Nettmøte

Still Jill spreke spørsmål

Komme igang med treningen igjen etter ferien? KKs treningsekspert Jill Jahrmann svarte i nettmøte torsdag 10. august.

Still Jill spreke spørsmål
Publisert
Sist oppdatert
Jill Jahrmann (36) er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Orker du ikke trene som vanlig i sommervarmen og vil ha tips til alternativer, eller kanskje du ser ferien som et perfekt tidspunkt for å komme igang? Jill kan svare. Hvis du sliter med motivasjonen, trenger hjelp til å velge treningsform eller lurer på hva slags trening som er mest effektiv, er Jill den du skal spørre.

Nettmøtet er avsluttet. Les svarene under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Styrketrening

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 09:56
Hei. Jeg har tenkt å trene styrke to-tre ganger i uka (i tillegg til to-tre dager kondisjon)HVordan bør jeg legge opp styrkeøktene? Skal jeg ta hele kroppen hver gang eller dele opp? Hvor lang bør hver økt være? Tidligere har jeg holdt på i ca tre timer, men har forstått at det kanskje er i lengste laget. Nå har jeg lyst til å gjøre det riktig og mest effektivt :)
Hei duDette var mange gode spørsmål på en gang. Når det gjelder styrke er det et utall av muligheter og noien sverger til det ene eller det andre. jeg er enig med deg i at det ikke er noen vits i å holde på i timevis, en time bør være tilstrekkelig hver gang så lenge du er effektiv og sørger for korte pauser mellom settene. Min anbefaling vil være variasjon i intensitet snarere enn å dele opp kroppen. Oppdeling kan du evt gjøre i en senere periode når kroppen din er vant til styrketrening og du trenger tyngre belastning. Forslag til dine tre dager1) Styrketrening for hele kroppen, mest overkropp. 8 repetisjoners sett (du skal ikke orke mer etter 8 reps)2) Styrketrening for hele kroppen, mest ben og rumpe. 8 repetisjoners sett.3) Styrketrening for hele kroppen. 12 repetisjoners sett. Gjør styrkeøkten litt kortere med færre øvelser og avslutt med lang mage/rygg del på matte.Lykke tilJill:-)

Nybakt mor

, innsendt av Hanne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 12:11
Hei! Jeg har snart termin og har dessverre gått opp hele 20kg under graviditeten. Har ikke trent i det hele tatt og spist det jeg har hatt lyst på... Jeg ønsker kroppen min tilbake!!!! Er 163cm og har en trivselsvekt på 58kg. Jeg trives godt med trening i sal (step, høypuls og spinning) men er redd jeg skal bli demotivert når jeg starter på igjen nå. Hva anbefaler du som en god og forsiktig start? Hva er det mest effektive jeg kan trene?Og har du en kokebok du vil anbefale (planlegger å amme - trenger næring!)?Mvh Hanne
Hei duSå spennende med snart baby! Det er slett ikke uvanlig å gå opp 20 kilo under en graviditet, og jeg synes det er fornuftig å tenke at gradvis nedgang etterpå er det beste. Det tok 9 månedere å forvandle kroppen din, ha gjerne tålmodighet til at det kan ta like lang tid før du er helt ilbake igjen.Du sier ikke om du har trent i svangerskapet, så jeg regner med at du ikke har gjort det. Du kan starte ganske snart etter fødsel med å bevege deg. Kom deg ut av sengen, gå, gjør tåhev, tren bekkenbunnsmusklene, ligg i sengen og press korsryggen ned og hold.Fortsett med å gå og gjøre bekkenbunnsøvelser når du kommer hjem. La etter hvert turene bli lengre og raskere.Etter ca seks uker kan du prøve deg på et treningssenter. IKKE BEGYNN MED HARDE SALTIMER. Jeg anbefaler SatsBaby der den lille kan være med, eller andre, lettere alternativer. Sjekk stadig at bekkenbunnen din er med. Derfra kan du progrediere langsomt, litt og litt er aller best for kroppen din.Når det gjelder kokebøker er jeg ingen ekspert. Noken Litt Lettere som jeg selv har skrevet aktivitetsdelen i synes jeg har mange gode oppskrifter.Jill:-)

kondisjon på 1,2,3 ?

, innsendt av Karoline
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 12:29
Hei Jill! Nå har jeg trent en god stund, men føler jeg ikke blir i noe bedre form.. Det gjør at jeg ikke får den samme gnisten til å sette meg på sykkelen eller jogge meg en tur! Derfor lurte jeg på om du hadde et par forslag til hvordan jeg kan "fort" få en bedring i kondisjonen min..?Takk på forhånd :)
Hei KarolineOm du ikke kjenner noen formforbedring er det enten fordi di selv ikke legger merke til det, eller fordi du trener i for bedagelig tempo. Jeg vil anbefale en blanding av langvarig, jevn kondisjonstrening og intervalltrening.Langvarig, jevn: Etter oppvarmingen bør intensiteten være slik at du puster tungt og kjenner at du jmobber, men kan snakke i korte setninger. Hold tempoet i 30-40 minutter.Intervalltrening: Varm opp i ti minutter med gradvis økning. Deretter- 1 minutt full guffe. Det skal være så hardt at du MÅ slappe av litt etter det ene minuttet.- 1 minutt rolig jogg/sykling for å ta deg litt innGjenta disse to annehver gang fra 6-12 ganger.da skal jeg love deg at formen stiger.Jill:-)

Gjenoppta trening

, innsendt av Maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 12:35
Jeg har vært komplett lat i ett år, etter å ha trent ganske hardt nærmest daglig i flere år forut for det. Jeg svømte og gikk og gikk. Nå må jeg skjerpe meg og ta meg selv i nakken igjen. Må også gå ned en del kilo. Treningen holdt meg i form psykisk og psykisk. Nå føler jeg at jeg har forfalt. Har du noen gode tips til hvordan jeg skal starte opp igjen? Kan også tenke meg noe annen trening enn svømming, men siden jeg elsker å svømme er dette en aktivitet jeg vet at jeg klarer å holde ut med i det lange løp. Treningsoppholdet skyldes en periode med ekstremt stort arbeidspress, kombinert med at min lokale svømmehall har vært stengt i et år på grunn av oppussing.
Hei MariaJeg synes ikke at du skal kutte ut svømmingen siden du vet at dette er en aktivitet som holder deg gående. det er faktisk en gave å ha funnet en slik aktivitet. I tillegg til svømmingen kan det være bra med en annen aktivitet. Jeg vet jo ikke hva du liker, om du vil melde deg inn på et treningssenter, hva som finnes der du bor. Den andre aktiviteten kan både være kondisjon og styrke. Gjerne gruppetrening med litt av begge deler. Du kan også velge gange/jogging/stavgang. Det er bare opp til deg, og det er viktig at du både trives med det du velger, og at du gjør en klar avtale med deg selv som forplikter.Lykke til med oppstartenJill

Spinning

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 12:42
Jeg har aldri gått på spinning. Liker å sykle, men synes det virker lite innbydende å sitte og sykle i flokk i en liten sal. Finnes det noen treningsstudioer som har videopresentasjon av de forskjellige tingene man kan melde seg på? Føler at det senker terskelen min hvis jeg kan se hva det går ut på på forhånd.Tusen takk for mange gode tips og råd om trening.
HeiHer kan du finne noen av SATS sine videopresentasjoner (under gruppetrening) http://www.sats.com/no/trening_no/trening_gruppetrening_no.htmAndre treningssentre har sikkert tilsvarende uten at jeg kjenner til det. Du kan jo også ta deg en tur på senteret å kikke litt rundt. Det er lov!Spinning er for øvrig overraskende gøy, selv for oss som liker best å sykle ute. Også er det mye mer effektivt når man først skal trene på sykkel. Bli med på en time da vel!Jill:-)

trening hjemme

, innsendt av Slappfisken
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 12:45
Er en typisk tobarnsmor i tidsklemma. Føler at jeg aldri ahr tid og overskudd til å trene. Blir lett sofaen når barna har lagt seg og etter jobb må jeg stresse i barnehage og med å lage mat. Skulle ønske at jeg kunne gå i et treningsstudio for eksempel klokken 22 om kvelden, selv om jeg har lest at man helst skal trene om morgenen. Blir helt svimmel av å se på all reklamen for treningsapparater på tv. Er det noe apparat som faktisk virker og kan holde meg i form hjemme hos meg selv?
Hei SlappfiskenDet beste du kan gjøre hjemme er - trene på spinningsykkel (fås kjøpt brukt hos www.norskfitness.no)- trene pilates med dvd- trene styrketrening med strikk. Bra med dvd her også.- Trene aerobic med en dvd.Håper det ga deg noen tips. Ut i skog og mark med familien er også en strålende aktivitet!Jill

jogging + styrketrening?

, innsendt av aliena
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 15:07
Hei!Jeg er ei jente på 26år som prøver å få opp løpeformen og kondisen,slik at jeg kan løpe 5-10km sammenhengende.Er glad i å trene,og siden det blir for hardt for ryggen og løpetrene hver dag,savner jeg alternativ trening.Er glad i å trene styrke,men har trent det tidligere,og synes at jeg da har fått veldig kraftige lår og rygg,er kraftig bygd fra før og får lett muskler virker det som.Føler at det gjør meg tung og at det blir vanskeligere å løpe igjen. Har også 5kg+ som jeg gjerne skulle blitt kvitt.Noen tips til annen trening?
Hei AlienaJeg synes jo at styrketrening er et godt tillegg til jogging, men du kan kanskje redusere det til å være styrketrening for overkroppen og mage/rygg? Da kan du begynne eller avslutte med en halvtime annen kondisjon som f. eks sykling, elliptisk maskin, spinning eller gruppetrening. Det finnes mange 30 minutters klasser som passer etter hverandre.Jill:-)

trening med skade

, innsendt av mona
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 17:02
Hei! Jeg har trent kondisjon, sykkel og tredemølle og styrke på sats i ca tre år, ca tre ganger pr uke, men litt uregelmessig i perioder. Nå har jeg i en alder av 36 fått påvist slitasje i et kne, og må derfor være forsiktog når jeg trener. Legen forbød f.eks aerobic, spinning, og fjellturer. Ønsker å komme i bedre form, bli sterkere og gå ned i vekt. Selv etter tre år synes jeg ikke jeg har opnådd noe særlig med treningen. men fortsetter fordi jeg synes det er gøy. Hva og hvordan bør jeg trene med tanke på dette? Hva bør men spise før og etter trening? Er ganske god og rund. Hilsen Mona
Hei MonaDet henger ikke helt sammen for meg at du skal forbys spinning og fjellturer fordi du har slitasje i kneet. Spinning er jo ikke belastende for knærne i det hele tatt og fjellturer er flott oppbygging av all støttemuskulaturen rundt kneet. Er du sikker på dette?I de fleste tilfeller av slitasje kan det være fornuftig å holde seg unna jogging på hardt underlag og annen trening med mye støtdemping.For et vanlig tilfelle av slitasje ville jeg anbefale spinning, styrketrening og diverse kondisjonsmaskiner. (sykkel, elliptisk maskin, stepmaskin). Det kan også lønne seg å få hjelp av en treningsveileder eller personlig trene som kan lære deg litt om intensitet og trening generelt. Om du føler at du ikke har oppnådd noe kan det nok være smart med noe kunnskapspåfyllJill:-)

Trening og forbrenning

, innsendt av Terese
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 17:08
Hei Jill! Jeg lurer på hvilke treningsformer som øker forbrenningen? Selv går jeg tur i hurtig tempo på minst 60 min eller mer hver dag, og går ekstra fort i motbakker slik at jeg kjenner at jeg blir sliten og varm. Hjelper dette på forbrenningen min, eller burde jeg bruke andre treningsformer hvis målet er øke kroppens forbrenning?
Hei TereseForbrenningen din øker under alle former for aktivitet der intensiteten er såpass høy at hjertet må slå fortere. Om du tenker på å øke basalmetabolismen, altså grunnforbrenningen til kroppen din er det en helt annen sak. Den er nærmest upåvirkelig, men vil øke noe om du øker muskelmassen din ved hjelp av hard styrketrening. Den vil gå tilbake om styrketreningen reduseres.I første omgang vil jeg anbefale deg kondisjonstrening som f.eks gangen, men også litt hardere former som gruppetrening, lett jogging, spinning etc.Lykke tilJill

mindre lår!

, innsendt av line
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 17:14
hei=) må først si at du er kjempe flink til å svare på spørsmål;) du har hjulpet meg masse:Ddet jeg lurer på er hvordan trening jeg kan gjøre for å få mindre lår...syntes de er litt for store. er det bra med jogging og løping for lårene?.blir de tynnere da?...og er det noen øvelser jeg kan ta?. hilsen line.
Hei LineTakk for hyggelig tilbakemelding. Det er veldig bra å høre at jeg kan hjelpe til litt:-)I lårene dine er det muskelmasse, bindevev, knokler og hud. De to påvirkelige faktorene er muskler og fett. Det finnes ingen treningsform som vil gjøre musklene mindre. Den eneste måten du kan benytte for å få mindre muskler er faktisk å ikke bruke dem i det hele tatt. Det finnes jo treningsformer som bygger mer muskler enn andre - hard styrketrening øker muskelmassen mer enn jogging for eksempel. Når du vil ha slankere lår bør vi derfor vurdere fettlagrene siden det vel ikke er noen ide å slutte helt med trening for å få mindre muskler? Fettlagrene dine kan reduseres ved å spise færre kalorier enn du bruker opp. Det er umulig å redusere fett bare på lårene, kroppen vil selv bestemme hvor den tar fra.Konklusjonen på alt dette? Forsøk å unngå å fokusere ¨på å ville "modellere" kroppen med trening. Det blir et slitsomt og rart fokus. Tren heller det som er gøy og effektivt og se at du får det beste ut av kroppen din. Noen av oss er ikke skapt med tynne lår, andre er det. Jill

"kjærlighetshåndtak"

, innsendt av C
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 18:04
Hei!jeg har litt av det man kan kalde "kjærlighetshåndtak" som ligger rundt magen.jeg trener spinning 1 time to-tre ganger i uken,men da trener man jo hovedsakelig bein,rumpe og lår.vil magefettet etterhvert også forsvinne,eller må jeg trene spesifikt mageøvelser?
HeiDen eneste måten du kan redusere fettlagre er ved å trene kondisjon som du gjør (og spise fornuftig). Det finnes ingen mageøvelser som reduserer fettlagrene, så fortsett som du gjør!Jill

Hvor mye trening?

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.08.2006 / kWednesday. 19:46
Jeg har over lengre tid trent intensiv kondisjonstrening/intervall 3 dager i uken,styrke og litt moderat kondisjonstrening 3 dager, samt gått en del turer. Dette for å oppnå vektreduksjon/vedlike holde vekttap. Har trivdes godt med å trene hardt og mye, men nå merker jeg at det begynner å slite meg ut. Samtidig "våger" jeg ikke helt å trappe ned, da dette opplegget har gitt meg gode resultater. Spørsmålet er hvor mye trening er "nok"? da tenker jeg særlig på den harde delen av treningen, intensiv kondisjon og styrke? Ønsker en aktiv hverdag og vil gjerne trene/bevege mye,men har problemer med å la være å kjøre meg så hardt når jeg først er i gang. Dessuten må jeg på treningssenter 6 dager i uken for å komme gjennom programmet, noe som også er litt slitsomt.Har du noen forslag til hva jeg kan kutte ned på, men samtidig kunne føle at jeg har gjort en hederlig innsats? .Takk for hjelpen:)
Hei duJeg synes du kan kutte ned til to dager intensiv kondisjonstrening/intervall og to dager moderat kondisjonstrening + styrke. Det skal holde. Om du føler for en ekstra treningsdag fra tid til annen er det ikke noe i veien for at du legger til en moderat kondisjonsøkt eller litt styrke.I tillegg må du gjerne gå turer og gjøre annen aktivitet som er hyggelig. Pass på å være i bevegelse hver eneste dag, det teller i mange tilfeller like mye som den målrettede treningen.Jill

Trening og progresjon

, innsendt av Kaisa
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 00:04
Hvor lang tid må jeg som nybegynner trene for å merke fremgang og hva er mest effektivt?
HeiSom nybegynner er det viktigste å balansere slik at det blir akkurat passe trening, ikke for mye, men nok til å få fremgang. For mye trening fører lett til skader, så det løner seg å være litt måteholden.Fremgangen kommer veldig raskt de første månedene. Etter bare to-tre uker med kondisjonstrening et par ganger i uka vil du merke at formen er betraktelig bedre.Jeg anbefaler alltid gruppetrening når man skal i gang. Det er godt å bli dratt med og at man kan ha det gøy samtidig. Velg spinning, step, aerobic, hva du måtte like, men pass på at det er en time med ganske mye kondisjonstrening.God start!Jill

Litteraturtips

, innsendt av lotta
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 00:09
Hei!Kan du hjelpe?Ønsker god litteratur som går i dybden på styrke og utholdenhetstrening!Har du gode tips?
HeiPå ganske høyt nivå har du Exercise Physiology av McArdle, Katch og Katch. Det er treningsbibelen og det kreves bra kunnskap i både engelsk og treningsfaglig språk for å forstå den.På noen nivåer under har du mange bøker. Idrettes treningslære av Asbjørn Gjerseth er en bra bok som brukes på lavere idrettsutdannelse. Den tror jeg du skal begynne med om du virkelig er interessert.Jill:-)

Uttøying

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 10:49
Hei Jill. Tusen takk for mange kjempegode råd som gir meg en sprekere hverdag. Har du noen eksempler på gode uttøyingsøvelser jeg kan følge etter trening? Går på spinning en dag i uken og trener med vekter to ganger i uken. Har holdt på i snart et år, men føler fortsatt at jeg blir omtrent like stiv og støl etter hver økt selv om formen er blitt utrolig mye bedre.
HeiTakk, takk for hyggelig tilbakemelding:-)Tøyning er både behagelig og nyttig fordi det bidrar til å opprettholde gode, store bevegelsesutslag, men det reduserer ikke stølhet (gammel myte). På treningssentrene rundt omkring finnes det mange god tøyningsplakater, eller du kan finne øvelser i bøker. Når du trener spinning er det spesielt viktig å strekke hoftenes fremside og de dype musklene i setet. I tillegg er det fornuftig å strekke godt ut i brystet og nakken.Generelt trenger vi alle å tøye følgende muskelgrupperFremsiden av hoftenBaksiden av låretLeggeneNakkenBrystetHåper du fikk svarJill

Blank

, innsendt av Uten kondis
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 10:54
Hei Jill... flaut å innrømme dette, men jeg er helt blank på alt som har med trening å gjøre. jeg er ganske slank, men i elendig form. Hva skal jeg begynne med? jeg er 34 og har ikke trent siden gymmen på videregående...
HeiBegynn med å melde deg inn på et treningssenter og kjøp en bok. På treningssenteret bør du ta imot all hjelp du kan få og be om mer. Prøv gjerne ut gruppetrening i ulike former, det er morsomt og effektivt når man er ny.Det er mange gode bøker på markedet. Prøv for eksempel min egen "Tren - boken som hjelper deg å kome i form"Lykke til!Jill

magefettet forsvinner ikk

, innsendt av snusmumrikken
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 11:27
Hei Jill.Jeg er litt bekymret for kroppsvekten min. Er 32 år, har trent mye aerobic siden jeg var 17 år. Jeg er 1.57 høy og veier 62 kg med små pupper som veier til sammen maks ett kg. Synes det er mange kilo når jeg er såpass lav. Min BMI er 25.15, noe som tyder på at jeg er overvektig - i følge testen. Jeg har timeglassfigur og måler 92 cm. rundt hoftene. Jeg trener jevnlig tre ganger i uken, variert trening med både vekter, styrke og kondisjon og sykler om sommeren. Jeg yter best ved utholdenhetstrening og foretrekker å trene to timer i strekk. Jeg har en ukledelig mage (ser gravid ut i fjerde måned) som jeg svært gjerne ønsker å bli kvitt ved trening (ikke fettsuging). Har lest dine artikler i KK om hvilke øvelser som kan gjøres for å styrke muskulaturen. Kan tilføye at jeg de siste syv årene har vært veldig stresset og hatt en lettere psykisk belastning og det var på det tidspunktet (da jeg var 25 år) at jeg begynte å legge på meg rundt magen.Jeg spiser normale porsjoner (ofte Fjordland eller ferdig frossenmat), grovt brød og litt frukt, nesten aldri godteri, men én liter Cola, 100 gram potetgull og fem latte per uke.Har prøvd å spise oftere med mellommåltider med nøtter og frukt, men synes det blir masete i forhold til å skulle spise hver tredje time på jobben.Lurer på om det er realistisk å kunne bli kvitt magefettet ved trening? I så fall, hva bør jeg endre på av trening? Har også hørt at fett som dannes når man er psykisk ”syk” er vanskelige å slanke bort, stemmer det? Er det noe ved kostholdet jeg bør endre på? Synes det er viktig å unne seg noe godt i hverdagen, for eksempel drikker jeg latte med H-melk og unner meg brus, selv om jeg vet at det er mye sukker i Cola og at det ikke er bra for tennene. Takknemlig for svar.Hilsen ”klar for høsttrening”
Hei SnusmumrikenHer var det veldig mange spørsmål. Jeg skal forsøke å svare på noen av dem.Når det gjelder vektkontroll og psykisk belastning er det velkjent at kroppen utskiller stresshormoner ved enkelte typer psykisk belastning. Disse hormonene reduserer fettforbrenningen og øker søtsuget. Dermed påvirker de negativt. Når det gjelder råd vil jeg aller først råde deg til å kutte ut Colaen og sørge for at du bare drikker latte med lettmelk. På treningssiden ser det bra ut ut fra hva du skriver, men om du skal redusere fettlagre er det mer eller mer intensiv kondisjonstrening som gjelder.Det virker som du er veldig innstilt på å få til noe, så hvorfor ikke investere i en Personlig Trener? da får du skikkelig skreddersydd oppfølging og kan lære mye om trening samtidig.Jill:-)

magetrening

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 11:37
Hei!! Jeg har sett at det finnes apparater man kan kjøpe for å gjøre magetreningen mer effektiv, type AbFlex eller hva det nå enn heter. Er det noen vits å kjøpe? Eller kan jeg liker gjerne gjøre sit-ups? Takker for svar :DHilsen Eline
Hei ElineJeg synes verken du skal gjøre sit-ups eller kjøpe abflex. Sit-ups er bare en av veldig mange øvelser for kjernemusklene (mage, bekkenbunn og dype ryggmuskler som alltid bør trenes sammen). Prøv de øvelsene du finner her http://www.kk.no/php/art.php?id=287641.Jill:-)

Baby

, innsendt av Mamma
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 11:50
Hei!mener å ha lest et eller annet sted en eller annen gang (i KK?) om treningsøvelser man kan gjøre sammen med babyer - altså noe for nybakte mødre. Jeg ble mamma for 3 måneder siden og kjenner at jeg gjerne vilg jenoppta treningen nå - vet du hva slags øvelser jeg evt. kan gjøre sammen med lillegull?
HeiDu kan jo bare prøve deg frem med de øvselsene du kjenner. Knebøy med lille på armen er en mulighet. Løfte babyen over hodet er en annen.Ta deg gjerne en tur på et SATS senter og bli med på SatsBaby som er hele treningstimer for dere begge.Kos deg med babytreningen!Jill

Begynne igjen

, innsendt av Eks-skadet
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 12:05
Hei Jill :) Før trente jeg veldig mye, 4-5 ganger i uka, både på senter og for meg selv. Jeg var i toppform og veldig fornøyd med kroppen min. Dessverre havnet jeg i en bilulykke for halvannet år siden og skadet benet mitt stygt. det har tatt lang tid å bli frisk, mye fysioterapi etc. etc., men nå er jeg endelig "god som ny". problemet er bare at jeg har blitt utrent og slapp mens jeg har vært skadet. jeg har lagt på meg rundt 15 kilo (ble en del trøstespising i begynnelsen) og trent lite, bortsett fra noen runder i svømmebasenget nå og så. Jeg savner den gamle kroppen min, men kjenner at det er vanskelig å komme seg i gang igjen. Har du noen råd? Vil det gå fortere for meg å komme tilbake i form siden jeg var så godt trent før, eller begynner jeg på null?
HeiGratulerer med vellykket retur fra skade! Når du skal i gang igjen er det gravis tilnærming som gjelder. Du kan tenke at du er fullstendig nybegynner, og dermed være veldig forsiktig med å trene for mye eller for hardt i begynnelsen. Fordelen din er at både hodet og kroppen "husker" treningen du har drevet med før, så det vil ikke være skremmende eller uvant å bli sliten.Begynn gjerne med spinning, step eller annen gruppetrening, eller begynn med å gå i skogen med staver om du liker det best. Det viktige er at du trives så godt med det du gjør at du kan orke å øke intensiteten i 30-40 minutter sammenhengende.Sett deg kortsikige mål, ros deg selv når du klarer det du sette som mål, og husk å kjenne etter at formen kommer tilbake.Lytkke til!Jill

Svømmekropp

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.08.2006 / kThursday. 12:22
Hei du. dette er kanskje et litt rart spørsmål, men jeg vet ikke hvem jeg ellers skal spørre. Jeg er veldig glad i å svømme, synes det er morsomt og svømmer gjerne 2-3000 meter 3-4 ganger i uka. problemet er at jeg er redd for å få "svømmekropp"! Har selvsagt ikke noe imot å være slank, men synes damene i svømmehallen som trener "proft" har så store skuldre og overarmer. er det noen fare for at jeg også får det?
HeiDu behøver ikke å være redd for å få store armer og skuldre. Som regel må det ganske mye styrketrening til for å oppnå slike resultater, ikke utholdende trening som svømmingJill


Still Jill spreke spørsmål
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer