Helse & Livsstil

Sprek - og penere?

Pilates gir deg ikke bedre kondisjon.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er det sant at man får penere kropp av å trene pilates?
Jåla

Svar: Dette er et veldig interessant spørsmål, fordi det er noe alle lurer på for tiden. Pilates har tatt hele treningsverdenen med storm, antakelig fordi treningsformen representerer noe vi har manglet i treningens verden tidligere.

Det flotte med pilates er at treningen er konsentrert. Du lærer å aktivisere sovende støttemuskler og å bruke kroppen på best mulig måte, og alt skjer fokusert og langsomt. Jeg har lest at pilates skal gi deg lengre og slankere muskler. Det er ikke helt slik kroppen er laget.

Musklene dine blir bare tynnere om du trener mindre, og de kan jo bli bitte litt lengre, men ikke så det synes utenpå. Man får ikke bedre kondisjon eller mindre kroppsfett av pilates. Hvis du trener på et svært videregående nivå, med pilatesmaskiner, kan du bli sterkere i resten av kroppen, men det meste innen dagens pilatestrening dreier seg om kjernemuskler og kroppskontroll.

Jeg synes det er to svært viktige gevinster, så pilates anbefales varmt. Men ikke kun av kosmetiske grunner.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer