Annet

Svalende sommerlitteratur

Det er sommer og ferietid. Her er noen bøker du kan kose deg med.

Publisert
Sist oppdatert
På sporet av Bounty

En annerledes McDermid denne gang – frittstående og ikke særlig blodig. Et merkelig tatovert lik blir funnet. Samtidig er forskeren Jane Gresham på sporet av et 200 år gammelt dikt om mytteriet på Bounty. Hun aner en sammenheng og begynner å snakke med de eldste i området. Men så blir de drept én etter én. Hvem drepte de gamle? Og hva skjedde egentlig med Fletcher Christian under massakren på Pitcairnøya?

Val McDermid: «Gravmerket»
Oversatt av Henning Kolstad
Cappelen, ca. kr 349


Ibsen på frifot
En dag blir statuen av Henrik Ibsen foran teateret i Bergen lei av å være nasjonalmonument. Han stiger ned av sokkelen og begir seg ut på vandring rundt i byen. Her møter han ikke bare kjente skikkelser som Rottejomfruen, Peer Gynt og Nora, men også dagens unge lesere. Og de har sine egne meninger om dikteren... Boka «Ibsen på frifot» gir noen spenstige perspektiver på velkjente skikkelser og emner. Som koblingen mellom Erhardt Borkman og Harry Potter, vår tids terrorvirksomhet målt mot forgiftet drikkevann i «En folkefiende», og ikke minst Hedda Gabler målt mot dataspillheltinnen

Lara Croft.Siri Meyer: «Ibsen på frifot»
Vigmostad & Bjørke, kr 149


Mystiske skrifter og onde krefter
Carcassonne, juli 1209: En ung jente får overrakt en mystisk bok av faren sin. Boken sies å inneholde sannheten om Den hellige gral. Selv om Alaïs ikke forstår de mystiske ordene og symbolene, vet hun at det er hennes skjebne å vokte skriften. Carcassonne, juli 2005: Alice Tanner snubler over to skjeletter under en arkeologiske utgraving. I gravkammeret er det risset inn mystiske symboler som hun på underlig vis forstår. Men gravkammeret skulle aldri ha vært åpnet, og onde krefter slippes løs. Alice oppdager at hun har satt i gang en rekke urovekkende hendelser, og at hennes egen skjebne er uløselig knyttet sammen med skjebnen til katarene 800 år tidligere.

Kate Mosse: «Labyrinten»
Oversatt av Bente Rannveig Hansen
Gyldendal, kr 299


To uvanlige søstre
Søstrene Jane og Tine bor i den danske småbyen Rødbyhavn, og begge jobber i parfymeavdelingen på fergen mellom Rødby og Puttgarden. Tine er alenemor, som moren og bestemoren var det før henne.

Søstrenes tilværelse kan virke hverdagslig på overflaten, de gir parfymeprøver til kundene, flørter med menn på båten og spiser kjøttkaker til middag, men disse to unge søstrene er alt annet enn ordinære.

Helle Helle: «Rødby—Puttgarden»
Oversatt av Trude Marstein
Oktober, kr 329


Et avgjørende valg
Simone blir revet vekk fra hjemmet sitt på gården i Provence, og sendt til en tante i Marseille. Livet der er alt annet enn en dans på roser, helt til hun oppdager det lokale konserthuset. Da våkner en drøm i henne: En dag skal hun bli en berømt sanger og danser.

Etter hvert blir hun også Paris’ nye stjerne. Men sakte blir livet rundt henne mørkere. Nazistene okkuperer byen, og Simone må ta et valg som viser seg å bli skjebnesvangert.

Belinda Alexandra: «Villlavendel»
Oversatt av Ingegerd Wallberg Tronslien
Damm, kr 339


Kampen mot slaveriet
«Begrav lenkene» er historien om tolv menn som kom sammen i London i 1787 for å få slutt på slaveriet – og om hvordan de lyktes, mot alle odds. Møtet var utgangspunktet for den første vellykkede grasrotbevegelsen som kjempet for menneskets grunnleggende rettigheter. Det var et opprør mot et helt verdenssystem. Historien blir fortalt gjennom nære portretter av menneskene som levde og strevde for å få ende på slavehandelen. Men vi møter også dem som jobbet i slaveriets tjeneste, blant annet kapteinen på et slaveskip. Adam Hochschild, som besøkte Norge denne måneden, er tidligere kjent her hjemme fra romanen «Kong Leopols arv». Adam Hochschild: «Begrav lenkene.

Kampen mot slaveriet»
Oversatt av Erik Ringen
Pax Forlag, kr 368


Intriger på universitetet
En roman om livet på et universitet, om stridigheter, språklige og menneskelige lidenskaper og intriger, kunnskapsglede og umettelige ambisjoner, heftige mål og prisen for å nå dem. Pål Bentzen, en sjarmerende og vellykket akademiker, møter Nanna og blir dypt forelsket. Begge jobber ved det prestisjetunge Institutt for futuristisk lingvistikk, der forskerne studerer seg fram til hvordan språket blir i framtiden. Nanna har et stort og ambisiøst prosjekt, et av de sjeldne, et som kan forandre verden, og Pål skal hjelpe henne. Alt hadde vært greit hvis han bare ikke også hadde vært så merkelig tiltrukket av Edith Rinkel, den femti år gamle akademikeren. Helene Uri har tidligere utgitt romanene «Dyp rød 315», «Honningtunger » og «Engel av nylon».

Helene Uri: «De beste blant oss»
Gyldendal, kr 399

Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Svalende sommerlitteratur
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer