Kk-ekspertene

Sukker i juice

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg lurer på hvorvidt vi kan stole på det som står på juicekartongen angående sukkerinnhold. Noen typer reklamerer med at det ikke er tilsatt sukker. Betyr det at den er sukkerfri? Meierienes juice oppgir ikke å inneholde sukker, men jeg syns å huske at den i test har kommet ut med nesten like mye sukker som i cola.

Forresten syns jeg den nye nettsiden deres var kjempefin. Papirutgaven har jeg lest hver uke i flere år og den er uslåelig i konkurranse med andre ukeblader!
Ivrig juicedrikker

Svar: Du kan stole på det som står på juicekartongen. Juice er laget av rent fruktkonsentrat tilsatt vann. Men det stemmer at appelsinjuice og brus inneholder like mange kalorier og nesten like mange gram karbohydrat per 100 g drikke. Forskjellen er at appelsinjuice inneholder fruktsukker som finnes naturlig i appelsin, mens brus inneholder rent sukker, men begge betegnes som karbohydrat. Appelsin og appelsinjuice er også en god kilde til vitamin C i forhold til brus som bare gir «tomme» kalorier. Derfor vil et glass appelsinjuice være sunnere enn et glass med brus.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer