Trening

Stram opp før jul

Få spreke råd i julebordsesongen. Les treningsekspert Jills svar til leserne.

Publisert
Sist oppdatert
Føler du deg slapp i fisken? Vår treningsekspert Jill står parat for å gi deg råd som kan hjelpe deg med å finne formen før jul.Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon. Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til hvordan du kan holde deg sprek i sommer? Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekt rumpe? Jill kan svare deg.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

strammeopp

, innsendt av kataeDato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2007 / kFriday. 20:28hei.jeg har litt kraftige lår og rompe(ridebukselår) og det er det jeg hater mest med meg selv.så jeg lurer på hva slags øvelser og andre ting jeg kan gjøre får å minske mest mulig der? jeg trener på treningsstudio.men ikke fått noe svar på hva jeg kan gjøre og hva jeg skal holde meg unna der.!!!! vil ikke ha mer muskler der.har spilt fotball/håndball/ski i 20år.håper du kan hjelpe meg.hilsen kate.Hei KataeVi er alle skapt litt forskjellig, det synes jeg er et viktig utgangspunkt når man tenker at man vil forandre enkelte kroppsdeler ved å trene. Det er klart at kroppen forandres av trening - til det bedre, men de fleste kroppsdeler er ikke mulige å "modellere" ved hjelp av øvelser.Det er for eksempel ingen øvelser som vil minske størrelsen på lårene dine. Om du ønsker å redusere er det beste rådet jeg kan gi å trene kondisjonstrening - intensiv og effektiv kondisjonstrening. Da forbrenner du mye ved hver treningsøkt, og omdu ikke spiser mer enn før vil fettlagrene dine reduseres. Ikke bare på lårene, men der kroppen selv velger å redusere.I tillegg kan du jo holde deg unna skikkelig tung styrketrening for lårene. Vi snakker da om styrketrening der du trener med tunge vekter til total utmattelse.Jill:-)

, innsendt av Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2007 / kFriday. 21:07hei jill:) jeg elsker og trene,men så er jeg student og jobber også noen dager i uka. Hadde jeg bare hatt tid,tviler jeg ikke på at jeg hadde trent hver dag,men tiden strekker jo ikke alltid til. derfor lurer jeg på hvor mange ganger i uken jeg bør se meg fornøyd med? går for det meste i spinning og styrke(kinesis).de dagene jeg ikke får kommet meg på et senter, prøver jeg å gå en tur(liker ikke jogging)eller trener litt pilates hjemme. lurer også på hvor kaldt det skal være før en bør droppe jogginga ute?HeiHvor ofte du trener er en smakssak, men for helsen sier man at det er flott å bevege seg i friskt tempo i en halv time hver dag (ikke bare målrettet trening, men all aktivitet i et visst tempo). Om man i tillegg får til to-tre treningsøkter med god intensitet synes jeg at man skal være svært fornøyd. Om du vil oppnå noe helt spesifikt med treningen foruten helse og en brukbar kropp, er det celsvfølgelig mulig å råde annerledes og spesielt for det aktuelle målet.Du spør om jogging ute, men sier at du ikke jogger?? I alle fall, når gradestokke viser lavere enn -10 grader kan man vurdere å droppe de hardeste jogge-øktene. Trening med lavt til moderat tempo kan fremdeles gå ned mot -15.Jill:-)

, innsendt av Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2007 / kFriday. 21:10hallo jill. jeg er litt nysgjerrig på hvordan en treningsuke for deg ser ut jeg?kanskje du kunne delt den med oss, hva du trener og hvor mange ganger i løpet av en uke f.eks. bare for nysgjerrigheten og inspirasjonensskyld:-)Hei, heiDet kan jeg vel - om det er av interesse. Jeg er for øyeblikket hjemme med ei lita tulle på 5 mnd, så dagene legges opp i forhold til det. På en god uke får jeg til fem treningsøkter, og det kan se slik utDag 1; Joggetur med babyjogger i terreng med ganske mye bakker - 50 minDag 2; Elliptisk maskin i 40 minutter + styrketrening i 20 minutterDag 3; Undervise HøyPuls (30 min) og Magerygg(30 min) på SATS Sjølyst. Det har jeg gjort i dag:-))Dag 4; Elliptisk maskin i 50 minutter + 10 min styrketreningDag 5; Joggetur med eller uten babyjogger (helg = barnevakt) i 50 minutterSom du ser er det ganske mye trening, og jeg er glad i kondisjonstrening. det er ikke alle uker jeg har tid til så mye. I tillegg eller i stedet for blir det noen friske gåturer med barnevogn, og yoga hjemme etter at barna har lagt seg. Litt forskjellig fra uke til uke, altså.Når jeg skal tilbake på jobb igjen kommer utfordringen siden det ikke lenger blir tid til trening på dagtid. Da blir det nok maks fire ganger hver uke om jeg er heldig.Jill:-)

, innsendt av M.Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.11.2007 / kFriday. 21:22Heisann:D Lurte på hva som må til for at en kan komme ned noen kilo før jul? Er det å jogge hver dag(på tredemølle 9km/t) i ca en halv time eller mer og kanskje spinning? noen tips? Takk på forhånd;)HeiHvorvidt du går ned i vekt (og aller helst i fettprosent) avhenger av hva du går fra og til - både når det gjelder kosthold og trening. Om du går fra null til seks-syv treningsøkter vil du helt sikkert gå ned i vekt - like sikkert somdu vil skade deg. Ikke gjør det.Dersom kroppen din er vant med trening kan du gjerne trenie kondisjon hver dag, men jeg vil råde deg til å variere mellom løping og spinning for å redusere skaderisikoen ved å gjøre bare en ting. Hvor fort du skal løpe avhenger av formen din. Etter oppvarmingen bør du løpe på et tempo som kjennes krevende, men overkommelig i en halv time, om det er tiden du skal løpe.Du kan gjerne variere mellom å løpe kortere og hardere - og å løpe litt lenger med noe roligere tempo, Variasjon er supert.Legg inn minst en treningsfri dag hver uke, og ro ned om kroppen kjenns lemster ogs litenJill:-)

Smale lår til jul?

, innsendt av SmallyDato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2007 / kSaturday. 13:22Hei. Jeg lurer på hva jeg burde gjøre får å få fine og smale lår før jul. Jeg er veldig lav, men normal vekt.Jeg håper du vil gi meg noen råd og hva jeg burde gjøre får å nå målet mitt.MVH SmallyHei SmallySe svar på det aller første spørsmålet i dag (nederst på siden)Jill:-)

, innsendt av elinDato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2007 / kSaturday. 15:11hvordan kan jeg trene/ eventuelt spise for å få flat mage? Dette vil jeg helst oppnå uten å få reduserte bryster, noe jg får hvis jg trener mye kondisjon.Hei ElinSom nevnt tidligere i dag - modellering av kroppens enkeltdeler er ikke treningens hovedformål. Det eneste jeg kjenner til som kan modellere kroppen på den måten du viser til her (redusere på ett sted, men ikke på et annet) er plastisk kirurgi.Når du trener vil kroppen tilpasse seg treningens krav, og blir den beste utgaven av seg selv. Det betyr ikke at du med sikkerhet får helt flat mage - som for øvrig ikke er naturlig for kvinner. Det betyr heller ikke at du kan beholde alt fettvev på brystene og redusere fettlagrene andre steder. Kroppen ordner denne fordelingen selv.Det finnes mange gode mage/kjerneøvelser. Du finner flere supre her på siden under Trening/øvelser, men ingen av disse øvelsene vil redusere fettlagring på magen. De gjør for øvrig veldig mye annet bra med både ryggens helse, holdning og generell styrkeJill:-)

Trening av hofter

, innsendt av ...Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2007 / kSaturday. 18:16Hei. Jeg trenger treningtips for å få smalere hofter. Jeg vet ikke hvilken treningsmetode som funker for å smalne hoftene.HeiSe det første svaret i dag - nederst på siden. det samme som gjelder for lår, gjelder for hofterJill

Styrketrening på stuegulv

, innsendt av TracyDato: 01.02.2013 / kl.13:0017.11.2007 / kSaturday. 19:23Hei!Jeg får ikke organisert meg i hverdagen og kommer meg aldri på treningstudio, men tre-fire ganger i uka gjør jeg styrkeøvelser på stuegulvet. Jeg gjør de "vanlige" øvelsene som sit-ups, armhevinger o.l., og bruker omkring 15-20 minutter på dette. Er dette verdt noe i det hele tatt, eller må styrketrening kombineres med kondisjonstrening for at det skal få noen særlig effekt? Hvis det er slik at jeg kan bli sterkere og fastere med slik styrketrening, hvordan bør jeg best legge opp for max effekt? Jeg vil gjerne bli sterk og fast, og håper du kan gi meg tips om hvordan jeg kan få til dette på stuegulvet etter at barna har lagt seg.Hilsen hemmafruHei TracyNår det gjelder trening er det slik at "alle monner drar". det er ingen treningsinnsats som er for liten og alt er bedre enn ingenting. Sit-ups og armhevinger vil gjøre deg sterkere i magen og armene/brystet. For maks effekt skal du være helt utslitt og ikke orke mer når du er ferdig med armhevingene. Når det gjelder mageøvsler vil jeg anbefale deg å kikke under Trening/Øvelser her på sidene og finne kjernemuskeløvelser. For magen/kjernen er det nemlig bedre å variere mellom flere ulike øvelser for effektens skyld.dersom du vil ha effekter som går på større deler av kroppen må du trene flere ulike øvelser, og om du vil redusere litt på fettlagrene må det kondisjonstrening til. Forsøk å få tid til en eller to raske gåturer i kupert terreng hver uke. Det skal gå så raskt at du blir andpusten og svett.Lykke til videreJill:-)

Styrketest.

, innsendt av MonaDato: 01.02.2013 / kl.13:0018.11.2007 / kSunday. 00:27Hei. Vi skal ha en styrketest på skolen i om ca. en måned. På denne testen skal vi ta kroppshevninger. Har du noen tips om hvordan jeg kan gjøre det best mulig på denne testen? Hvordan bør jeg trene i forkant for å gjøre det best mulig?På forhånd takk! :-)Hei MonaNår du skal bli sterkere i en enkelt øvelse er det enkelt - tren denne øvelsen! Om du ikke klarer å gjennomføre en enkelt kroppsheving kan du alliere deg med en venn/venninne. Vedkommende kan holde rundt bena dine og hjelpe deg opp, bare ved å løfte bittelitt slik at du klarer resten selv. Gjenta 4-6 repetisjoner, ta en pause på ett-to minutter og gjør det samme i to runder til. Gjør dette annehver dag, så skal du se at du blir fort strkere.Lykke til!Jill

Muskler

, innsendt av jente17Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.11.2007 / kSunday. 12:24Hei.Jeg har et spørsmål.. Jeg er en jente på 17 år som har skikkelig store lår- og leggmuskler. Jeg tror jeg har arvet det, i tillegg til å ha danset ballett i mange år. Jeg plages skikkelig med det, føler stor og ufeminin(jeg er ikke overvektig) Jeg sluttet å danset for cirka et år siden, så nå trener jeg en del på helsestudio. Da går det mest i kondisjonstrening som spinning og aerobic.. Når det er fint vær liker jeg å jogge også. (3-4 ganger i uka)Mitt spørsmål er altså: Er de noe slags trening jeg bør unngå siden jeg har så store legg-og lårmuskler? Noen sier at jeg burde slutte å trene, og spise mindre, men det er vel ikke det jeg burde gjøre? Jeg er veldig glad i å trene, men hvis det er grunnen til at jeg har store muskler, så har jeg egentlig ikke lyst til å å fortsette med det.Hadde vært fint med svar:)På forhån takk!Hei jente17Du bør IKKE slutte å trene. Det er det største våset jeg har hørt (og det bør du si til den som gir deg et slikt råd). Vi er alle forskjellige, og noen er bygget med mer muskulatur i lår og legger. Den treningen du bedriver er utholdenhetstrening, og den bygger ikke store muskler. Du bør unngå tung styrketrening for bena, men ellers skal det meste være helt greit.Jill:-)

effektiv trening...

, innsendt av ElisabethDato: 01.02.2013 / kl.13:0018.11.2007 / kSunday. 18:15Hei!Jeg er en veldig aktiv jente som er glad i å løpe i skog og mark, men jeg lurte på hva som forbedrer kondisjonen (aerobe utholdenheten) best: Langkjøringer på ca. 1 time, eller intervaller? Har du noen tips for å gjøre treningen så effektiv som mulig? Er det noen styrkeøvelser som kan hjelpe til med å forbedre løpingen? Hørt at en del løpere trener mye armer, kan det være en fordel?På forhånd takk:)P.S. Jeg planlegger og skriver treningsdagbok Hei ElisabethHer var det flere interessante spørsmål!En blanding av langkjøring og intervall gir helt klart den beste effekten. Du kan velge mellom et antall intervallformer, her er et par forslag etter oppvarmingFire minutter hard intensitet, to minutter roligTo minutter hard intensitet, ett minutt roligEtt minutt hard intensitet, ett minutt roligJo kortere intervaller, desto høyere tempo. Tempoet bør være såpass høyt at du virkelig trenger den påfølgende restitusjonen for å ta deg inn igjen. Jeg vil anbefale å starte med ett minutts intervaller. Det er vanskeligere å avstemme riktig fart på fireminutters intervallene, men du klarer det etter en periode med prøving. Tren to intervalløkter ukentlig, og la resten være langkjøring.Når det gjelder styrketrening kan du gjerne trene litt utfall og knebøy, men ikke for mye og for hardt. Da blir du bare tung når du løper. Armøvelser kan du godt trene noen av, men det vil ikke gi noen særlig effekt ved langdistanse løping.Et tips er imidlertid å tøye hofteleddsbøyeren godt og ofte - før løpeturen. Dette kan bidra til lengre løpssteg.God tur!Jill:-)

mage

, innsendt av KineDato: 01.02.2013 / kl.13:0019.11.2007 / kMonday. 00:49Hei Jill!Har du noen tips for å stramme mage, rumpe og lår?Er ikke så veldig flink på å trene og spiser sunt viss jeg ikke ser resultater med en gang.Noen tips hvordan jeg kan se resultater ganske fort?Håper på svarHilsenKineHei KineJeg vil anbefale generell kondisjonstrening for raske resultater. Det kan være spinning, lett jogging, aerobictimer med mest kondisjon, elliptisk maskin, langrenn..... Jeg synes det er viktig å minne deg på at du antagelig vil bli en jo-jo trener som dropper ut av treningen igjen og igjen om du ikke endrer holdningen til treningen. Trening og aktivitet er et livsprosjekt, og for å skaffe deg en varig vane kan det være fornuftig å ikke bruke treningen som et kortsiktig "slankemiddel". De virkelig gode effektene både kosmetisk, helsemssig og mentalt får du nemlig når det blir en vane.Lykke til!Jill:-)

trening med lite fettfor

, innsendt av smalDato: 01.02.2013 / kl.13:0019.11.2007 / kMonday. 01:14Jeg har gått ned ca,15 kg på et år ved hjelp av bedre kosthold og trening. Nå er jeg i den situasjonen at jeg ikke tør trene mer fordi jeg ikke vil bli for tynn. Det virker som alt jeg gjør forbrenner både fett og muskulatur. Jeg spiser mye frukt og grønt, brødmat og normal, men fettfattig middag. Tar ekstra vitaminer og mineraler. Trent Bootcamp hjemme etter dvd. Hvordan kan jeg trene for å bygge opp kroppen uten nødvendigvis å bli tynnere?Hei smalDu må for all del ikke slutte å trene, men du kan legge om litt. Du vil ha godt av å trene skikkelig styrketrening med ganske tunge vekter. Styrketreningen er nemlig muskelkonserverende, den sørger for at du ikke mister muskler.Det aller beste er styrketrening på et treningsstudio, men du kan også kjøpe deg en treningsstrikk og følge kk sitt videoprogram (eller annet) hjemme. Ikke slutt helt med kondisjonstreningen heller, for hele kroppen og psyken din har uendelig godt av det.Jill:-)

styrke +intervall

, innsendt av marieDato: 01.02.2013 / kl.13:0019.11.2007 / kMonday. 13:57Hei Jill!Jeg er en 19 år gammel jente i middels form. Jeg trener ca 3 ganger i uka, alltid det samme: 30 min jogg på tredjemølle før en 55 min spinningtime. Om sommeren jogger jeg ute. Lurer på 2 ting:1) En av treningsveilederne der jeg trener sa at styrketrening er den beste og viktigste treningen av alt. Men jeg HATER å trene styrke... Holder den treningen jeg driver på med nå, eller burde jeg variére mer? Oppnår jeg ikke noe muskelmasse med det jeg trener?2) Jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips til intervall-trening som jeg kan trene inne, på tredjemølle/ step-maskin/sykkel e.l.Hilsen marieHei MariaAller først - styrketrening er slett ikke viktigere enn kondisjonstrenig. Det aller beste er en blanding, med overvekt av kondisjonstrening for helsa sin skyld. Men det er heller ikke feil å trene bare kondisjon. Om du synes det er kjedelig kan du jo velge å trene tre styrkeøvelser direkte etter den andre treningen din. Det tar kort tid, men gir god effekt!Se under heading "effektiv trening" lenger ned for å få tipd til intervalltreningLykke til!Jill:-)

løpe til jobben

, innsendt av ninaDato: 01.02.2013 / kl.13:0019.11.2007 / kMonday. 14:56HeiJeg får ikke alltid tid til trening etter jobben så for en stund siden begynte jeg å løpe til jobben det blir da 2 ganger 30-40min hver dag. Er det dumt å gjøre det hver dag? Jeg begynte for et halvt år siden og har gjort det 4-5 ganger per uke uten problem. Jeg har lyst til å fortsette å løpe til jobben hele vinteren, er det OK å løpe i kulden?Takk!Hei NinaDet er ikke noe problem å løpe nesten hver dag så lenge du er nøye med å ha gode sko (bytte dem ut ofte) og kjenner etter symptomer på slitasjeskader. Om du får vondt i leggene eller akilles, for eksempel - skal du ikke løpe med smerte.Når det gjelder kulde reagerer vi alle forskjellig. En tommelfingerregel er å ikke trene i kaldere vær enn minus ti grader.Smart treningsmåte forresten!Jill

Løpe etter styrketrening?

, innsendt av MiaDato: 01.02.2013 / kl.13:0020.11.2007 / kTuesday. 21:18Hei! Jeg liker å trene skikkelig styrke med vektstang sammen med kondisjon. Så lurer jeg på hva jeg skal gjøre først. Liker best å trene kondisjon før styrken for å bli varm, men hva er best? Liker forresten spaltene dine her på KK utrolig godt. Stå på!Hei MiaTakk for hyggelig tilbakemelding!I teorien sier man at det beste er styrketrenig før kondisjon, fordi styrketrening krever mer maks innsats og konsentrasjon. Om du imidlertid liker det bedre motsatt vei synes jeg du bare skal fortsette med det. Hva man liker å gjøre er nemlig helt avgjørende for hvor mye man tar i!JIll:-)

Halvmaraton

, innsendt av MariaDato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2007 / kWednesday. 08:42Hei!Jeg skal løpe halvmaraton til våren og er godt i gang med et treningsprogram som er lagt opp for nettopp dette. "Problemet" er at jeg er ferdig med programmet ca. to måneder før løpet (det varer i 12 uker), da vil jeg gjerne finpusse formen skikkelig, hvordan skal jeg gjøre det?Har hørt at intervalltrening er bra? Er det ellers andre treningsformer det er lurt å spe på med? Også hvis jeg har ekstra overskudd en uke og lyst til å trene mer?Med vennlig hilsen,Maria Hei MariaDu kan helt sikkert fortsette med det programmet du allerede er i gang med. Om det ikke inneholder intervalltrening vil jeg anbefale følgende økt to ganger i ukenOppvarming 10-15 minutter økendeFire minutter høy intensitetTo-tre minutter rolig joggDe to siste gjentas fire ganger. De andre treningsdagene bør være langkjøring. Før løpet bør du ha løpt den aktuelle distansen en gang hver uke i en periode også.Lykke til!!Jill:-)

Jojo-trening

, innsendt av HeddaDato: 01.02.2013 / kl.13:0021.11.2007 / kWednesday. 19:00HeiI våres gikk jeg virkelig inn for å gå ned i vekt og komme i bedre form, og oppnådde målet mitt. Sommeren kom og gikk, høsten kom og det samme gjorde kiloene. Jeg har nå begynt å trene igjen og spiser veldig sunt. Hvordan kan jeg unngå jojo-effekten når jeg vil gå ned i vekt? Hva skal jeg gjøre når jeg har oppnådd målet mitt, og vil bli der?Hei HeddaSvaret er enkelt - du skal ikke slutte å trene, men fortsette med både treningen og det å spise sunt. Begge deler er livsvarige prosjekter, og effektene av dem er ferskvare. Du kan altså ikke sette gevinstene fra trening og sunn mat i banken:-))Du kan trene mer og mindre i perioder, men må aldri slutte helt. Da forsvinner nemlig både formen og resultatene.Lykke til med varige treningsvaner!Jill:-)

Styrkeprogram

, innsendt av KarianneDato: 01.02.2013 / kl.13:0022.11.2007 / kThursday. 10:29Hei Jill! Jeg driver å prøver å sette sammen et styrkeprogram til meg selv. Det skal bestå av ca 6-8 øvelser, der jeg har lyst til å klare å få trent de fleste og største muskelgruppene. Foreløpig har jeg tatt med: knebøy, "foroverbøyd roing" (der jeg holder en vektstang som jeg trekker opp og ned), tåvipp, armhevinger og skrå crunch. Hva tror du om disse øvelsene? Noe du ville ha byttet ut, eller lagt til?Lurer også på hvilke muskelgrupper jeg egentlig trener ved knebøy?Takker for svar!heiAlle styrkeøvelser er i seg selv gode - den totale effekten avhenger imidlertid av hvordan de settes sammen og varieres. Variasjon over tid er viktig fordi kroppen får bedre effekt av treningen når den stadig "overraskes" med nye øvelser.Om du skal trene seks øvelser synes jeg det er viktig å fokusere på basisøvelser - altså på øvelser som trener flere av de store muskelgruppene samtidig. Knebøy er en slik øvelse. Med den trener du både fremsiden av lårene og setemusklene samtidig. I tillegg trenes noen av musklene på lårets innside.Her er et forslag til topp seks fra megKnebøy eller utfallMarkløft eller maskin med "spark bak"Benkpress eller brystpressmaskin (eller push ups)Nedtrekk eller sittende/stående smal roingBred roing i maskin eller med stang/cablecrossSkulderhev eller skulderpressTåhev er en "liten øvelse" for leggene og crunch er tilsvarende for biceps. Biceps er for øvrig med i begge ro-øvelsene.Lykke til!Jill:-)

utholdenhet

, innsendt av Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.11.2007 / kThursday. 10:34Hei!Har hørt at å løpe intervaller er bedre kondisjonstrening enn langkjøring. Hvorfor det? Trodde at de to alternativene var ganske forskjellig (eksplosiv anaerob utholdenhet og aerob utholdenhet). Hvorfor er egentlig intervall-trening så bra?Hei duBegge treningsformer er bra - og de utfyller hverandre. Her har du forklaringen på effektene av intervalltrening:Kroppen tilpasser seg til de utfordringene den får. Den vil altså orke å jobbe på et høyere nivå om det utsettes for høyere krav. Likeså vil den innstille seg på lavere makskapasitet (oksygenopptak) om det nye nivået ikke brukes ved jevn trening.Når du trener intervall veksler du mellom høy og lav intensitet. På de høyintensive intervallene trener du så hardt at du ikke ville klart å fortsette lenger uten pausene. Allikevel - når du legger sammen antall minutter med høy intensitet har du holdt på ganske lenge til sammen.Vi vet at skikkelig høy intensitet er effektiv for å øke oksygenopptaket og flytte melkesyreterskelen. Dermed blir du altså i bedre form på de lange turene av å trene intervall og flytte melkesyreterskelen - med høyere terskel kan du trene hardere langkjøring.Håper det var forståeligJill:-)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.