Jeanette Roede

Sunn, men slapp?

Er en rensekur løsningen for kroppen din? Eksperten svarer.

Sunn, men slapp?
Publisert
Sist oppdatert


Spørsmål: Jeg er ei jente på 25 år som spiser sunt, ofte og variert. Jeg trener fire dager i uka med styrke og kondisjon og er normalvektig. Likevel er jeg ofte slapp, trenger utrolig mye søvn, ni timer, for å holde meg våken gjennom dagen og er syk omtrent en gang i måneden. Har bra jernlager og blodprosent.

Så leser jeg reklame om rensekurer, som skal være vidunderlige. Hva mener du om disse? Og i tilfelle du mener dette kan være virkningsfullt, hvilken vil du anbefale?
Slapp

Svar: Jeg har ikke så stor tro på rensekurer, men det er mitt personlige syn basert på det jeg har lært og lest om hvilke mekanismer og fysiologiske prosesser som skjer i kroppen. Mange tror på det, og føler at det har effekt, men jeg vil altså ikke anbefale det.

Hva din slapphet kan komme av og hva grunnen til at du er syk såpass ofte er, er vanskelig å si. Det høres ut som at du allerede gjør det jeg vil anbefale deg: du trener regelmessig, spiser nok og sunt, og får nok søvn. Jeg ville tatt en tur til legen og hørt om du bør utredes for dette.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

LES OGSÅ:
 • Fyll og påfyll - KK testet detox
 • Helrens
 • Her er detox-maten
 • Jills 10 beste treningstips
 • Spis deg i søvn
 • Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS
  Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS Vis mer
  Sunn, men slapp?
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer