Helse & Livsstil

Sprek i løpet av vinteren?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har akkurat fylt 40 år, veier 53 kilo, trener jevnlig, mest rolige joggeturer, litt svømming og spinning i perioder. Jeg føler meg i ganske god form, er smidig og myk i kroppen, men jeg synes ikke jeg ser «veltrent» ut lenger, og har funnet ut at den kommende vinteren skal jeg bruke godt for å møte neste sommer med veltrente bein og armer. Det som plager meg mest er «poser» på innsiden og oversiden av knærne.

Kan jeg med god innsats oppnå et resultat i løpet av vinteren, hvor mye bør jeg trene, og hvilke øvelser bør jeg i så fall satse på for å oppnå;
 • strammere rumpe
 • bli kvitt «poser» på innside av og over knærne
 • mer muskuløse legger og armer

 • Jeg hører/leser så mye om underhudsfett, er det noe som man kan gjøre noe med eller er det noe som ligger i genene våre om vi har lite eller mye?

  Jeg setter pris på svar og sier tusen takk på forhånd.
  SIN

  Svar: Du har et veldig god utgangspunkt som slank og allerede veltrent, så det er klart at du kan få resultater i løpet av en lang vinter. Det er imidlertid viktig å være klar over at kroppens elastisitet (den elastiske evnen til hud og bindevev) avtar med økende alder, så det er vanlig å føle at saker og ting er litt mykere og slappere etter hvert. Den beste motgiften er styrketrening.

  Det du trenger er et skikkelig styrketreningsprogram for alle de store musklene i kroppen. Det får du på alle treningssentre, og det er viktig å påpeke at du faktisk ønsker deg skikkelig styrketrening ulikt en del kvinner som er livredde for muskler. Med et slikt program vil du oppleve mer spenst i både armer, lår, legger og rumpe. I tillegg er det smart å trene mage/rygg og holdningen din, enten ved rene pilates eller mage/rygg timer, eller med en blanding av ordinær styrketrening og mage/rygg.

  Når det gjelder spørsmålet ditt om underhudsfett er dette slett ikke medfødt. Det som er medfødt er hvor vi lagrer fettet, men selve total-lageret av underhudsfett kan økes ved å spise mer enn du bruker opp og omvendt.

  Lykke til med treningsvinteren!

  Jill Jahrmann
  treningsekspert
  jill@kk.no

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer