Kk-ekspertene

Steppe eller jogge?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har et spørsmål angående forbrenning i forhold til jogging kontra step-maskin. I følge kaloritelleren gir det langt høyere uttelling å steppe i 30 min kontra å jogge i 30 min med relativt høy hastighet. Er dette tilfelle, i såfall vil det altså lønne seg å steppe fremfor å jogge dersom man vil forbrenne kalorier?CamillaSvar: Det korte svaret på spørsmålet ditt er nei, du forbrenner mer når du jogger enn på step-maskinen. Her kommer en litt lenger forklaring også:Stepmaskinen kan «lures» ved at du trår med mindre steg og/eller ved at du lener deg på håndstøtten slik at litt av kroppsvekten hviler der. Da blir det lettere. Den vil allikevel «tro» at du står med hele kroppsvekten din på fotplattformene og at du trår med store steg ned og opp. Kaloriregneren er dessuten unøyaktig. Den er bare et cirka-estimat.Jogging gir deg ingen mulighet til å jukse, siden du må både sparke fra og lande med hele kroppsvekten din i hvert eneste løpesteg. Dermed blir denne aktiviteten som regel tyngst, og dermed mest kalorikrevende.Den eneste måten du kan vurdere de to formene opp mot hverandre er ved hjelp av puls. Lån et pulsbelte på senteret og ha det på deg på hhv stepmaskinen og når du jogger på tredemøllen. Den formen som gir deg høyest puls er mest effektivt. Husk at du ikke bør ta i mer enn vanlig når du sjekker. Meningen er jo å vurdere det du gjør til vanlig.Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer