Nettmøte

Spør og bli sprek

Er du i gang med høsttreningen, eller blir det stadig vanskeligere å finne motivasjon i den mørke årstiden? KKs treningsekspert Jill Jahrmann stilte til nettmøte torsdag 14. september. les hva hun svarte.

Spør og bli sprek
Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann (36) er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Vil du bruke høsten på å komme i form, eller trenger du et lite spark bak for å komme deg opp av sofaen? Jill kan svare. Hvis du sliter med motivasjonen, trenger hjelp til å velge treningsform eller lurer på hva slags trening som er mest effektiv, er Jill den du skal spørre.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Tredemølle-jogging

, innsendt av Møllepiken
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 07:07
Hvor stor er forskjellen på å løpe ute og på tredemøller? Finnes det også en slags norm for hva som er gjennomsnittlig joggefart for en aktiv mosjonist på tredemøller?
Hei MøllepikenDet er "lettere" å løåe på tredemølle enn utendørs. Det sies at man bør løpe på en stigning mellom 1 og 1,5% på tredemøllen for å oppnå best mulig overførbarhet til fal strekning utendørs. På den annen side er det jo bare å løpe raskere på møllen slik at treningsopplevelsen/pulsen er den samme, så er det like effektivt. Det finnes ingen gjennomsnittlig joggefart på mølle siden alle er så veldig ulike i løpsteknikk og form. For noen er 8 km/t helt fint, for andre blir det for langsomt. Det aller beste er å prøve deg frem og være veldig bevisst på treningsopplevelsen. Du bør ikke øke tempoet for raskt, gå heller gradvis oppover slik at kroppen har tid til å henge med uten å fylles med melkesyre,God løpetur!Jill

Utålmodig..

, innsendt av cajsa
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 08:02
Hei Jill!Jeg har begynt å jogge 3dager i uka nå, går først 15min, så jogger jeg ca.5km. Stopper da cirka 5ganger på denne runden(og da synes jeg at jeg pusher meg ganske hardt før jeg stopper), er nødt til det for å få igjen litt pust + at beina blir tunge som bly.Er på min 4."joggeuke" nå,men synes ikke jeg har fått noe bedre kondis ennå, så spørsmålet er: hvor lang tid tar det før man kan merke at kondisen bedrer seg? Og høres opplegget mitt ang.jogginga greit ut, eller har du noen tips?
Hei CajsaJeg synes det høres helt fint ut å varme opp med gange i 15 minutter. Pass¨på at du går gradvis raskere slik at du til slutt går så raskt at du nesten løper. Når du går over til å løpe (jogge), bør dette ikke være raskere enn at du kan la være å stoppe helt. Du kan gjerne veksle mellom å jogge og å gå raskt, men bør altså ikke stoppe opp midt i løpeturen. Da kan du lett bli svimmel, og i tillegg blir det lite kontinuitet. Det kan faktisk være mer anstrengende med disse stoppene fordi du da må "dra igang" hele maskineriet etter hver gang du har stoppet og følgelig har lett for å bli stiv og sliten. Det er mye bedre med en lavere fart som du kan opprettholde hele veienNår dte gjelder formen din kan jeg love deg at den har blitt bedre allerede. Du kan jo sjekke ut forskjellen i tid som brukes på de fem kilometrene nå kontra første gang. Ta deg tid til å legge merke til denne fremgangen - den er oppmuntrende!Jill:-)

Hvor ofte?

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 16:23
Endelig, etter tre år med avslapping, har jeg tatt opp igjen treningen, og trener nå hos Friskis og Svettis. Trener spinning 90 minutter én gang i uka. Burde jeg trene enda mer også? Og hvor ofte er det lurt for en nybegynner med middels kondisjon å trene i uka (antall ganger og hvor lenge om gangen)?
Hei KristineGratulerer med gjenopptatt sunn livsstil. Spinning er strålende aktivitet, så det er et godt valg. Jeg synes egentlig at 90 minutter høres ut som veldig lenge om du ikke har trent på en stund - både lenge å sitte på sykkelsetet lang belastning for en kropp som for tiden er utrent.Jeg vil anbefale to ganger i uken, med en varighet på 45-60 minutter inkludert oppvarming og nedtrapping. En gang i uka er også kjempebra og vil gjøre fine utslag på formen. Det er ikke slik at du må trene to ganger i uka for å få effekt.Jill:-)

Grasiøs nakke

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 14:30
Har du noen gode øvelser som gjør at jeg får bedre holdning og mer grasiøs nakke?
Hei duBedre holdning kan du lese om i svaret under "rette opp ryggen" nedenfor. I tillegg kan det være verdt å si at holdning, både i rygg og nakke, avhenger av vanemønstre. Om du trener som beskrevet under og i tillegg er bevisst holdningen din til stadighet gjennom dagen, er mye gjort. Se for deg at du skal heve brysbenet, trekke sluderbladene ned bak på ryggen og trekke nedre del av magen litt inn (puste i mellom gulvet). Strekk nakken og senk skuldrene samtidig. Flott!Jill:-)

Treningsmengde/variasjon

, innsendt av Marianne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 18:54
Hei Jill!Jeg pleier å trene 3 ganger i uka på helsestudio, hvor det blir halvannen time med styrketrening ( man ), og spinning samt vekttrening onsdag og fredag. Fredag er det ofte at jeg dropper vekttreningen til fordel for spinning. Synes treningen min er for ensidig? For mye styrke?. Målet mitt er å stramme opp og kanskje gå litt ned i vekt. Vennelig hilsen Marianne :)
Hei MarianneOm jeg leser beskrivelsen din rett så trener du en lang styrkeøkt + to spinningtimer med litt styrke før eller etter hver uke? Dette er en perfekt oppskrift for både bedre form og strammere kropp. Fortsett akkurat slk og sørg for at treningen alltid er effektiv - at du tar skikkelig i når du først trener.Jill:-)

Kompakt kropp

, innsendt av Bolla
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 19:51
Jeg har så kompakt kropp uten liv og med skikkelig "damemage". Må både slanke meg og stramme opp. Har liten treningserfaring etter å ha latt kroppen forfalle endel etter at jeg ble mor. Hva vil du anbefale meg å trene?
Hei duJeg vil anbefale deg å begynne med å trene 1-2 ganger hver uke, og da kan du legge mest vekt på kondisjonstrening. Spinning, lett jogging/rask gange, aerobic, step... Alt dette er bra så lenge du får opp puls og pust sammenhengende i over 30 minutter. I tillegg - kom deg ut på tur med lavere intensitet og lenger varighet om kvelden eller i helgene.Etter hvert kan du øke til 2 ganger i uken. Fremdeles mest fokus på kondisjonstrening, men gjerne med et tilskudd av styrketrening også. Du kan gjerne øke til 3 ganger per uke, men ha som mål å klare 2, så slipper du å skuffe deg selv når tiden ikke strekker til. Fortsett med lange gåturer og en aktiv fritid utenom treningen.Jill:-)

Rette opp ryggen

, innsendt av Maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 19:52
Jeg trenger noen gode øvelser for å få rettet opp ryggen, etter at jeg til min forskrekkelse oppdaget at jeg er i ferd med å få like dårlig kroppsholdning som en fiskebolle. Jeg trener en-to ganger i uka, da svømmer jeg rundt 1000 meter.
Hei MariaBevegelighetstrening og styrketrening er svaret. Start med å tøye brystmusklene lenge og grundig. Dette gjør du ved å stå i en døråpning med hånden på rammen av døren i skulderhøyde. Åpne brystet med og vri hele kroppen vekk fra armen. Hold strekken i 20-30 sekumder, løs litt opp og gjenta. Flytt gjerne armen litt opp og ned, så strekker du på andre deler av denne musklene som er så viktig for holdningen.Etter strekk-delen kan du trene styrke for musklene mellom skulderbladene, bak på skuldrene og på siden av ryggen. Hele poenget er at du skal bruke det nye bevegelsesutslaget du har skaffet deg ved å tøye brystmusklene - ta i bruk det åpne brystet. Øvelser som roing, kryssdrag i trekkmaskin, nedtrekk og fremoverbøyd roing er bra øvelser i treningsstudio. Hjemme kan du bruke håndvekter eller strikk og gjøre de samme øvelsene.Jill:-)

Gå eller løpe

, innsendt av Stinemor
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 19:53
Leste et eller annet sted at det er like sunt å gå som å løpe og det har vært min store trøst, i og med at jeg går mye. Jeg bor i Oslo og har langt til marka og liker ikke å jogge på asfalt og synes spinning er drepende kjedelig. Har jeg noen andre gode alternativer?
Hei duRask gange er kjempebra, både på astfalt og i skogen- Sørg for å gå raskt nok til at du får opp puls og pust skikkelig, og sving med armene. Andre forslag: Sykling utendørs - finn en løype med mange bakker. Aerobic/gruppetrening av alle slag. Her er tilbudet enormt og jeg våger å påstå at det finnes noe for enhver smak. Til vinteren er langrenn en av mine favoritter, det kan jo bli aktuelt om vi får like mye snø som i fjor?Jill:-)

Gå med staver

, innsendt av Frøken effektiv
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 19:55
Hvordan bør man trene med staver for at det skal få en reell effekt? Kan aldri huske å ha sett noen treningsøvelser med det noe sted. Jeg føler meg litt dum når jeg går rundt med det, men merker at det gir meg den ekstra energien jeg trenger og vil gjerne få bedre effekt mens jeg går.
Hei duDet viktige når du går med staver er å ha riktig teknikk mens du går. Det betyr at- stavene skal være korte. Når du står oppreist med stavene i bakken skal du ha ca 90 grader i albueleddet.- Når du går setter du staven ned ved siden av det bakerste benet, ikke langt foran- Etter at du har satt staven ned, skal du skyve hele armen langt bakover slik at du skyver deg selv frem. Overdriv bakover-bevegelsen med armen slik at du virkelig strekker helt ut i albuen og fører hele armen langt bak kroppen.God tur med stavene:-)Jill

Jogging med manualer

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 19:58
Jeg løper to-tre ganger i uken og har bestemt meg for å kjøpe manualer for å få mer ut av treningen. Hva slags manualer anbefaler du, og hvor tunge bør de være?
HeiJeg vil ikke anbefale jogging med manualer. Du har mer enn nok med å bære kroppsvekten din mens du løper, og om du vil være mer effektiv kan du heller løpe fortere, det er bedre for treningsutbyttet. Ulempen med manualer er aty kroppen din plutselig må forholde seg til ekstra kroppsvekt i en allerede utfodrende situasjon. Det fører lett til skader og plager rundt de store leddene.Nei, bruk heller intervalltrening eller annen utfordring i form av raskere tempo for å være mer effektiv.Jill:-)

tynnere!

, innsendt av elin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 20:35
hei=) først må jeg bare si at du er kjempe flink;)det jeg lurer på er hvordan jeg skal bli tynnere rundt magen. jeg vil ha en mindre mage og lurer på hvor lang tid det vil ta å gå ned 3 kilo.? jeg trener fotball 2 timer 3 ganger i uken, og tar mageøvelser HVER dag.har også bestemt meg for å spise sunt, og bare ta litt godt på lørdager. hvor langt tid vil det ta å bli kvitt ca 3 kilo? jeg veier nå 61kg og er 169cm høy. tusen takk:)
Hei ElinTakk for hyggelig tilbakemelding:-))Jeg kan dessverre umulig fortelle deg hvor lang tid det vil ta å bli kvitt et antall kilo siden ingen kropp er lik. Det er heller ikke mulig å bestemme seg for at vekttapet skal være på en bestemt kroppsdel, for kroppen bestemmer helt selv, ut fra genetiske disposisjoner, hvor den kvitter seg med fett.Jeg kan imidlertid si at blandingen av sunn kost og trening vil gjøre utslag om det er en forandring fra hva du har gjort tidligere. Jeg synes ikke at 61 kilo for en veltrent jente på 169 centimeter er for mye i det hele tatt, så kanskje du ikke vil gå ned så mye som 3 kilo (det utgjør ganske mye på en såpass lett kropp), men resultater vil du se.Jill:-)

Pedometer

, innsendt av Sliter
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 21:10
Jeg har kjøpt meg pedometer for en stund tilbake og går lett 10000 skritt hver dag, men er ikke i nærheten av å gå ned i vekt. (spiser sunt, og 4 ganger om dagen) Hvor mange skritt hver dag bør man gå for å gå ned i vekt?
Hei duSom du ser av mitt forrige svar - vi er alle ulike, så det som fungerer for deg vil kanskje være litt ulikt det som fungerer for meg eller andre. I tillegg kommer det selvfølgelig an på utgangspunktet. Det er vanskeligere å gå ned i vekt om man har en normalvektig kropp fordi alle "sunnhetsvarslene" i kroppen din vil sette seg til motverge om du prøver deg på en vektnedgang som ikke er naturlig for din kropp.I noen anbefaleinger sier man at det kan være lurt å bruke opp mot 2000 kcal per uke på trening om du skal ned i vekt (om du trenger et vekttap). 2000 kalorier er ganske mye trening om det gjøres i form av gange og endel mindre om du trener noe mer anstrengende. Jeg vil altså anbefale deg å veksle mellom daglig gange og mer anstrengende treningsøkter for å nå målet. Du er allerede langt på vei for 10.000 skritt om dagen er mer enn hva de aller fleste kan skryte av.Jill:-)

For mye frukt?

, innsendt av Fruktelskeren
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 21:27
Er det mulig å spise for mye frukt. Spiser frukt hele tiden fordi jeg har kuttet ut røyk og godterier, men går ikke ned i vekt. Kan man spise for mye frukt?
HeiNår du slutter å røyke synes jeg det er fornuftig å forsøke å unngå vekt-oppgang i stedet for å prøve å gå ned i vekt. Det er sjelden lurt å prøve ¨på to store livsstilsforandringer samtidig.Det er ikke alle typer frukt du bør spise ubegrenset av fordi de inneholder en del fruktsukker. Druer, bananer, ananas er eksempler på dette. Når et gjelder epler, pærer og andre "kaldt klima frukter" kan du spise ubegrenset.Jill:-))

Utslett av trening

, innsendt av 30-åring
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2006 / kWednesday. 22:42
Jeg har et sjenerende problem. Når jeg trener får jeg så voldsomt rødt Utslett" på bryst hals og i ansiktet som varer en evighet. Til og med en gåtur ender med at jeg blir helt rødflammete, selv når jeg fryser. Du som trener så mye og kan så mye om kroppen, vet du noe om hvordan få bukt med dette?
HeiJeg er sannelig ikke sikker på årsaken til denne rødheten. Kan du ikke spørre legen din? Så vil jeg gjerne høre hva slags svar du får!Jill:-)

hvor ofte bør man trene?

, innsendt av glad i å trene
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 10:18
Hei Jeg trener på helsestudio. Går på tredemølle og bruker apparater.For meg passer et best å trene om morningen. Og da mandag, tirsdag og onsdag. Noen sier man får en beste effekten ved å ha opphold en dag i mellom. Hva sier du ?
Hei duDet ville nok være bedre å fordele treningen litt jevnere ut over uken, spesielt om du skal ta i litt hardt. På den annen side er det mye bedre å trene disse tre dagene etter hverandre om du i motsatt tilfelle ikke får tid til å trene.Om du skal trene tre dager på rad er det viktig å sørge for god variasjon både i hva du trener og hvor hardt du trener. Om du trener bena hardt den ene dagen bør neste dag kun være lett kondisjonstrening for bena og styrketrening bare for overkroppen. Om du jogger på tredemølle den ene dagen bør neste dag heller inneholde spinning eller noe annet enn jogging.Lykke til!Jill

Tynnere lår!!!

, innsendt av Hilsen lårfiksert:)
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 13:06
Jeg er en kvinne på 31 år som er normalvektig (163cm og 57 kg). Har alltid hatt muskuløse lår og overarmer, og synes dette er et problem fordi klær ofte kan bli trange på disse stedene. Har i tillegg litt cellulitter på rompe/lår. Tidligere har jeg trent jevnlig styrke (Body Pump minst 1 gang i uka over en 3-års periode) og synes med dette at jeg fikk "fyllt ut" meg selv, jeg ble fastere i fisken og ikke større. Nå trener jeg mest kondisjon (løping, spinning, fjellgåing). Målet mitt er å få tynnere lår og overarmer. Er det riktig av meg å slutte å trene styrke? Da tenker jeg spesielt på knebøy. Hva med spinning? er det en god idé når man vil ha tynnere lår?
HeiDu vil altså ikke bidra til muskelvekst av særlig grad i lårene eller armene om jeg forstår deg rett?All trening vil påvirke muskelcellene til vekst, men i ulik grad. Det er altså ingen treningsform i hele verden som gjør musklene "mindre eller slankere" (selv om enkelte markedsføriingstiltak påstår nettopp dette). Generelt kan man si at tung styrketrening bygger mest muskelmasse mens utholdenhetstrening bygger minst masse. Både jogging og spinning er utholdenhetstrening Bodypump er ikke styrketrening etter gjeldende definisjoner selv om det markedsføres slik. For at noe skal kalles styrketrening må hver repetisjon av øvelsen være så tung at du ikke klarer flere enn 15-20 gjentagelser. I Bodypump gjør man veldig mange gjentagelser, altså er vektene for lette til at det skal kalles styrketrening. Det du gjør kalles "lokal muskulær utholdenhet" og vil ikke bygge muskelmasse på samme måte som styrketrening.Det er altså ikke noe av det du gjør i dag som vil føre til stor vekst av musklene i ben eller armer, og du kan trene Bodypump uten å være redd.Jill:-)

amming og slanking

, innsendt av aina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 14:07
heisajeg har fått to barn tett altså med 14 mnd mellomrom og ammer minsemann som er 5 mnd,la på meg mellom 20-25 kg, har begynt å trene 3-4 ganger i uka og begynt å spise veldig sunt og ofte ,lurte på hvor mange kalorier pr dag jeg bør spise når jeg ammer å slanker meg??? (vet også at de ikke er så bra for barnet når jeg ammer men jeg er vikelig desperat
Hei AinaNår du ammer er det veldig viktig at du spiser sunn og allsidig kost. Det er ikke noe i veien for at du skal spise slik at du går ned endel i vekt samtidig sok du ammer, for det å gå ned i vekt betyr ikke å spise lite. Det betyr snarere å spise smart.Pass på å få i deg mye vann. Det trenger du til melkeproduksjonen. Spis 5-6 måltider hver dag og la hvert måltid bestå av langsomme karbohydrater (grovt brød, grønnsaker, råris, grov pasta) og magre proteiner (magre melkeprodukter, rene kjøttprodukter,fisk, egg). I tillegg bør du ta Omega 3 tilskudd og multivitamineral hver dag. Antall kalorier er helt uinteressant om du klarer å spise på denne måten. Da får babyen det den skal ha og du kvitter deg med overflødige kilo samtidig.Jill:-)

Overarmene

, innsendt av Slapp
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 14:22
Hei Jill!Jeg synes jeg er ganske slank og i ok form, men undersiden av overarmene mine er et sorgens kapittel, slik de "disser". Hva kan jeg gjøre for å trene opp dette? Er det tricepsøvelser som skal til? jeg trener mest kondisjon per i dag.
HeiTriceps-øvelser vil hjelpe fordi du da trener opp spenst og volum i muskelen bak på overarmen. Øvelsene vil ikke fjerne overflødig fett, men altså sørge for mer spenstige armer.Jill:-)

Energi

, innsendt av Trøtt
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 15:10
Hei Jill - er det egentlig sant at man får mer energi av å trene? Jeg har aldri vært særlig aktiv (men er slank, så ingen mkistenker meg for å være en lathans...hehe), men føler meg konstant trøtt og uopplagt, særlig om høsten. Kan det hjelpe med trening?
HalloJA!! Trening hjelper deg til mer energi. Det er bevist ved forskning og i tillegg finnes det et voldsomt antall sannhetsvitner som sikkert gjerne forteller deg det samme, bare spør noen sopm har en fast treningsvane. Jeg vil anbefale lystbetont kondisjonstrening. Miksen av å gjøre noe du faktisk synes er gøy/givende/ikke så verst og de fysiologiske prosessene som skjer under kondisjonstrening er til sammen en energibombe.NB!! Ikke forvent deg masse energi fra første treningsdag. La kroppen og hodet få tilpasse seg de nye utfordringene så kommer energien sammen med at formen øker.Jill

Begynne sent

, innsendt av Mor
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 15:15
Jeg er en kvinne på 52 år. Jeg har ikke trent tidligere, men har vært aktiv med barn og fysisk krevende arbeid. Nå har jeg gått over til kontorarbeid, og foreløpig har jeg ikke fått noen barnebarn, så jeg merker at livet blir litt mer passivt, og kiloene sniker seg på. Dette vil jeg helst unngå. Hva slags trening vil du anbefale en "moden" dame som ikke har trent før?
HeiSå fint at du er bevisst forandringene i livsstil ohav de gjør med kroppen din. Det er ganske mange som opplever noe lignende uten helt å forstå hvorfor de ekstra kiloene sniker seg på. Det viktige er at du opprettholder en viss forbrenning hver dag. Dette kan delvis gjøres ved å gå til butikken, gå tur og ellers huske på å bevege deg mest mulig. I tillegg synes jeg godt du kan sette i gang med et par treningsøkter hver uke, det får nemlig ekstra fart på forbrenningen. Det aller beste er en blanding av kondisjon og styrke. jeg synes du skal rasnake deg selv litt med tanke på hva du tror at du vil like, om du kjenner noen andre som driver med trening (hyggeligere å være flere), og hva du har av tilbud i nærheten. Det kan være faste partier i nærområdet eller et treningssenter. Jeg synes i alle fall det mest fornuftige er å begynne på en fast treningsklasse der du får hjelp til å komme deg i gang og i tillegg føler en forpliktelse til å møte opp. Det kan være enklere enn å starte med jogging på egenhånd.Jeg nevner styrketrening spesielt fordi denne treningsformen blir viktigere jo eldre vi blir. Styrketrening bidrar nemlig til at vi opprettholder musklene våre også når vi blir eldre. Uten trening vil musklene reduseres og samtidig reduseres forbrenningen fordi musklene bruker mye energi.Lykke til med livsstilsforandringene!Jill

Tøy

, innsendt av Moteslasken
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2006 / kThursday. 15:20
Spiller det noen rolle hva slags klær man har på seg når man trener, så lenge de er komfortable? Jeg har typisk på meg gamle joggebukser og t-skjorte, men ser at de andre jeg trener sammen med har lagt mye mer penger i treningsgarderoben. Er det noen vits i?
Hei duGå i det som fungerer for deg!! Mine to stående anbefalinger når det gjelder utstyr gjelder sko og sports-bh. Sko: Viktigere jo mer støtbelastning du skal utsette føttene for. Om du ikke driver med noe som innebærer løping eller hopping kan du legge mindre penger i demSports-bh: Også spesielt viktig når det skal løpes eller hoppes. God støtte koster penger.Ellers: Gå i akkurat det du trives med!Jill


Spør og bli sprek
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer