Spør Jill

Spør Jill

KKs trimekspert og treningsfaglig ansvarlig i SATS, Jill Jahrmann, svarer deg.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Når jeg leser om trening, virker det som om man må drive med både yoga, styrketrening og kondisjonstrening for å få god effekt og ha det bra med seg selv. Helst skal man vel blande aerob og anaerob kondisjonstrening også og trene pilates? Selv har jeg maks tid til å trene to ganger i uka. Hva skal jeg velge?

Ninna


Svar: Du trenger ikke å gjøre alt, og det viktigste er faktisk at du driver med trening du liker når du først trener. Da har du nemlig best sjanse for å opprettholde treningen. All trening er bra trening, men om jeg skal anbefale deg noe spesielt, vil jeg si at en form for kondisjonstrening er det viktigste grunnlaget. Om du i tillegg får tid til noe styrketrening er det suverent.

Du kan for eksempel legge opp til å trene 40-45 minutter kondisjon pluss 15-20 minutter styrke i hver økt. Da trenger du ikke å velge det ene eller det andre. Om du er veldig glad i yoga, synes jeg du skal bruke den ene en i uka på dette, da holder det med én dag kondisjon og styrke i tillegg. Er du så flink at du opprettholder to dager i uka jevnt og trutt, gjør du en kjempeinnsats for både helse og velvære på alle måter.

Jill

  • Les flere spørsmål og svar

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer