsøk. Det siste året har øyevippene mine oppført seg uregjerlig ;) Det kan virke som om de har begynt å vokse i ulike retninger og dette gjør at det er vanskelig å legge mascara. Og resultatet blir ikke alltid vellykket.Veldig irriterende og frustrerende da jeg egentlig har lange og fine vipper. Noen råd? (Er flink å rense.)Hei Titti.Hm - tja, si det? Hva med å begynne med en eyeprimer, som vil gi litt næring til vippene? Ellers må du på best mulig måte prøve å forme vippene dine når du legger på maskaraen. Kanskje bytte maskara? Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyne..

  , innsendt av CharlotteDato: 01.02.2013 / kl.13:0006.12.2006 / kWednesday. 13:37Hei!:) Lurte på om det fins noen spesielle sminketips for å "åpne" øynene litt? Har små, smale øyne, men vil gjerne få dem til å se større ut. Noen tips? Forresten.. Selvbruning er vel neppe skadelig for huden? Bruker Loreal Sublime Bronze, og er fornøyd med den. Takker for svar:)Hei Charlotte.Har du små øyne, kan det være lekkert å bare bruke en lys skygge over det hele, og gjerne med shimmer, og kun det av skygge. Så legger du en tynn strek eyeliner langs vippekanten, og maskara, ingen ting under annet enn maskara. Kjempelekkert og gir flott effekt. Vil man ha en mørk skygge, så hold den i tilfelle kun i ytterkant av øyelokket. Lykke til.Hilsen Helge.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer