Nettmøte

Spør Jill - bli sprek & stram

Lyst på en sprekere kropp? Treningsekspert Jill Jahrmann stilte til nettmøte 12. mai. Les alle spørsmålene og svarene her.

Spør Jill - bli sprek & stram
Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann (36) er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Sliter du med motivasjonen, eller lurer på hvilken treningsform du skal velge? Lyst på spretten bak, flat mage eller sterke legger? Jill svarer deg.

Lurer du på hvordan du skal få bikiniklar kropp, eller hvor mye du forbrenner ved å sykle til jobb? Jill gir deg svaret.

Les alle spørsmåplene og svarene her.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Slappe lår

, innsendt av Ikke akkurat treningsnarkoman
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.05.2006 / kTuesday. 16:03
Jeg har problemer med at lårene mine er i ferd med å sagge, slik at jeg ser ekstra feit ut rundt knærne. Noen spesielt gode øvelser for dette? Jeg går en god del og liker å sykle, men trener ikke daglig.
Hei duDet er normalt at bindevevet blir litt slappere med årene, og da vil du lett se mindre "spenstig" ut om ikke du vedlikeholder kroppen med trening. Du vil ha utbytte av målrettet trening i stedet for "litt nå og da". Både kondisjonstrening og styrketrening vil føre til gode resultater, men styrketrening er nesten det viktigste etter som årene går. Hele poenget er at musklene blir mindre når vi bli eldre. Dermed reduseres både forbrenningen og kroppen ser "slappere ut". Tren styrketrening og gjør det ordentlig, så vil du se resultater.Lykke tilJill:-)

Større rumpe?

, innsendt av LL
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.05.2006 / kTuesday. 16:45
Hei! Jeg lurer på hvordan man kan trene seg til en stram og fin rumpe? Og er det mulig og gjøre den større?Jeg synes også magen min er større enn resten av kroppen (dvs kjærlighetshåndtak kombinert med "gravid" mage).. Hvordan få vekk magen?Takk!
Hei LLFørst spørsmål om rumpe. Det er fullt mulig å trene seg til en fastere og sprekere rumpe. Det handler om styrketrening og spenst-trening. Du kan jo ta en titt på disse to artiklene på kk.no
 • På vei mot sprettrumpa
 • Slik utfordrer du tyngdekraften
 • Det viktige er at du trener med skikkelig intensitet. Husk å få hjelp av en treningsveileder.Når det gjelder magen blir jeg litt usikker. Regner med at du ikke er gravid, men bruker dette begrepet for å beskrive at magen står litt ut? Da er det i tilfelle er todelt spørsmål. Du kan gjøre noe med magens utseende ved å trene moderne magetraning som aktiviserer slappe muskler og gir deg "kjernekontroll". Se her: Flott kropp til sommeren.Når det gjelder det du kaller lovehandles, så er dette fettlagre, og den eneste måten de kan reduseres er ved å redusere fettlagrene generelt, det vil si ved å bruke mer energi enn du spiser. Det finnes ingen enkeltøvelser som vil påvirke fettvev.Håper du fikk svar på spørsmålene dine.Jill:-)

  krisehjelp

  , innsendt av kari
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.05.2006 / kWednesday. 13:23
  Hei. jeg skal på ferie om 9 uker og trenger egentlig å gå ned 8 kg for å komme til det nivået jeg var på samme tid i fjor. Har du noen tips for å gå raskt ned i vekt og stramme opp litt her og der?
  Hei KariJeg vet ikke noe om hvor mye du veier nå, eller om du trener. Det anbefales å ikke gå ned mer enn 0,5 kg i uken. For svært overvektige kan 1 kilo i uken være greit.I alle fall bør du gå inn for å sette i gang med sunn trening og sunn mat. - Mest kondisjonstrening, men også noe styrke. Jogging, stavgang, spinning, aerobic, styrketimer... mulighetene er mange- Mange, små måltider hver dag. Velg grovt, grønt og velg magre alternativer. Dropp sukker, hardt fett og salt snacks.Lykke til:-)Jill

  Gange

  , innsendt av Helene (20 år)
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.05.2006 / kWednesday. 19:45
  Hei Jill!Da jeg ikke klarer å motivere meg godt nok til å ta en joggetur, så tar jeg heller en gåtur eller sykler en tur istedet som er treningsformer som jeg liker veldig godt. Jeg går daglig i hurtig tempo minst 90 min, men ofte opptil 120 min. Er dette god nok trim eller burde jeg prøve litt mer variasjon i treningen istedet for bare hurtig gange? og hva hvis jeg ønsker en høyere forbrenning? er styrketrening tingen å supplere med?
  Hei HeleneJeg må si du bruker mye tid på aktivitet hver dag! Det er kjempefint med gange, men om du vil, kan du etterhvert begynne å legge inn små joggedeler på 4-5 minutter i gåturene dine, slik at det blir veksling mellom gange og jogging - kjempebra!Jeg synes absolutt du bør begynne med styrketrening. Det gir masse gevinster, blant annet høyere forbrenning om du trener skikkelig styrketrening.Lykke tilJill:-)

  Lovehandles

  , innsendt av Ingrid
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.05.2006 / kWednesday. 21:40
  Hei:)Jeg har som mange andre lyst å stramme opp kroppen min til bikinien skal på!! trener fra 1-3 ganger i uken på SATS, varierer med kondisjon(Core puls), spinning og litt styrke! Føler at kondisjonen min blir bedre(har trent siden oktober), men ser ikke mye forandring på kroppsfasongen. Da tenker jeg spesilellt på mine såkalte "Lovehandles" og fett på innsiden av lår!! Hva gjør jeg feil? Hva er den beste treningen for akkurat disse prolem områdene??Ingrid:)
  Hei IngridOm du har gått fra ingen trening til trening 1-3 ganger i uken uten at noe har skjedd, synes jeg det er pussig. Du velger bra alternativer som bør gi uttelling på både kondisjon, styrke og kroppssammensetning. Mitt råd er å ha flere uker med 3 enn 1 treningsdag i uka. Det er nemlig ingen spesielle øvelser man kan gjøre for å fjerne fettlagrene rundt magen. De reduseres bare når fettlagrene reduseres over det hele. Fortsett som nå og tren jevnt og trutt. I tillegg er det selvfølgelig viktig å passe på at kostholdet ditt er sunt.Lykke tilJill:-)

  fett man aldri blir kvitt

  , innsendt av jente 23
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 01:05
  som kjent så legger fettet seg alltid på feil sted, og de samme stedene er det umulig å få det vekk fra igjen.Jeg ser ganske normal ut og trener regelmessig, men det samler seg litt ekstra på steder som innsiden av lår, på sidene av magen og overarmene.Hvordan får jeg trent spesielt disse områdene ?
  HeiDe stedene du nevner er nettopp der mange jenter lagrer fett, det er fullstendig naturlig. Det finnes ingen metode for å "fjerne" fett fra enkeltsteder, men generell trening vil redusere den totale fettreserven din - det er det som gjør susen. les forøvrig svaret mitt under headingen "Bilring etter fødsel"Lykke til:-)Hilsen Jill

  Bilring etter fødsler

  , innsendt av Pølsa
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 10:28
  Etter to fødsler (første KS, andre vaginal), har jeg nå en "pølse" rundt livet som jeg ikke blir kvitt. Er ellers slank og fin og fornøyd med kroppen min. Når kan jeg begynne med situps etter fødsel (2 mnd siden siste fødsel)? Er det andre øvelser som hjelper? Rett og slett: Hvordan får jeg bort denne bilringen?
  HeiDet er veldig mange som er opptatt av fettlagrene rundt magen. Pussig egentlig, fordi dette fokuset har kommet sammen med moten med lave bukselinninger. Slik motebildet er i dag er dette området det man legger mest merke til i motsetning til før da man kunne skjule magens nedre del med høyere linninger på buksa.Over til spørsmålet ditt. Det finnes ingen øvelser i hele verden som kan fjerne fettvev, verken rundt magen, på overarmene eller andre steder. Man kan trene styrke for å få en mer spenstig muskulatur under fettet, men selve fettet kan altså ikke påvirkes av enkeltøvelser. Den eneste kjente måten for å redusere fett (foruten kirurgi) er å sørge for at forbruket av energi (trening, generell aktivitet, god muskelmasse) er høyere enn inntaket (hva du spiser). Da vil kroppen redusere fettlagrene og bruke dem i forbrenningen. Det vil tas fra fettlagrene rundt omkring på kroppen slik kroppen er programmert, og det tas aldri bare fra et sted.Nå skal det sies at trening har vist seg via forskning å være den mest effektive metoden for å redusere fett rundt livet fordi kroppen velger det lett omsettelige fettet derfra i forbindelse med trening der kroppen trenger mye energi på kort tid.Det er altså skikkelig trening som gjør susen. Både kondisjon og styrke, men mest kondisjon.Lykke til med treningenJill:-)

  SLAPPFISK

  , innsendt av KARINA
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 19:21
  Eg er ei dame på 38 år som har oppdaga at kroppen er blitt slappare i det siste. Eg er svært slank og lita, men har fått laus hud på mage og lår/disse-lår. Har ingen planer om å hoppe i bikinien lenger, er for gammal til det. Men ønsker litt fastare kropp. Har trena regelemessig i 20 år, stryrketrening/aerobic, trudde eg skulle dermed få lønn for"strevet" og holde med fast i kroppen. Må ein trene med vekter eller diverse apparat for å få effekt når ein er så gammal som eg???Håper på svar. Helsing meg
  Hei duSå heldig du er som er liten og slank. Det skal jeg love deg at mange kvinner misunner! Den løse huden er en blanding av mindre elastisk bindevev, mindre muskelmasse og endel fett rett under huden. Disse forandringene inntreffer fordi kroppene våre er innstilte på å redusere muskelmassen etter hvert som vi blir eldre. 38 år er veldig tidlig for slike forandringer, så antagelig vil det ikke være vanskelig for deg å snu utviklingen. Det som skal til er skikkelig styrketrening. Man sier at generell trening er nok opp mot 50 års alder for å unngå tap av muskelmasse, men for noen begynner muskelreduksjonen tidligere.Motgiften er i alle fall helt klar. Sett i gang med målrettet styrketrening, og ja, det er maskiner og skikkelige vekter samt skikkelig veiledning som skal til.Jill:-)

  Pene legger

  , innsendt av Traveren
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 21:27
  Det er skjørtesesong og jeg vil stramme opp leggene for å ta meg godt ut. Hvilke øvelser er best?
  Hei TraverenDet er mange typer trening som påvirker leggene. Jogging og aerobic med hopp er faktisk noen av de beste fordi musklene i leggene er langsomme, de påvirkes like mye av langvarige aktiviteter som av styrketrening.I tillegg kan du trene en øvelse som heter tåhev på treningssenter eller i trappen hjemme. Stå med bare fotballen inne på trinnet,len deg med en hånd, og ha en tung sekk på ryggen. Senk hælene så langt ned du kommer før du heiser deg helt opp på tå. Gjenta til du ikke orker flere, ta en pause, og gjør en ny runde.God skjørtesommer:-)Jill

  God holdning

  , innsendt av Laila
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 21:28
  Jeg oppdaget til min forskrekkelse at jeg er i ferd med å få holsning som en sekk. På tide rette seg opp i ryggen, men hvordan?
  Hei LailaHoldning er viktig, det er jeg helt enig med deg i. Den er helt avgjørende for hvordan omverden oppfatter deg, og ofte for hvordan du selv føler deg. De beste tipsene for å trene holdningen er som følger:1) Tøy brystmusklene ut godt å lenge først. det kan du gjøre ved å holde hånden i en døråpning i skulderhøyde med strak arm, og vri kroppen slik at det strekker i brystet. Hold 20-30 sekunder og gjenta 2-3 ganger.2) Tren styrketrening for de øvre ryggmusklene. Få hjelp på treningsenteret til å finne øvelsene og få instruksjon. 3) I tillegg kan du trene bevisstheten din om holdningen for at det skal skje varige forandringer. Tenk stadig på holdningen og senk skuldrene mens du trekker de litt bakover, hever brystet og haken, og puster langt ned i lungene. Det krever konsentrasjon i en god periode for at nye vaner skal forplante seg i kroppenYoga er også en god holdningstrening. Prøv gjerne det også!Jill:-)

  Dobbelthake

  , innsendt av NN
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 21:29
  Kan man "styrketrene" haka for å stramme den opp?
  Fettet under haken og i ansiktet er som fettlagre alle andre steder på kroppen. Det finnes dessverre ingen øvelser som kan "stramme opp" fett, fordi fett er alltid fett. I tillegg er det slik at bindevevet i ansiktet og andre steder på kroppen blir mindre elastisk med årene, og dermed mister ansiktet litt av spensten fra 20-årene. Den eneste måten å bli kvitt dette lageret er å redusere kroppens totale energimengde, altså ved å bli litt slankere over det hele. Da tar kroppen fra fettlagrene rundt på kroppen etter eget forgodtefinnende. Vi er alle litt forskjellige, noen har mer fett på magen, andre under haken, og ikke minst er det slik at utseendet SKAL forandres noe etter som vi blir eldre. Jeg tror ikke det er meningen at vi skal være perfekte alle sammen, så det kan være sunt å akseptere de små "forskjellene" våre. Om det er et stort problem, bør man selvfølgelig forsøke å gjøre noe med det. Hilsen Jill:-))

  Trening i ferien

  , innsendt av Tobarnsmor
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 21:30
  Har du noen gode tips for trening i strandkanten?
  HeiNå om sommeren synes jeg egentlig at det handler om å holde seg i aktivitet. det er fint om man får tid til en skikkelig treningsøkt eller to hver uke, men i tillegg kan man altså oppnå mye ved å bevege seg.det kan du gjøre på stranda også. Gå tur på sranda, Bygg sandslott med barna, Lek i bølgene, svøm deg en tur, Gjør noen sit-ups og andre kjerneøvelser på strandmadrassen din. Kort sagt - vær aktiv.God sommer hilsen Jill:-)

  Sprettrumpe

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 21:31
  Mente å lese noe om øvelser for sprettrumpe i KK, men finner ikke igjen bladet. Hvilke øvelser anbefaler du for å stramme opp min slappe bakende?
  Her er øvelsenePå vei mot sprettrumpaSlik utfordrer du tyngdekraftenLykke til med sprettrumpa!Jill:-)

  lovehands

  , innsendt av Randan
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2006 / kThursday. 22:19
  hei! Jeg har født to barn ved keisersnitt, den siste for ett halvt år siden. jeg skulle gjerne hatt noen tips til øvelser som virker (og som kan gjøres hjemme) til å få bort "lovehands" tar vanlig situpsog skrå situps, men hadde vært kjekt å variert litt og hatt øvelser som går mer på sidemuskulatur. ønsker ikke å gå noe mer ned i vekt, bare stramme opp litt. jeg er 165 og veier 60 kg.
  HeiSe svar under "Bilring etter fødsel" lenger ned på siden. Prøv deg på disse øvelsene, men husk at de fjerner ikke fettet, bare strammer opp det som er under (og holder ryggen frisk!)Flott kropp til sommerenJill:-)

  Heisann!

  , innsendt av Michelle
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 00:22
  Jeg har et par spørsmål. Hvordan få høy forbrenning på kortest mulig tid? Jeg har også svææææært elastisk hud (Såkalt gummihud), kan jeg gjøre noe med dette? Spesielt på brystene er huden sånn, og jeg føler at de henger litt, går det ann å stramme dem opp? Vil dette ta lang tid? Hvilke øvelser er mest effektivt for å bli kvitt lovehandles/ sideflesk? På forhånd takk:D
  Hei MichelleForbrenningen din er et resultat av arv, muskelmasse, aktivitet og kosthold. Du kan være født med høy eller lav forbrenning, og dette kan du jo ikke gjøre noe med. Men du kan gjøre noe med alle de andre faktorene.Styrketrening gir deg litt økt muskelmasse, og mer muskler betyr høyere forbrenningTrening generelt bruker mye kalorier. da øker den totale mengde kalorier forbrent i løpet av et døgn.Hva og hvordan du spiser påvirker forbrenningen din. Med flere, små måltider i løpet av dagen vil du ha høyere forbrenning enn ved få, store måltider.Når det gjelder brystene er disse laget av fett og kjertler med hud rundt. Ingen av disse kroppsvevene kan trenes opp, men noe av fettet vil forsvinne om du går ned i vekt. Du kan trene brystmusklene som ligger under selve brystet og oppnå et stoltere og strammere inntrykk av hele brystregionen.Håper dette svarte på spørsmålene dine.Jill:-)

  Dissemage

  , innsendt av Ung mor
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 07:57
  Jeg er ganske fast i hele kroppen bortsett fra magen. Samme hva jeg spiser eller hvor mye jeg trener så disser den. Må man ta 10 000 situps om dagen for at det skal hjelpe?
  HeiDet vare da veldig mange magefett-spørsmål i dag:-)) Se svar under "Lovehands" og "Bilring etter fødsel" lenger ned på siden.Jill:-))

  Strammere rundt brystet

  , innsendt av Marianne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 07:58
  Jeg vet at selve brystet ikke kan strammes opp fordi det er bare fett omtrent, men hvilke øvelser kan jeg gjøre for å stramme opp partiet rundt?
  Hei duØvelser som er bra for brystmusklene er de gode, gamle armhevingene i tillegg til mange smarte maskiner og frivektsøvelser på treningssenter. Der er det bare å spørre treningsveilederen. Tren så tungt at du ikke orker fler enn 8-10 gjentaagelser, ta en pause og gjør samme runde igjen.Jill:-)

  Når må jeg ha fysioterapi

  , innsendt av Undrendre
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 08:00
  Jeg har hatt litt vondt i ryggen en god stund, men ikke verre enn at jeg er i jobb og får sove om natten. Kom plutselig til å tenke på at jeg kanskje trenger fysioterapi. Hovr mye koster det og hvordan går jeg fram? Kan man få fri i arbeidstiden for å dra til fysioterapeut akkurat som legen?
  Hei UndrendeNesten alle nordmenn har i løpet av livet mer eller mindre alvorlige ryggplager. Til en stor del handler dette om at vi ikke passer på ryggen med livsstilen vår.I stedet for å gå til lege eller fysioterapeut synes jeg at du skal ta tak i saken selv. Trening som pilates, MageRygg på SATS, og annen moderne kjernetrening er perfekt for å styrke den muskulaturen som passer på ryggen. Her er noen gode øvelser: Flott kropp til sommerenI tillegg vil du behandle ryggen din ved å gå turer i ulendet terreng. Sving med armene og gå med lange steg. Godt for sjele er det også, spesielt ute i naturen.Når det gjelder kostnader blir fysioterapeut rimeligst om du først går til legen og får en rekvisisjon. Behandling i arbeidstiden bør du ta opp med arbeidsgiver, men jeg synes altså at du ikke trenger det foreløpig. Ta heller ryggens helse i egne hender!Lykke til:-)Jill

  Fakta om trening

  , innsendt av Melanie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 08:02
  Jeg kjenner det på kroppen at det er godt å trene, men kan du gi meg en kort oppsummering på hva som bedres i kroppen når jeg trener, sånn rent bokstavelig? Skal legge det frem for kjæresten min i håp om å motivere ham til å bli med meg på treningssenteret, nemlig.
  Hei MelanieListen over effekter ved trening er utrolig lang. Trening er egentlig godt for, og hjelper mot, nesten alt. Her er noen av de viktigste:- Høyere forbrenning- Bedre kondisjon- Flottere holdning- Styrke og større muskler- Bedre prestasjonsevne både fysisk og mentalt- Forebygger alle de vikigste sykdommene (kreft, hjerte/karsykdommer etc.)- Bedre utseende- Sterkere skjelett- Bedre apetittregulering- Bedre fordøyelseTrenger du flere...?Jill:-)

  Forbrenning hos folk

  , innsendt av Stine K.
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 08:02
  Hva er forskjellen i forbrenningen hos menn og kvinner?
  Hei StineGenerelt er forskjellen mellom menn og kvinner slik at menn forbrenner mer. Det gjør de fordi de fra naturens side har lavere fettprosent enn oss kvinner. Fett er nemlig "ikke metabolsk" vev. Fettet bruker ikke kalorier på å opprettholde seg selv, men det gjør muskler, som også menn har mer av fra naturen side enn menn.Det er de medfødte forskjellene. I tillleg er det alle de forutsetningene som kan forandres. Se på svaret mitt under "Heisann!" lenger ned på siden for å lære litt om de faktorene vi kan påvirke.Jill:-)

  Trening med leddgikt

  , innsendt av Syk, men blid
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 08:04
  Jeg lider av mild leddgikt, som har gått spesielt utover håndleddene. Hvordan trene uten å overbelaste?
  Hei duFor en flott innstilling du har!. Jeg synes du skal konsentrere deg om å trene de formene som ikke krever at du må bruke hendene til å tviholde på vektstenger og lignende. Tren gruppetreningstimer av typen HøyPuls uten hopp, Step eller Aerobic. Tren gjerne MageRygg eller Pilates. I tillegg er det flott med spinning og gåturer i marka.Da har du jo litt å velge i!Lykke til med treningen. Den er veldig viktig for å holde leddgikten i sjakk.Jill:-)

  pulsklokke

  , innsendt av nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2006 / kFriday. 10:40
  Hei Jill! Jeg er ei jente på 20 år som trenger å komme i bedre form. Jeg har derfor begynt med kondisjonstrening, som jogging og sykling. Det jeg lurer på er om jeg kan få bedre utbytte av treningen min hvis jeg bruker en pulsklokke? Er det en lur investering?
  Hei NinaJeg synes at en pulsklokke er en veldig bra investering når den brukes riktig. Du skjønner, det er lett å gjøre noen feil. Det viktigste poenget er at du BÅDE skal kjenne etter på kroppen din og vurdere pulsen samtidig. Da kan du lære.Når man trener kondisjonstrening bør pulsen ligge på ca 65-95% av maskimal puls. De laveste sonene brukes til lange, rolige økter og de høyeste sonene kan brukes til beinhard intervalltrening. Det aller beste er å teste makspulsen din, siden denne er utgangspunktet for alle nivåene. Makspulsen er individuell og medfødt, slik at alle er litt ulike. Om du ikke tester denne pulsverdien (det er en kjempetung test og anbefales ikke for utrente), så vil pulsklokken ta utgangspunkt i en teoretisk makspuls, og det er ganske store feilmarginer. Du behøver ikke å teste makspuls, men om du lar være bør du være flink til å lære om din egen puls. Sjekk hva du ligger på når du trener rolig kondisjonstrening, når du trener hardt... og sammenlign med den teoretiske makspulsen (220 minus alder). Om det stemmer ganske bra, kan du bruke den teoretiske, ellers bør du lage din egen skala.Til slutt: Pulsklokke er et uvurderlig hjelpemiddel og flott for treningsmotivasjonen. Det er gøy å kunne følge med på hvordan kroppen reagerer, for da lærer du samtidig.God tur!Jill:-)


  Spør Jill - bli sprek & stram
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer