Hud & Hår

Stikkordet for bra hud

Finn ut hvilken hudtype du har før du kjøper produktene.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp med hårfarge og frisyre, makeup og hvordan ta best vare på huden min. Jeg renser huden nesten hver dag, bruker lite sminke — litt maskara nå og da. Gjør ikke noe spesielt med håret, har det som regel i hestehale.Siw (21)Svar: Makeup: For å ta best mulig vare på huden din, bør du begynn å rense den hver dag — og ikke bare nesten hver dag! Det er en fin begynnelse. Er du flink til å tilføre huden mye fuktighet? Det er veldig viktig, selv om du har fet hud. Velg produkter som passer din hudtype. Peel huden din hver uke, bruk også en krem/gel som er basert på øyepartiet. Dette fordi ansiktskremen blir for tung/fet til den tynne huden rundt øyenpartiet. Selv om du ikke bruker makeup hver dag, er det likevel viktig med den daglige egenpleien av huden. Bruk en foundation som passer din hudtype, også i fargen, det er veldig viktig å finne en farge som smelter inn i akkurat din hudtone. Bruk litt løst transparent pudder over, som binder og matter ned. Brynene dine er fine, men kan du få de litt tykkere inn mot midten, slik at det tynneste partiet blir i ytterkant av brynene dine? Legg også foundation og pudder på øyelokket, før øyemakeupen. Bruk en varm, lys øyeskygge som base først over hele lokket, opp til brynet. Så kan du for eksempel velge en mørkbrun/orange øyeskygge som du legger på hele lokket, dus den bittelitt opp over globalen for å gi et ekstra løft, legg den også langs undervippene, og bare halveis inn mot midten. Bruk en brun eyeliner langs overvippene, og helt inn i øyekroken. Andre farger du er fin med på øynene dine er mørke og lyse grønnfarger, dyp plomme, orange, sort (hvis du vil være litt dramatisk), sandfarger/kaki som er veldig safe i hverdagen. Legg en dus, brunaktig rouge som skygge under dine kinnben, det vil smale inn ansiktet ditt litt. Med litt dusrosa gloss har du fått en lekker makeup. Bruk litt tid, prøv deg frem, og vær flink til å duse ut makeupen, da blir den delikat. Og ikke bruk for mye av produktene, det er lite som skal til!Hår: Du har et flott hår, og jeg synes du skal beholde mye av lengden. Men det er litt for mye, så det hadde gjort seg å få klippet det litt mer opp, og få det litt lettere. La ansiktet ditt få komme frem, slik det er på bildet. Ram ansiktet litt mer inn på sidene. Når det gjelder hårfargen, synes jeg den skal være varm — farg den så den blir jevn, kanskje i en dådyrbrunfarge og med noen veldig tynne lyse sjatteringer i det, som bare gir litt liv til fargen. Lykke til!Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer