Skjønnhet

Stor test av vannfast maskara

Vi har testet 11 vannfaste maskaraer. Se hvilke som er redaksjonens favoritter.

SOMMERKLAR: Med den riktige vannfaste maskaraen er du klar for alt hva sommeren har å by på: vann, svette, regn og tårer. Foto: All Over Press
SOMMERKLAR: Med den riktige vannfaste maskaraen er du klar for alt hva sommeren har å by på: vann, svette, regn og tårer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du opplevd å komme hjem fra parken eller stranda med usjarmerende, svarte ringer under øynene? Eller kanskje du har sett deg i speilet etter et bryllup og oppdaget gråaktige striper nedover kinnet?

Finn fram i produktjungelen

Sommertid er høytid for både svetting og svømming, og mens noen velger å droppe maskaraen, er det andre av oss som ikke liker å gjøre så mye som å hente posten uten minst ett lag på vippene. Da kan vannfast maskara være en god løsning, men det kan være vanskelig å finne produktet som passer for nettopp deg.

Redaksjonen i KK.no tok derfor saken i egne hender. Vi dusjet og svømte og gråt og gnidde for å se hvilken maskara som holder løftene om å være vannfast best.

Dette var testkriteriene:
  • Pris
  • Produsentens løfter
  • Påføring
  • Resultat
  • Gnitest
  • Fjerning

Klikk på bildeserien under for å lese testresultatene:


Billig og bra

Når det gjelder vannfast maskara, kan du like gjerne velge en billig variant, spesielt hvis du bare skal bruke den til spesielle anledninger, og ikke regelmessig i bassenget eller på trening.

En åpnet maskara tørker nemlig ut etter tre til seks måneder, uansett hvor mye eller lite du bruker den.

Sånn får du den av

Mens noen vannfaste maskaraer kan fjernes med varmt vann, krever andre separate øyesminkefjernere. Vanligvis trenger du en oljebasert sminkefjerner for å få bort produktet uten å måtte gni for mye på øyet og det sarte området rundt øyet.

Det er et dårlig tegn hvis det ligger igjen mange øyevipper på bomullsdotten, padsen eller vaskekluten når du har fjernet maskara. Da bør du enten skifte maskara eller renseprodukt. Bruk helst et oljebasert renseprodukt og la det ligge på øyet i cirka ett minutt før du stryker maskaraen forsiktig til siden med en bomullsdott eller vaskeklut. Unngå å gni øyesminke av med makt, da huden rundt øyet er spesielt sart.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer