Kk-ekspertene

Styrketrening hjemme

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Man leser jo så mye motstridende så det er lett å bli forvirret. Noen sier at styrketrening hjemme er bare tull, mens andre påstår at det kan gi gode resultater. Hva mener du?Jeg er en jente på 27 år som ikke har vektproblemer. Har en fysisk krevende jobb som gir meg problemer med skuldre og rygg så jeg ønsker primært å holde kroppen vedlike og unngå belastningsskader. Og så gjør det jo ikke noe om jeg blir litt sterkere og fastere i fisken. For tiden sykler jeg ca 1 time utendørs 2-4 ganger i uken. Alt etter vær og humør. Har vært medlem på treningssenter tidligere, men ender fort opp med å bli støttemedlem... Jeg tror nok at styrketrening hjemme ligger mer for meg. Men hva trenger jeg i så fall av utstyr? KristinSvar: Først vil jeg si som jeg alltid gjør - styrketrening er best på treningssenter. For å få bra kvalitet trenger du mange ulike øvelsesmuligheter, store muligheter til å endre belastningen i alle øvelser, og gjerne fagkompetanse som kan hjelpe deg med valg av øvelser, teknikk og belastning. Da var det sagt! Om du vil trene styrke hjemme vil jeg anbefale deg å kjøpe en treningsstrikk. Den har et stort spekter av muligheter. Det finnes helt sikkert videoer du kan kjøpe, søk på google eller lignende, så finner du frem. I en av bøkene jeg har skrevet, Litt lettere (Cappelen forlag) er det også et godt treningsprogram med strikk. Om du vil være ennå litt mer avansert kan du kjøpe et styrke-sett, dvs. en stang med vektskiver som kan byttes ut. Denne får du kjøpt hos www.norskfitness.no. De selger også strikker, men strikker får du dessuten tak på i sportsbutikker. Styrkesettet vil du få aller best bruk for om du går på et SATS-senter og blir med på SatsStyrke. Der brukes denne stangen gjennom hele timen, og du kan lære hvordan det gjøres. Til sist. Styrketrening hjemme krever skikkelig disiplin. Sørg for tilstrekkelig motstand og tren med god innsats hele veien. For noen går det helt fint. Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer