Kosthold

Sunn på jobb

Publisert
Sist oppdatert
En typisk hverdag kjennetegnes for de fleste av mange stillesittende timer ved kontorpulten, og lite bevegelse i løpet av de timene man er på jobb. Ofte blir det til at man velger enkle løsninger rundt måltidene også. Mange kjøper med seg noe lettvint fra kiosken eller butikken. Vi vet at vi skal spise sunt og bevege oss mer, men hvordan og når er utfordringen for mange. Stillesittende hverdager og et usunt kosthold gjør at vi tåler fysiske og psykiske belastninger dårligere, vekten øker og immunforsvaret svekkes. Den gode nyheten er at det finnes enkle råd for hva hver og en av oss kan gjøre for å få det litt bedre i arbeidsdagen. Samtidig har du og bedriften der du jobber et felles ansvar for å samarbeide om å sikre en sunn arbeidsplass og friske medarbeidere.
Hva kan du gjøre? Du kan sørge for å spise en god frokost og ta deg tid til en skikkelig og sunn lunsj. Du kan ta trappene, parkere langt unna, gå en liten runde nå og da og prøve å få til litt aktivitet på fritiden. Dette tror jeg de fleste har hørt før.
Hva kan du og arbeidsplassen din gjøre? Mange bedrifter har begynt å tilrettelegge for trimtilbud og kostholdsveiledning på jobben eller i regi av jobben. Det er motiverende når flere kolleger går sammen om å få en sunnere arbeidsdag. Snakk med sjefen om hva dere kan få til på arbeidsplassen. Det finnes mange modeller for hvordan dette kan gjøres. Undersøkelser viser at sykefraværet synker, og trivselen på jobb øker når arbeidstakerne gjør noe aktivt for å bedre helsen. Da er det din oppgave, sammen med kollegene dine, å følge opp og benytte dere av tilbudet. Dette er en investering alle tjener på.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Sunn på jobb
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer