Trening

Spreke svar fra eksperten

Trenger du litt inspirasjon for å komme i sommerform, eller lurer du på hva de beste øvelsene for bikinimagen er? Vår treningsekspert svarte i nettmøtet 8. mai.

Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til artig utetrening i vår, eller starte på veien mot bikiniformen? Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekte rumpe? Jill kan svare deg.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

magemuskler

, innsendt av snøfrisk
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.05.2007 / kSunday. 21:04
2 år etter at jeg har fått barn(siste kom med keisersnitt)står navlen min ut enda. Jeg trener en masse, løper, pilates med og uten ball. men får ikke trent opp den eller de musklene,det kjennes litt rart der. Er de muskelene borte??er akkurat rundt navlen en liten bul som gjør meg gal! lurer også på om det kan være derfor jeg får hål(sting) i magen, pleier å få det når jeg nærmer meg hjemme, etter 1 time løpetur ca, at magemusklene ikke holder orgenene helt på plass der...??hva kan jeg gjøre for at magen min skal se normal ut igjen....
Hei SnøfriskEt keisersnitt er jo et operasjonssår - man kutter endel muskulatur. Denne muskulaturen vokser fint sammen igjen, men det gjenstår et arrder muskelvevet ikke lenger kan trekke seg sammen. Siden såret er såpass lite pleier ikke dette å skape fremtidige problemer.I de aller fleste tilfeller blir magemusklene like gode som før med endel opptrening etter keisersnitt. Jeg vet ikke hvor snittet ditt ble lagt, men de fleste legges jo langt nedenfor navlen, så det skulle ikke ha noe direkte påvirkning.Man vet jo at graviditeter iblant legger igjen sine små merker på kroppen, det kan være at vevet rundt navlen din har blitt tøyd litt ekstra mot slutten av graviditeten, og at skillelinjen mellom de to rette magemusklene ikke har vokst helt sammen igjen etter graviditeten. Det er jo vanlig at disse musklene separareres underveis.Om du blir helt tullete av dette synes jeg du skal spørre legen din om råd. Det er kanskje en enkel, kosmetisk sak. Som regel gjør man ikke noe med slikt, men du kan i alle fall få vite hva det er og hva som eventuelt kan gjøres kosmetisk.Jill

Hofter

, innsendt av Kris
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 12:43
Hvordan kan man trene bort de såkalte "lovehandels"?
Hei KrisEnkelt spørsmål - enkelt svar. Lovehandles er fettlagre på siden av magen/øverst på hoftene. Fettlagre fjernes ikke ved reningsøvelser, men ved at det totale fettlageret reduseres. Det vil si effektiv, god kondisjonstrening og sunt kosthold slik at du bruker opp mer energi enn du inntar.Da vil fettlagrene reduseres fra flere steder av kroppen, det går altså ikke an å redusere på bare ett sted.Jill:-)

tur og gravid

, innsendt av Mina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 12:47
Hei Jill!Jeg er gravid i uke 20 og prøver å holde meg o form. Jeg ogsamo bruker å gå en tur hver kveld på en 40 minutter, men detblir ganske mye på asfalt fordi det er enda så vått i marka. Men jeg syns magen blir så rar liksom. Jeg syns det er litt ubehagelig fordi jeg syns det blir litt "vondt" i magen. Er 1 gangs så vt liksom ikke hva dette kan være. Jeg merker ikke dette når je er på jobb, m det er bra gulv der å gå på. ør vi fortsette med turene og kan vi begyne på spinning?Tusen takk for svar!)
Hei MinaDet er vanskelig å svare deg eksakt hva dette kan være - muligens kynnere? Kynnere føles som om livmoren trekker seg sammen og mange jenter kjenner det når de trener. De er ikke farlige med mindre de er regelmessige og smertefulle.Du kan med trygghet fortsette å gå på atsfalt - det gjør ingen forskjell. Når det gjelder spinning synes jeg godt du kan prøve deg, men være forsiktig. Man kan gjerne drive med spinning og annen trening gjennom hele svangerskapet, men om man begynner midt i svangerskapet er det altså smart å være forsiktig med intensiteten. Lykke til videreJill:-)

store lår av trimsykkel?

, innsendt av jeanette
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 13:44
hei Jill=) jeg er jente på 170cm og veier 65 kg, er 16 år. målet er å gå ned ca 5 kilo på 2 måneder. Det jeg lurer på er om det er lurt å sykle på trimsykkel en time hver dag etter skolen? +annet trening som fotball 2 ganger i uka og en danse time. jeg lurer på om man kan få sjukke lår av dette? eller om jeg tjener på det, og vil gå ned i vekt over alt? håper på svar=)hilsen en som lurer.
Hei JeanetteDu vil ikke få nevneverdig kraftigere lår av sykling på trimsykkel, men det er et bra tiltak om du vil ned i vekt, særlig om intensiteten er slik at du blir svett og andpusten hele veien.Jill:-)

, innsendt av Mona
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 14:12
heihei=)Er gravid i niende uke i mitt første svangerskap.Har noen spørsmål nå som sommeren nærmer seg: Er det farlig å trene i varmen når man er gravid?Er bading/svømming ute bra for oss?og kan jeg hopper trampoline??synes det er gøy trening!Takker for svar=)
Hei MonaDet eneste man skal være litt forsiktig med når det gjelder trening og svanerskap er fuktig, varmt klima mens du trener, og dette gjelder spesielt i første trimester. Man er i denne sammenheng opptatt av at fosteret ikke skal overopphetes, og sjansenen for dette er størts i begynnelsen av graviditeten - og hos utrente.Om du allerede var i gang med trening da du ble gravid er varmetransporte din god, og fosteret vil ikke lide av trening i norsk, varmt klima. Pass på å drikke mye før, under og etter for din egen skyld.Bading og svømming er helt fint, det samme er de fleste andre former for trening så lenge intensiteten ikke blir ekstremt hard. Man kan dessuten nevne at trening ikke bare er ufarlig, men veldig BRA for både deg og barnet. Vektsvilkårene i magen blir faktisk bedre for barn av trenende mødre, og de trenende mødrene får mindre komplikasjoner samt lettere svangerskap.Når det gjelder trampoline er det i seg selv ikke farlig, men pass på i ikke sette deg selv i fare for harde fall.Lykke tilJill:-)

Bilring...

, innsendt av snart 30
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 14:19
Hei.Etter fødsel for nesten 2 år siden sliter jeg fortsatt med en liten bilring...Jeg har trent håndball 2 ganger i uken, samt spinning eller aerobic 1-2 ganger i uken men denne ringen vil ikke bort! Jeg har egentlig tilnærmet timeglassfigur (uten å være perfekt av den grunn), men nå er det ikke helt slik lenger. Er litt overrasket over at fettet har begynt å legge seg rundt magen isteden. Spiser forholdsvis sunt, har aldri vært nødt til å tenke så veldig mye over om jeg spiser litt sjokolade 2 eller 3 ganger i uken f.eks. så jeg lurer litt på hva som har skjedd... Er det alderen, tro?? Hilsen Snart 30...
Hei snart 30Svaret på spørsmålet ditt kan være en blanding av flere faktorer. Kanskje har du lagt om livsstilen ørlite grann etter at du fikk barn - det kan være små endringer i det totale inntaket ditt, blant annet små ting du ikke regner med engang.I tillegg kan det hende at du er mindre aktiv utenom treningene. Om du sammenligner livet ditt før og nå, hvor mye i aktivitet var du før du fikk barn?Et siste poeng er selvfølgelig at alderen etter hvert fører til at muskelmassen, og dermed forbrenningen, reduseres. Jeg tviler på at dette er tilfellet for deg siden du ennå er ganske ung og dessuten trener mye slik at musklene oprettholdes.Se over kostholdet ditt, reduser unødvendig ekstraspising som er usunn, og vær aktiv! Da får du nok tilbake timeglasset:-))Jill

Med bare enkle øvelser?

, innsendt av Tuppen
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 15:32
Hei!Jeg vil gjerne gå ned 2-3 kg. før sommeren, er det mulig? I såfall, går det an å gå ned med bare spaserturer, situps, push-ups og andre enkle øvelser?
Hei TuppenOm du skal ned i vekt (redusere fettprosent) er den beste oppskriften et sunt kosthold og kondisjonstrening. Enkle styrkeøvelser som de du nevner er fine og gjør nytten sin ved at du blir sterkere. Men de involverer ikke store nok deler av kroppen din til at forbrenningen går nevneverdig opp mens du trener.Jill:-)

Sykling

, innsendt av Pia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 15:32
Hei. Synes KK er flinke på motiveringsbiten for ferske mosjonister. Har selv kommet forbi den biten.Nå er det en måned til mitt første sykkelritt, Bergen-Voss.(17 mil) Treningstips nå på tampen? Har syklet mye spinning og ute med barnehenger.Min mann har spandert racersykkel, men hvvordan trener man motet foran unnabakkene?
Hei PiaDet var litt av en utfordring! Jeg heier på alle jenter som setter seg slike spreke mål.Det viktigste før slike ritt er, som du sikkert vet, mengdetrening. Du trenger lange turer, og å sitte på sykkelen lenge. Når du trener på denne måten er det ekstremt viktig at du holder deg under melkesyreterskel - at du aldri sykler deg sliten, for da blir det fort tungt.Foran bakkene er det smart å tenke "riktig tempo tar meg opp denne bakken uten problemer, ikke stress og bli altfor sliten, ta den tiden du trenger". Om du sykler med harde "rykk" i oppoverbakkene blir musklene snart fulle av melkesyre og du blir utslitt før du må. Jevnt og trutt er altså svaret - helt ulikt de fleste spinningtimer.Lykke til!

Kajakkpadling

, innsendt av 20-åring
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 17:34
Hei Jill.Jeg har et spørsmål, er kajakkpadling en bra form for trening? Jeg kjøpte meg kajakk for noen år siden, men har ikke fått somlet meg til å brukt den så mye. Jeg føler og at det ikke er så effektivt. Jeg sitter still og beveger armene. Men så hører jeg at det er bra for overkroppen, og det trur jeg helt på. Men jeg lurer på om det er noe effektiv kondisjonstrening? Kan du svare med på dette hadde jeg vært kjempeglad:) Tusen takk for mange råd.
Hei duKajakkpadling er såpass spesialisert at man skal ha svært god teknikk før det kan karakteriseres som effektiv kondisjonstrening. For de fleste mosjonister kan det betegnes som en fin aktivitet med gode utfordringer for kjernemusklene og god, utholdende styrketrening for overkroppen. I tillegg bør det jo nevnes at det er en flott måte å være aktiv på - fantastisk følelse å være så nær vannet og gli gjennom det. Jeg har kajakk selv, og bruker den på hytte om sommeren. Når de andre tøffer avgårde i motorbåt frakter jeg meg selv i kajakken til samme sted.Jill:-)

3 km under 13 min

, innsendt av Lilly
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 17:41
Hei!Jeg er ei 16 år gammel jente skal prøve å løpe 3 km på 13 min eller under. Jeg trener 3-4 ganger i uka, men da jogger jeg eller har styrke trening. Har du forslag til hva jeg kan gjøre for å løpe 3km under 13 min? nå løper jeg den på 14:45
Hei LillyIntervalltrening må til. Jeg synes du skal prøve deg på 4x4 intervallerOppvarming: 15 min rolig joggingHoveddel: 4 min hardt tempo (så du akkurat klarer de 4 minuttene) og 2 minutter rolig jogg. Gjenta fire ganger.En annen variant:Oppvarming 15 min rolig joggingHoveddel: 1 min nesten maks løp, 1 minutt rolig jogg. Gjenta 6-12 ganger.Intervalltrening får deg raskt bedre form - så lenge du orker å presse deg litt under arbeidsintervallene.Jill:-)

Legger på meg fort

, innsendt av Kattie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 17:47
Heisann!Jeg er ei jente på 16 år. jeg er 1,56 m og veier 50 kg. Til frokost spiser jeg 1 brødskive, til lunsj 1 brødskive + 1 eple, til middag en posjon av kjøtt,potet/ris,saus + masse salat, til kvelds 1-2 brødskiver. Men her er problemet. Jeg er alltid sulten etter alle måltider, men dersom jeg spiser mer enn 1 skive legger jeg på meg. brødet jeg spiser er hjemmelaget dansk rygbrd som er blande med en del mel, men det er grovt. Hva kan jeg spise til måltidene uten om å legge på meg og samtidig bli mett? Hvordan og hva skal jeg trene for å borbrenne dette?
Hei KattieJeg synes det ser ut som om du spiser lite, og det er slett ikke riktig å være sulten etter måltidene.Jeg synes du skal øke til to skiver sunt brød med magert pålegg (skinke, mager ost etc) og i tillegg spise frukt og grønnsaker jevnt gjennom hele dagen. Når du spiser lite og/eller sjelden vil forbrenningen di skru seg ned, og det er ikke fornuftig.Som trening vil jeg anbefale effektiv kondisjonstrening som aerobic, spinning, stavgang, jogging etc. Det viktige er at treningen er effektiv, at du blir andpusten og sliten, og at den varer fra 30-50 minutter.Lykke tilJill:-)

sykle/gå

, innsendt av Cecilie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 21:59
hei! Jeg har ca 5 km skolevei, og pleier å gå, da bruker jeg 45 minutter hver vei. Hvis jeg sykler bruker jeg 15 min til og drøye tjue minutter hjem fordi det er oppover hjemover. Jeg har lenge vært nysgjerrig på hva som er best trim av disse to? Burde jeg sykle, gå eller bytte på?på forhånd takk :)
Hei CecilieJeg vil anta at den beste trimmen er en blanding fordi du bruker ulike forbrenningssystemer. Ulempen ved å sykle er at du ikke bruker noe energi i det hele tatt når du triller bortover/nedover, men bruker ganske mye når du sykler oppover. Når du sykler er det altså "bare" de 20 minuttene hjem som betyr noe.Når du går bruker du nok ikke like mye energi per tidsenhet som ved oppover-syklngen, men mye mer enn ved trilling og solig sykling. Gåingen er dessuten av mye lenger varighet. Om du forsøker å gå litt ekstra fort vil jeg anbefale denne formen.Jill

litt av hvert

, innsendt av nybegynner
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 23:15
Hei !Du har fått meg opp av sofaen, tusen takk ! Trodde virkelig ikke det gikk an for meg å merke forskjell etter en tids kondisjonstrening, for tidligere merket jeg lite forskjell på kondisen ved hyppige gåturer i oppoverbakker. Etter at jeg begynte å jogge regelmessig derimot merker jeg stor forskjell. De verste første ukene er over, og nå har jeg begynt å glede meg til turene. Men rådene deres er vel ofte med tanke på østlandet ? For oss på vestlandet, er det ikke egentlig like mye trening i å gå en tur som å jogge ? Jeg mener, her jeg bor er de fleste turer "rett opp", bokstavelig talt.Leste et sted at man ikke skal trene kondisjon og styrke samme dag, mens andre steder diskuterer de rekkefølgen på den samme dagen, hva skal en nybegynner høre på ?Og så har jeg gått rundt i hele byen etter vekter, men finner ingen. Hvor får man tak i slike ting ?Takk for hjelpen, jeg synes du er fantastisk til å motivere. Takk igjen.
Hei nybegynnerSå hyggelig å høre at du er i gang og liker det! Det er klart at jeg har lett for å se for meg egne omgivelser når jeg gir råd, men jeg er da ganske kjent med aktivitet på enkelte steder av vestlandet også:-)Du kan selv finne ut hva som er mest effektivt ved å måle pulsen. Den høyeste pulsen (over litt tid, la pulsen stabilisere seg i 3-4 minutter før du måler) betyr mest effektivt. Siden du er godt i gang og synes det er gøy, kanskje du skal kjøpe deg en pulsklokke som stadig kan fortelle deg hva som skjer i kroppen?Jill:-)

Knær og trening

, innsendt av Kari
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.05.2007 / kMonday. 23:30
Hei, jeg liker å jogge på tredemølle, trene styrke knebøy, utfall m.m. Trener 3-4 ganger i uka. Har i det siste kjent en "svakhet", men ikke smerte i knærne. Er redd for å gjøre dette verre. Hvilke symptomer bør jeg ta alvorlig? Hvilken trening/ øvelser er bra for knær (bortsett fra sykling som jeg synes er kjedelig)?
HeiAll vektbelastende aktivitet er bra for knærne. utfall, knebøy etc er flotte øvelser som styrker knærne så lenge teknikken din er god. Få gjerne er treningsveileder til å vurdere teknikken din så du er helt sikker.Jogging er også bra så lenge underlaget er mykt og knærne er friske. Om du har smerter når du løper bør du redusere antall ganger i uken med løping og heller skru opp tredemøllen til skikkelig motbakke og GÅ de andre gangene. Du kan godt prøve 13-14% stigning.Lykke til med knærneJill:-)

Hvordan få rumpa tilbake?

, innsendt av Linda
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 07:46
Heisann!Siden nyttår har jeg tilbrakt uendelig mange timer på treningssenteret for å komme i bikiniform, og føler endelig at jeg har nådd målene mine! :) Jeg har hovedsakelig jogget 30 min, gått i oppoverbakke 10 min og deretter trent litt styrke i mage og armer. Men all løpingen har gitt meg flat rumpe! Av øvelsene som er lagt ut her på kk, var det "rumpeløft" som falt i smak.. Har du flere lignende øvelser som kan gi meg tilbake min gamle sprettrumpe?På forhånd takk!
HeiGratulerer med flott treningsinnsats som tydeligvis gir resultater! Du trenger ikke så mange rumpeøvelser bare du gjør dem riktig og med ganske tunge vekter. Mine favoritter er knebøy, utfall og markløft med strake ben. Gange i ulendt/bratt terreng gjør også susen, det samme gjør spensthopp.Når du trene styrke, ha tunge nok vekter til at du ikke klarer flere enn 10-12 repetisjoner, og gjenta tre runder.Jill:-)

mageøvelser

, innsendt av tora
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 08:33
Hei.Er mageøvelser farlig for gravide?tenker på vanlige sit-ups varianter og øvelser a planken?Takk for mange gode tips tidliger:O)
Hei ToraDisse øvelsene er ikke farlige for gravide, men jeg vil nok foretrekke planken fremfor sit-ups. Du kan være klar over at noen gravide får ubehag av å gjøre øvelser i rygliggende detter første trimester. Dette kalles Vena Cava syndrom og betyr at fosteret klemmer på en stor vene som fører blod tilbake til hjertet. Det merkes ved at du blir svimmel og uvel i ryggliggende.Det er allikevel viktig å trene magemusklene når du er gravid, dde skal jo gjøre en kjempejobb for å presse barnet ut i siete faste av fødselen, så tren gjerne planken, sittende sit-ups, sideliggende øvelser etc.Jill:-)

Aktivt liv

, innsendt av Stjerna
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 09:00
Hei,fortsetter mitt mål mot en bedre hverdag, og jeg må innrømme at jeg storkoser meg. Er det en tid jeg ikke får trent jevnlig, blir jeg rastløs. Men med to barn under syv år og full jobb, blir det mye kveldstrening. Og ergometer sykkelen jeg kjøpte i høst har vært stor suksse! Ang. sykkel, hva er foskjell på ergometer og spinning sykkel?Jeg prøver å variere trening. Akkurat no går det mest i komb.jogging og gå, og lange gå turer. Sykkel utendørs er noe jeg også ser frem til. Er det greit å jogge en gang i uka, når jeg aktivt trener resten av uka?(trener i hvert fall annen hver dag). Jeg elsker styrke trening, men siden jeg trener for meg selv og hjemme, er det den treninga jeg sluntrer mest unna, hvordan motivere meg og få til dette, Noen råd???Ellers synes jeg det er deilig å leve sunt( har vært bevist over hva jeg putter inn og hvor mye aktivitet jeg har over et halvt år) nå)Takk for at du er en person med så mye motivasjon, trur det er mange av oss som er takknemelig for det!!!Ha en fin dag
Hei StjernaTusen takk for hyggelige tilbakemeldinger, det setter jeg stor pris på! Og så godt det er å høre at et sunt liv gir motivsjon og gevinst i form av en bra følelse med hele livet.Når det gjelder forskjellen på ergometer - og spinningsykkel ligger denne i konstruksjonen. Spinning blir likere en vanlig sykkel utendørs og gjør det mulig å "stå i bakkene" mens en ergometersykkel har mer jevn motstand.Jeg forstår godt at styrketreningen lider under mye hjemme - og alenetrening. Mitt beste råde i denne sammeheng er å ha et fast program og godt verktøy. Treningsstrikk er en vinner, til den kan du blant annet bruke et program som jeg har laget på www.kk.no. Ellers kan du jo prøve deg frem med det som finnes av dvd innen hjemmetrening.Legg gjerne inn 3-4 øvelser med strikken etter kondisjonstreningen. Det pleier jeg å gjøre selv, og det kjennes overkommelig i stedet for å trene et helt styrkeprogram. Om du varierer øvelsene fra gang til gang får du jo med deg ganske mye totalt.Når det gjelder løping en gang i uken sammen med annen trening - BRA! Det høres ut som du gjør en suveren total innsats.Jill:-)

Forbrenning

, innsendt av cac
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 09:30
Hei Jill,hva gjør jeg feil??? Fra å gå raske turer hver dag, har jeg begynt å jogge 1 time hver dag før jeg går på jobb og i helgene, og jeg spiser sunt. Men jeg blir jo ikke mindre i vekt eller størrelse! Jeg har nok rotet med forbrenningen min med ulike slankekurer og har spist forskjellige helsekostpiller som lover det ene og det andre. Jeg har mye mer energi og bedre humør, jeg har blitt strammer i kroppen i løpet av den siste måneden, men vekten står bom fast. Og midjefettet er limt fast.Takk for flott spalte og takk for svar.
Hei cacJeg tipper at kroppen din er i endring og at du vil se flere resultater fremover. Det at kroppen din er fastere betyr i seg selv at du har redusert noe av fettmassen din, det er eneste mulughet til å bli fastere.Selv om ikke midjefettt har forsvunnet synes jeg du skal ha tålmodighet og kose deg med effektene som kommer. Litt og litt vil kroppen din venne seg til den nye livsstilen, det er ikke gjort på noen uker. Og om du har surret med dietter og forbrenning må du for all del skape ro og varige tilstander for kroppen før den vil "gi fra seg" mye av fettet.Lykke tilJill:-)

sprettrumpe

, innsendt av Kari
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 10:39
Heisann!Skal man tøye ut etter å ha trent rumpa, om man ønsker en fast, rund og spretten rumpe?
HeiDet har ingen ting å si om du tøyer ut, gjør det gjerne for velværet og god kroppsholdning. Det vil i alle fall ikke hindre muskelvekst.Jill:-)

Allsidig trening

, innsendt av Tussi
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 11:04
Hei,Jeg trener litt utholdenthet (jogging, gåturer 2-4 ganger per uke) og yoga (1-2 ganger per uke), er dette ok for å holde meg i form, eller burde jeg også trene stryke? Hva med pilates? Jeg har ingen spesielle mål, men ønsker å være i god form.Har lest at man ikke bør trene pilates hvis man er gravid, stemmer det?På forhånd takk for svar!
Hei TussiDu kan gjerne legge til litt styrketrening for de store muskelgruppene, men jeg ville heller valgt vanlig styrketrening med vekter enn pilates siden du allerede trene yoga.Yoga og pilates gir mange av de samme effektene, men ingen av dem gjør deg sterkere på den måten som god, gammeldags styrketrening gjør.Pilates er fint under graviditene, akkurat som de fleste andre treningsformer, men det er slett ingen nødvendighet.Jill:-)

Etter graviditet

, innsendt av Kjersti
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2007 / kTuesday. 11:12
Hei!Jeg gikk opp over tjue kilo mens jeg gikk gravid, og mesteparten forsvant ganske raskt etter fødselen. Nå, nesten fem måneder etter, har jeg fortsatt ni kilo for mye. Jeg har ikke sett noe til "ammeeffekten" jeg har hørt så mye om, hvor kiloene bare raser av. Og dessverre ser det ut som at det har lagt seg mye rundt magen. Jeg trener høypuls og stram opp to-tre ganger i uken og har gjort det i ca en mnd. Burde jeg trene mest kondisjon for å forbrenne fettet? Har du noen gode råd, og hvor fort tror du jeg kan bli kvitt kiloene? Vil jo gjerne være litt sommerlett... :o)Vennlig hilsen Kjersti
Hei KjerstiGratulerer med baby! Det er nok skuffende for mange jenter, men mange opplever ikke "ammeeffekten" etter fødsel, for mange kommer faktisk kroppen tilbake til formen sin ETTER ammeperioden.Husk at det tok kroppen din 10 måneder å skaffe seg de ekstra kiloene, det kan ta like lang tid å få de av. Jeg synes du kan fortsette som du gjør med en blanding av HøyPuls og StramOpp, men legg gjerne hovedvekten på kondisjonsaktiviteter. En måned er jo heller ikke spesielt lenge, så du vil nok se at effektene kommer både ved at at du fortsetter, og aller mest ved at formen blir bedre slik at du forbrenner mer under hver treningsøkt.Du kan jo benytte deg av at du fremdeles har en liten som sover endel, og gå noen friske turer i treningstøy i et område med mange bakker.Lylle til!Jill:-)


Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no
Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer