Nettmøte

Supre råd til julefesten

KKs ekspert Helge Borgen svarte på spørsmål om hud, hår og makeup i nettmøtet tirsdag 19. desember. her får du vite alt du trenger for å bli festens dronning til jul og nyttår.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn

 • Fikk du ikke svar på ditt innsendte spørsmål Det blir en ny sjanse tirsdag 9. januar. Send inn ditt spørsmål til Helges nettmøte allerede nå ved å >a href="http://www.kk.no/php/art.php?id=361991">klikke her.

  Les alle spørsmålene og svarene her.  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  concealer

  , innsendt av ellen
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 01:55
  jeg trenger en god concealer. Har du en du kan anbefale?
  Hei Ellen.Makeup store, Clinicue, YSL, er noen jeg absolutt kan anbefale.Hilsen Helge.

  Sminke skadelig?

  , innsendt av Jeanette
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 12:34
  Hei. Jeg er totalt avhengig av loreal sin vannfaste krem øye nskygge i fargen rosa. Color reesist heter den. Den gjør meg mye penere, og jeg går ikke ut uten den faktisk. Men nå har de sluttet å selge den. Vet du om det finnes et sted jeg kan få tak i den? og er det skadelig å gå med vannfast kremøyenskygge på øyelokket hver dag? tetter det igjen huden min? Tuuuuuuuuuusen takk om du svarer meg:)
  Hei JeanetteHvis du bor i Oslo, kan du prøve å ta deg en tur på Visage makeup store, ligger ved Sentrum politistasjon, de har mye å velge i. Hvis du er veldig flink til å rense huden, bør dette gå bra, men vinterstid så ville jeg vært forsiktig, det vil da tørke veldig ut huden din. Kulde og vann er ikke en heldig kombinasjon, kanskje du skulle se om du finner et annet alternativ? Lykke til.Hilsen Helge

  Øyne

  , innsendt av jente21
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:12
  hei!Jeg har betandig hatt en rynke/skrukke under øynene, og synes det kan være litt vanskelig når jeg sminker meg. Dersom jeg tar på concealer for å dekke litt blåskjær kommer det gjerne i denne sprekken, og da synes jeg den synes enda bedre. har du noen tips? Jeg har ikke rynker rundt øynene ellers.
  Hei Jente 21.Du gjør det riktig slik du nå gjør, men tar du på for mye? Du skal heller ikke bruke noen produkter som har pudder i seg, det fremhever det bare. Bruker du ellers nok fuktighet rundt øyepartiet? VIKTIG! Det kan høres ut som dette partiet er veldig tørt! Finn deg en supergod øyekrem/gel. Lykke til.Hilsen Helge

  Tørr hud

  , innsendt av Ida
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:12
  Hva er ditt beste tips mot tørr hud?
  hei ida.Masse FUKTIGHET, det er den eneste og beste løsningen!!! Og riktig produkt, i forhold til din hudtype.Hilsen Helge

  Røde øyne

  , innsendt av Cecilie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:13
  hei!Det hvite på øynene mine er blitt rødt, litt gusten farge om man kan si det sånn. Det er omtrent som når man blir solbrent på øyeeple. Jeg er sånn hele tiden nå, har vært det i flere måneder. Jeg er mye ute og er ikke så flink til å bruke solbriller, kun om sommeren. Kan det være grunnen til at jeg blir sånn? Myser mye når det er mye vind eller skarpt lys. Er det noen måte å få det hvitt på igen? Eller for å forhindre at det ikke blir verre?
  Hei CecilieDet å beskytte øynene dine er viktig! Kjøp deg skyllevann for øyne, og skyll et par ganger om dagen, det kan dempe litt. Når det gjelder makeup, kan du kjøpe deg en hvit kajal/eyeliner, og påfør denne på våtkanten. Lykke til.Hilsen Helge

  Kari

  , innsendt av Foundation
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:13
  Hei, jeg er en kvinne i 50-årene som alltid har vært opptatt av det å se velstelt ut. Sminket meg daglig siden jeg var 18 år. Merker etter hvert som årene har kommet på at det er vanskeligere å finne riktig foundation, spesielt farge, men også type. Har du noe tips om hvilken fargetone som passer best når man er i min alder? Tidligere har jeg holdt meg til rosatoner, men synes faktisk ikke det passe like bra lenger. Jeg har lys hud (lite rynker), blågrønne øyne og mørkt hår. Synes det er vanskelig å få god hjelp i parfymeriene. På forhånd takk.
  Hei KariBra du er kritisk, fortsett med det. Når det gjelder foundation, er det viktig at du finner en uten pudder, en soft og god, som bare jevner huden din, og som stemmer eksakt med din hudtone! Skaff deg noen prøver fra forskjellige merker. Når det gjelder fargevalg på skygger, så hold deg til de rene og naturlige fargene, unngå trendfarger. Det som er tingen nå, er å fremheve benstrukturen din, og det beste resultatet får du ved å bruke de naturlige fargene, som beige, brunt, grått, gjerne en brun tone som har litt varme i seg, det gir en veldig fin glød. Ta hensyn til om du kler de varme (gul undertone) eller de kalde fargene (blå undertone). Lykke til. Hva med å sende meg et spørsmål med bilde, på min side på kk.no? Du kan sende bilde og skrive om problemet ditt til helge@kk.no.Hilsen Helge.

  Bryllup

  , innsendt av Mai
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:14
  Hei!Bare et lite spørsmål om bryllups-makeup. Jeg skal gifte meg til sommeren, og det blir et skikkelig sommer-bryllup hvor det hele skal foregå ute i det fri. Jeg vil så gjerne se fin ut denne dagen, men er ikke vant til å sminke meg så mye. Har tenkt å bestille tid hos en makeup-ekspert, men så advarer alle meg mot at det kommer til å se helt kunstig og unaturlig ut i sollys. Tror du det går an å få en makeup som ser helt naturlig ut på en sånn salong, og som bare fremhever det beste, eller bør jeg bare gjøre det enkelt selv?
  Hei MaiHvis du finner en god makeupekspert/artist, er dette ikke noe problem i det hele tatt! Bestill en prøvetime først, så kan du vurdere selv, vår å være kritisk. Det finnes også veldig dyktige makeupartister andre steder enn salonger etc. Sjekk ut gule sider eller let på Google. Lykke til.Hilsen Helge

  Blå under øyner

  , innsendt av Anne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:14
  Hei!Er ei jente på 30 år, som er blå under augene. Har lenge innbilt meg at det er pga.lite søvn,men det kan det ikkje vera, då eg sover nok.... Vil det alltid vera slik eller er det noko eg kan gjere for å forhindre det? Har og fått litt rynker rundt augene og føler meg tørr... Bruker gode produkt og øyenkrem, men det virke ikkje som om det hjelper..Hjelp! Mvh Anne
  Hei AnneHuden rundt øynene er utrolig tynn, så alt synes veldig godt gjennom huden på dette området, og på noen mer enn andre. Siden du er flink til å bruke gode produkter, så gjør du det du kan. Er øyekremen drenerende? Det er viktig! En annen ting som er lurt, er å gå til innkjøp av en concealer som har et oransje pigment, det vil dempe det blå. Lykke til.Hilsen Helge

  Foundation

  , innsendt av Anne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:15
  Hei!Eg lurer på dette med foundation etc. Eg er 31 år og bruker så og sei ingen sminke, berre litt maskara. Dette fordi eg føler eg ikkje får til noko anna. Kunne godt tenkt meg å skjult enkelte ting, rødhet rundt nese og ujevnheter.. Kva er best å bruke da? Treng ikkje nødvendigvis vere så masse farge på det, mest for å jevne ut. Eg har veldig tørr hud, og dei prudukta eg har prøvd til nå, blir heilt feil eks. Dior. Nokon tips?Mvh Anne
  Hei AnneDet som er viktig for deg, er at foundationen er uten pudder. Få med deg noen prøver hjem fra forskjellige merker, prøv de ut, før du kjøpeer de. det er jo et hav å velge blant. Chanel, Lancôme osv.. Lykke til med valgene.Hilsen Helge

  Litt forskjellig

  , innsendt av Marte H.S
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:16
  Hei Helge !Kjempefin spalte du har her !Men det er noen ting jeg lurer på ..1. Kan Mascara bleke og gjøre vippene tynnere ?2. Har du et BRA forslag til en mascara som ikke er altfor dyr, men god ?3. Hvilket pudder vil du anbefale til en normal hud, som har en litt rimelig pris ?4. Jeg vurderer å bleke håret mitt ( Har litt mørkeblondt )med kamille-te og sitron ..Funker det eller ?Håper du svarer !Klem Marte.
  Hei Marthe1. Nei, men det er klart vippene slites i lengden, derfor er det viktig med fuktighet til vippene, i form av en eyeprimer.2. Hm. jeg kan jo anbefale Diorshow, som vant maskaratesten jeg utførte, eller Max Factor sin, den kom midt på treet.3. Her må du nesten prøve deg litt frem, på huden din, pass på at det er "fint" i konsistensen.4. Har vel ikke helt troen på det. Lykke til.Hilsen Helge

  Ansiktshår

  , innsendt av Ashi
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:29
  Hei det er slik at jeg har litt hår på ansiktet. Og vil fjerne det, men jeg vil ikke shave meg, og ikke ta laser behandling. Så hadde vært fint om du hadde noe forslag på hvordan jeg kan få tatt dem vekk og at det ikke vokser ut tjukk hår , men at de vokser tynnere som før.Mvh. Ashitakk på forhånd:)
  Hei AshiMan kan jo ikke gi noen garanti på hvordan hårstrukturen blir etter hvert. Men det jeg vil anbefale er voksing, hos en hudpleier. Bestill en time der, så vil du få god hjelp. Lykke til.Hilsen Helge

  i.d makeup pudder

  , innsendt av mina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:31
  hello=) du er veldig flink:)jeg har begynt å bruke i.d pudder, fordi jeg har hørt at dt er dt beste for huden. jeg går fast til hudpleier 1 gang i måneden og jeg kjøper dt hos henne.det jeg lurer på er om dt er så bra? det er jo veldig dyrt, men jeg bruker dt siden dt skal være det beste.hilsen mina=)
  Hei Mina.id er veldig bra, det er bygget opp på mineraler, men å si at det er det beste som finnes, klarer jeg ikke, for det er også veldig mye bra på markedet. Men vær helt trygg, bra er det.Hilsen Helge

  hårsveisen

  , innsendt av hår
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:33
  jeg har et spørsmål ang hår, når ejg setter opp håret så blir det noe hår i nakken igjen som jeg gjerne ville ha fjernet, hvordan kan man fjerne best mulig, uten å klippe, da vokser det jo ut igjen med en gang.
  Hei HårFor å fjerne håret uten å klippe, da er eneste muligheten å spraye det godt fast, slik at det går inn i den oppsatte frisyren, liksom glatte det til opp i frisyren. Lykke til.Hilsen Helge

  Hår

  , innsendt av Gorillaen
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:34
  Hei! jeg er en mann med lite hår på hodet (nær skallet vil mange sikkert si), men faktisk en hel del hår alle andre steder. Lite hår på hodet er ikke noe problem, men at jeg nå begynner å få masse hår/skjegg på ørene, ja det er faktisk litt plagsomt.Alle gode råd mottas med takk og ja; jeg har tydd til høvelen noen ganger men det resulterer bare i tendenser til sjegg.
  Hei Gorillaen.Takk for spørsmål. Du er ikke alene om dette nei. Det jeg vil anbefale deg, er at du kjøper en klippemaskin, da er det veldig enkelt å få bort disse uønskede hårene rundt omkring, på en sikker og skånsom måte, og det er veldig enkelt. Koster ca 500 kr. Lykke til.Hilsen Helge.

  Eyeliner

  , innsendt av Operaa
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:37
  Hei! Jeg lurer på hva som er forskjellen på eyeliner, eye pen og kajal?? Og hva er best av de tre og sånn liquid-eyeliner hvis du ska ha en litt mørk linje under øyet?? og hva er concealer???
  Hei Operaa.Eyeliner og liquid er det samme, begge er flytende, og en kajal er en blyant. Mørke blir de alle, men vil du ha en markert tynn eller tykk linje, så funker den flytende veldig bra, og den er super holdbar. Kajal kan du lettere duse ut, og få den mykere i utseende. En consealer, er nesten det samme som vi før i tiden kalte for en dekkstift, altså et produkt vi bruker for å retusjerer/skjule ting i ansiktet, som feks mørke ringer rundt øyne, røde partier i ansiktet osv.Hilsen Helge.

  Hårspray

  , innsendt av caroline
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 13:38
  hei!hvilken hårspray synes du erden beste på markedet?gjerne et eksempel på en dyr og en billig:)er så lei av å måtte prøve ut alt for å finne det beste...på forhånd takk!
  Hei Caroline.Det er vanskelig å si, jeg bruker mange forskjellige. Men jeg bruker kun salongprodukter, de er veldig bra.Hilsen Helge

  Afro

  , innsendt av Bertah
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:07
  Hvordan kan man behandle afrohår..?Skal man bruke vanlige produkter eller spesielle som er tilpasset aforhår..?Hvordan kan man får det glatt uten å skade det..?Kan du anbefale noen produkter..?
  Hei Bertah.Man skal ikke bruke "vanlige" produkter, pg et afrohår har en helt annen konsistens enn vår, så det må sterkere krutt til. For å glatte ut et afro hår, så må man ta antiperm, med produkter som er tilpasset et afro hår. Jeg vil anbefale deg at du tar kontakt med en afro salong i Oslo, de har skikkelig peiling. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kviser

  , innsendt av Linna
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:10
  Hei!Jeg er 15 år å har endel kviser. Hva bør jeg gjøre for å få de bort? Er det sant at man får kviser av å soise mye sjokolade?Håper du svarer:)
  Hei Linna.Du må huske på at det er alderen din som gjør slik at du i en periode vil ha litt uren hud, det er det som følger med i puberteten. Du må være flink til å rense huden din, finn noen enkle og ikke for dyre produkter du kan bruke. Og ja, du kan få uren hud av å spise usunn mat. (men alle reagerer forskjellig).Hilsen Helge.

  Tung for øynene

  , innsendt av jente21
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:13
  Hei, stemmer det at mascara og løsvipper er så tungt for øynene at man kan risikere at man får tunge øyelokk?
  Hei Jente21Nei det stemmer ikke.Hilsen Helge

  fett hår

  , innsendt av j85
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:14
  Hei, hva kan jeg gjøre for å slippe å vaske håret hver dag? det ser så fett ut.J 85
  Hei J85Det du må gjøre er å skaffe deg en god frisørsjampo for fett hår. Alle produktene du bruker, bør tilpasses i forhold til det. Hilsen Helge

  Øyenskygge til blå øyne

  , innsendt av Heidi
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:14
  Heia! Lurer på om du har noen tips til hva slags farger på øyenskygger som går til blå øyne? Bruker en del brunt, for jeg ser det fremhever den blå fargen. men blir litt lei av det å.. Har du noen bra tips? Har stripet hår (brune og lyse striper) hvis det har noe å si for fargevalget.. På forhånd takk:)
  Hei HeidiDet er helt riktig at de brune fargene fremhever dine blå øyne. men du kan fint bruke blå øyenskygge, grønt er også flott, faktisk. Sort er flott, når du virkelig skal ha forførende øyne. Lykke til. Våg å lek deg litt med forskjellige farger.Hilsen Helge

  Linjer rundt øynene

  , innsendt av Line
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 14:21
  Hei,Jeg har et spørsmål om rynker eller fine linjer rundt øynene. Har du noen andre tips for å motvirke dette enn å bruke en god øyenkrem? Jeg er tredve år gammel.
  Hei LineFuktighet er svaret, i tillegg kan du kjøpe deg et serum med silikon. Serumet et vil legge seg som en hinne, og når du tar på foundation, vil dette partiet bli glattere. Det finnes også behandlinger du kan ta hos en hudpleier, som vil være med på å retusjere de litt, og forebygge enda bedre. Unngå pudder på disse partiene, det vil bare fremheve linjene. Lykke til.Hilsen Helge

  hjelp

  , innsendt av Sunni
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 20:10
  Hei:)Jeg lurer på hvordan jeg skal få bort sorte prikker. på nesen og nedenfor munnen og litt over alt i fjeset.Har PRØVD alt, ingenting virker på meg.Noen tips??Og kviser, vet det er ikke noe å gjøre med dem men noe å legge på dem når de blir så røde har ikke så mange men store og irriterte og vonde jobber som frisør i sterkt lys er ikke så fint og komme med store kviser da..
  Hei SunniDet eneste jeg kan anbefale deg, er riktige produkter som er tilpasset din hudtype, VIKTIG!!! Rens huden skikkelig hver dag, og ikke bruk fuktighetskremer som har for mye olje i seg. I tillegg til peeling/skrubbing too-tre ganger i uken - og gjerne et besøk hos en hudpleier i ny og ne. Lykke til.Hilsen Helge

  Røde kinn

  , innsendt av Marianne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 21:26
  Hei!Jeg har ofte en tendens for å bli litt rød i kinnene og rundt nesen, lurer derfor på hva du kan anbefale av sminke ( for å skjule) og av renseprodukter ( kremer o.l) for å forebygge :)Vennelig hilsen Marianne.
  Hei MarianneHar du cyprose (sprukne blodkar)? I så fall finnes det produkter for dette, hør med en hudpleier. Det kan være lurt å kjøpe en concealer som har et grønt pigment, det vil dempe på det røde. Legg veldig lite over foundation, og bland det lett inn. Concealeren bør være litt fast, uten at den er tykk eller for tørr, ellers bare sklir den av. Lykke til.Hilsen Helge

  hudprodukter

  , innsendt av ida
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 22:24
  hei! jeg har i de siste dagene prøvd ut pure produktene til babor, dvs pure day+night cream og babor cleansing gel. Etter to dager fikk jeg utslett i kinnene og jeg er rimelig sikker på at dette er av produktet(ene)men spørsmålet er: går dette over etter tilvenning, eller burde jeg slutte å bruke produktene og prøve noe annet?på forhånd takk
  Hei IdaJeg synes Babors produkter er fantastiske, og tror det er snakk om tilvenning. Gi det noen dager til. Hjelper ikke det da, så gå tilbake til hudpleieren og ta en prat. Det kan jo hende at du ikke har fått de helt riktige produktene i forhold til hudtypen din. Men, som sagt, prøv noen dager til. Lykke til.Hilsen Helge

  hei helge=)

  , innsendt av Filippa
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0018.12.2006 / kMonday. 23:55
  Hei=)Tusen takk for all info om sminke båe via bladet KK og video snutter på nettet:) Kjempe lærerikt...Det jeg lurer på er følgende:Hvilken primer anbefaler du? Har prøvd en fra shiseido men ble KJEMPE blek av den( er veldig blek til vanlig). Har brukt denne noen ganger før foundationn/eller pudder. Jeg må ha en som er oljefri iallefall:)Jeg har tunge øyelokk (er 20 år men dog) og vil gjerne få bort disse:) hehe... tror dette er genetisk dessverre, går det an å få opert bort dette, eller er det noen sminketips man kan bruke? Har hørt om higlighter (?) men vet ikke hvilken:)Ellers har jeg grønne øyne og blondt hår og vil ha øyesminke som passer til dette. Noen forslag? Har aldri brukt øyenskygge, men syns det er såå fint. Tusen takk for svar=)
  Hei FilippaTakk for gode tilbakemeldinger, hyggelig! Når det gjelder en eyeprimer, så fungerer den som en base før du legger øyenskyggen. Noen ganger funker det ok, mens av og til blir det fulstendig kaos, og det blir ikke fint. Helt ærlig, så er det ikke så ofte jeg bruker primer når jeg legger makeup, men det kommer litt an på. Den bør være transparent. Kun foundation og pudder som base før øyenskyggen funker veldig bra. Når det gjelder det å dempe tunge øyelokk, må man tenke på at det er lyse farger som fremhever, og de mørke som demper/trekker tilbake. Du må unngå skygger med shimmer, det fremhever fordi det er lysreflekkterende. Så legg den mørke skyggen på det tunge partiet, det vil dempe, og legg så den lyse i underkant av brynene dine. Når det gjelder det med operasjon, så er det en privatsak, men det er vel lurt å vente litt? Er det så ille at det ødlegger for synet, må man jo vurdere det. ta kontakt med legen din. Resultatene av en operasjon kan bli veldig bra, men du får gjort utrolig mye med makeup - så det er hva jeg vil anbefale. Farger du kler, er skygger som har en rød undertone, og grønt er jo rålekkert. Men du kan også kle de fleste fareger. Lykke til.Hilsen Helge

  Kviser

  , innsendt av NN
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.12.2006 / kTuesday. 08:02
  Hei, i perioder der jeg trener mye, som nå, er jeg sterkt plaget med kvise/uren hud på brystet. Nå gruer jeg meg til utringet kjole på julefester, hvordan skal jeg få det bort på en uke??? På forhånd takk, har troen på deg!
  Hei NN.Hm, tja si det... Dytt på litt vadamecum (munnskyllevann), det kan gjøre susen. Ellers bør du skaffe deg en concealer som har et grønt pigment, det grønne vil ta de røde feltene, i tillegg til foundation. Ellers i det daglige må du være flink til å peele/skrubbe huden din. Du må også rense huden hver dag med riktige produkter som passer din hudtype. Det er viktig at fuktighetskremen ikke inneholder for mye olje. Lykke til.Hilsen Helge

  tørt tørt tørt

  , innsendt av linde85
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.12.2006 / kTuesday. 09:20
  Hei.Kan stylingprodukter som f.eks. gele,skum,voks gjøre håret tørt og slitt? vasker håret ca annenhver dag med shampoo og balsam, ken en renseshampoo hjelpe hvis det er stylingprodukt rester som gjør håret tørt?På forhånd takk for svar:)
  Hei Linde85Ja det kan slite litt på håret, så det å vaske det med en rensesjampo er lurt. Husk å tilføre håret masse fuktighet, i form av masker/kurer. Kanskje du skulle bytte til sjampo med ekstra fukt en periode?Hilsen Helge

  Makeup

  , innsendt av Nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.12.2006 / kTuesday. 09:34
  Hei!Jeg skal på julebord til fredag og har valgt " det lille sorte". har lyst hår og blå øyne, og er nokså lys i huden. Hvordan sminke ville du anbefalt (tenker på farge på øyenskygge ). ville du gått for sota øyne?Vennelig hilsen Nina.
  Hei Nina.Det er kjempelekkert med sort øyemakeup, legg det kun på lokket, og ikke oppover (da kan det bli litt mye). Det er flott med den lyse vakre huden, og da med en kontrast med sorte øyne. Kanskje litt sølvglitter også, langs vippekanten. Lykke til.Se flere tips på min videoguide til festmakeup, som du finner ved å klikke her.Hilsen Helge

  Flatt hår på fest

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.12.2006 / kTuesday. 11:24
  Jeg har så fine hårstrå, at samme hvor mye stylingprodukter og tupering jeg prøver, faller håret mitt sammen igjen. Frisøren min stylet meg skikkelig før en stor fest nylig, men før jeg hadde kommet meg over gaten (det blåste litt), så jeg ut helt som før. Har halvlangt hår med litt fall. Blir helt gal av at jeg ikke kan gjøre spennende ting som alle andre. Har du noen sikre tips for hvordan selv jeg kan få en kul festfrisyre som varer en hel kveld?
  Hei MariaDet eneste jeg kan anbefale deg, er jo å skaffe deg supergode stylingprodukter. Sebastian har et veldig bra produkt, sjampo og kur, som virkelig gir håret volum og spenst. Prøv dette. Du har ikke vurdert å klippe deg kort? En skikkelig kul og spenstig frisyre? Det er jo ikke alle hårtyper som er egnet til å ha lengde heller... Lykke til.Hilsen Helge
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no.
  Få svar på det du lurer på. Helge Borgen gir sine beste tips om hudpleie og vårstilene i nettmøte på kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer