Spør Jill

Spør Jill

KKs trimekspert og treningsfaglig ansvarlig i SATS, Jill Jahrmann, svarer leserne.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Overarmene mine har alltid vært faste og fine, selv om de ikke akkurat er muskuløse. Men nå som jeg har passert 35 år , har jeg til min forskrekkelse sett at de begynner å henge litt. Jeg går gjerne med t-skjorter og topper uten ermer, så dette liker jeg dårlig. Hva skal jeg gjør for å få dem pene og veltrente?
Sara


<>Svar:
Det du opplever er det man kaller naturlige aldersforandringer, men det betyr ikke at du må godta endringene. Det skjer fordi du taper muskelmasse år for år, litt fordi du blir eldre, og litt fordi du blir litt mer inaktiv og stillesittende ettersom årene går.
Jeg vil anbefale deg skikkelig styrketrening. Det burde alle kvinner begynne med for å unngå beinskjørhet, få bedre holdning og unngå tap av muskelmasse og dermed lavere forbrenning. Kjøp deg medlemskap på et treningssenter og få hjelp til å komme i gang. Ta gjerne i bruk en personlig trener for å sørge for at du gjør det skikkelig. Om du har tid og lyst, kan du legge til litt kondisjonstrening, det får fart på forbrenningen. Det er jo en kjensgjerning at det berømte «grevinnehenget» består av fett.

Jill

  • Les flere spørsmål og svar

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer