Helse & Livsstil

Sunne tips for vektvoktere

Også sunt vett er det mest effektive.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei jente på 18 år som veldig gjerne vil ned i vekt. Jeg har alltid vært tynn og frisk, men nå som jeg har flyttet for meg selv så tror jeg at jeg har det litt for godt. Magen min står så ut at jakkene mine blir stramme, alle buksene har jeg måttet legge på hylla, jeg eser rett og slett mer og mer ut. Ikke nok med det, jeg har ikke akkurat de største brystene så det ser ikke så pent ut med små bryster og stor mage.

De fleste venninnene mine er ganske så tynne og jeg vil veldig gjerne bli den gamle meg igjen. Problemet er at jeg er fryktelig kresen og liker veldig lite frukt og grønnsaker, så jeg vet ikke hva jeg kan spise for å få det til og samtidig trives i hverdagen.

Jeg har nå begynt på «Detox» for å rense kroppen over 20 dager, vet ikke om det har noe effekt, men vi får nå se. Håper på å få et svar fra deg for jeg leser så mye forskjellig overalt ...

Mailene

Svar: Enig med deg! Man kan lese så mye forskjellig over alt. Det er så mange som søker etter den rette eller den lettvinte løsningen til en sunn kropp. Jeg har sett så mye, og blir bare sikrere og sikrere; det beste man kan gjøre er å spise variert, sunt og regelmessig.

Og selvfølgelig bevege seg mye. Jeg tror også man gjør seg selv en bjørnetjeneste i det man begynner å tenke slanking som en kur. Det lønner seg at fokuset er på en livsstil som man kan trives med på sikt, og som gjør at man går ned til ønsket vekt og som gjør at man klarer å holde en stabil vekt videre.

Det er lett å begynne å slurve litt med maten og ingrediensene når man flytter for seg selv! Her får du noen enkle og lure tips:

 • Sørg for å ha grønnsaker og frukt i hus til en hver tid, så vet du at du alltid kan lage deg noe sunt og godt.

 • La være å ha usunne ting som kjeks, godterier, potetgull, boller, kaker osv i skapet. Jo lettere tilgjengelig det er, jo lettere er det å ta litt av det.

 • Lag deg ordentlige middager, og spis regelmessig. Lag gjerne matpakke som du kan ha med deg til lunsj. Ikke glem å spise en sunn og god frokost. Er det vanskelig med oppskrifter, så kjøp deg en hverdagsoppskriftsbok, eller let etter noen på nettet (på greteroede.no får du dagens middagstips gratis!)

 • Beveg deg mye! Gå dit du skal, tren med venninner, ta trappene, gjør gjerne styrketrening. Og når du går, gå raskt! Høyt tempo gir bedre uttelling enn «rusletempo»!

 • Forresten, hvis du er kresen, så kan du vurdere å ha lyst til å like flere typer mat og kanskje prøve litt mer? Sørg for at du spiser de tingene du liker som du vet er sunne.

  Jeanette Roede
  kostholdsekspert
  jeanette@kk.no

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer