Helse & Livsstil

Stram kropp på 6 uker!

«Jo mer sliten og stressa jeg kan være, jo bedre kjennes en løpetur. Etterpå, etter dusjen!»

Publisert
Sist oppdatert
Strammere kropp på seks uker. Er det mulig?
Ja! KK har kjørt et seks ukers treningsprogram for våre lesere før, og det ga stor effekt, uten at de som var med, slet seg ut. Nå er det Anethe Alfsvåg (31) og Vanja Kodzoman (34) som skal trene og spise med ekspertene våre, Jill Jahrmann og Jeanette Roede. Allerede etter en uke merker begge forskjell, slik du kan lese mer om i første del.

Jeg har satt meg mitt eget mål også: De neste seks ukene skal jeg fokusere på treningsglede, energi og god mat. Kroppen er skapt til bevegelse. Å komme i form handler om en helhet, en idé om å leve i bedre balanse. Strammere kropp er ikke det samme som slanking. Det kan bety at man går ned i vekt, men viktigere er det at vi føler oss bedre når vi trener og spiser sunnere.

Å trene kroppen er like mye å trene hodet. Slik jeg tenker om begrepet å komme i form, handler det om bedre immunforsvar gjennom vinterkulda, om å orke mer på jobb, om å slippe å få vondt i ryggen. Jo mer sliten og stressa jeg kan være, jo bedre kjennes en løpetur. Etterpå, etter dusjen! Men minst like viktig er dette: Å oppdage treningsgleden, den som gjør at du kjenner et kick når svetten siler og som gjør at du rett og slett blir litt avhengig.

Veien til en «ny» kropp trenger ikke være pine og plage eller hestekur. Vår treningsekspert Jill og kostholdsekspert Jeanette har lagt opp overkommelige økter, tilpasset spising – uten sultekur. Det er viktig for meg å understreke dette for dere som leser KK og som stoler på oss. Vi har investert mye de siste årene for å øke redaksjonens innsikt og kompetanse innen helse og livsstil. Vi vil at dere som leser oss skal lære av de beste. Vi vil ikke at damer skal la seg lure.

Noen ganger ønsker vi å drømme litt. Vi lever på illusjonen om kroppen til Madonna, eller håpet om å svette av en ti-femten kilo på halvtimen. Det må vi ha lov til. Kvinner kommer alltid til å diskutere de ekstra kiloene for mye, magen som er for stor, puppene som er for hengete, for store eller for små. Det er small talk venninner og kvinner imellom, som gjerne bekrefter det vi visste fra før: Ingen er perfekte.

Men noen ganger ønsker vi å komme videre. Vi vil ha en flatere mage. Vi vil kjenne strammere lår. Vi vil ha muskler på overarmene. Skal vi dit, må vi slåss litt. Seksukers-programmet er startkabelen for 2008. Følger du med, kommer du til å føle deg piggere. Du blir sterkere. Du kan gå ned i vekt også. Du får mer muskler. Sammen med Anethe og Vanja håper vi å motivere deg, både fysisk og mentalt.

Si din mening om opplegget på kk.no eller på vår nye På din side her i bladet.
Lykke til!

Bente E. Engesland
sjefredaktør
bente.engesland@kk.no

KKs sjefredaktør Bente E. Engesland.
KKs sjefredaktør Bente E. Engesland. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer