Grand Prix

Svarte om skjønnhet

Ekspert Helge Borgen svarte leserne på kk.no fredag 24. august kl 12 - 14. Les alle spørsmål og svar her.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn
 • Nettmøtet er avsluttet.


  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  kviser rundt munn

  , innsendt av zorro
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 12:59
  hei:)Jeg er ei jente på 30 år. Etter fylte 25 har jeg hatt problemer med kviser på hakepartiet og under nesen. Ingen andre steder i ansiktet. Kan dette skyldes noe jeg spiser, og hva kan jeg eventuelt gjøre? Jeg renser huden morgen og kveld og bruker en lett fuktighetskrem...
  Hei Zorro.T-sonen er et parti som er fetere enn andre partier i ansiktet. Jeg ville kanskje brukt en fuktighetskrem på dette området som inneholdt mye mindre olje, være flink med peeling. Prøv deg forsiktig frem med litt vademecum (tør nesten ikke komme med mitt kjerringråd, får litt pepper for det, men det funker og tørker ut). Ellers tar du deg en tur til en hudpleier, og får noen gode råd der. Lykke til.Hilsen Helge.

  Sterkere øyenvipper ?

  , innsendt av min0
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 15:05
  Finnes det noe som styrker øyenvippene ? Jeg mister veldig mange øyenvipper .. Ofte 2-3 stykker på hvert øye hver dag ..
  Hei MinO.En eyelashprimer vil gi fuktighet til vippene dine, og er lur å bruke, vippene trenger fuktighet og balsam, på lik linje som håret. Rens vippene for makeup HVER dag, og unngå vippetang. Lykke til.Hilsen Helge.

  kviser og sminke

  , innsendt av meg15
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 17:19
  Hei jeg har noen spørsmål ang kviser og sminke. Jeg har nesten ingen kviser men det kommer noen i ny og ne som er veldig irriterende.1: Får man kviser av farget dagkrem pudder og rouge?2: Hva er ditt beste tips når det gjelder kviser?3: Hva er ditt beste sminketips?Hilsen meg
  Hei Meg 15.1. Ja, hvis du ikke renser huden din hver dag! Men husk at du er i en alder hvor du vil få kviser uansett.2. Rens av huden, og riktige produkter i forhold til hudtypen din. 3. Ikke gjør huden din mørkere enn den er, ikke nedless deg med solpudder, ser ikke fint ut!!Lykke til.Hilsen Helge.

  hår farge..

  , innsendt av meg
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 17:43
  hei... Må bare si at du er utrolig flink, har lært MASSE:=) Så til mitt spm: Jeg var på fargeanalyse og fikk vite at jeg er sommer. Men det jeg glemte å spørre om var hvilken farge jeg bør ha på håret. Har alltid hatt lyst hår som jegd e siste 5 årene har farget. Ikke sånn bleket, men lysfarging (litt gylden farge, men lys)... Vanskelig å forklare... :) Trives godt med det, men lurer på om det er den fargen jeg bør ha? Ser på forsiden av kk, hun med bob, kanskje dette hadde vært en farge for meg? Syns også rachel i friends har fin farge. Jeg har vært veldig mørk, og trivdes forsåvidt... men ble blek syns jeg. Hva er dine råd helge:)?
  Hei Meg.Takker og bukker.Siden du er erklært sommer, kler du da best de kjølige tonene, og når det gjelder hårfarger, så er det ikke de gylne nyansene, men de kalde som har blått i seg. Når du da har et lyst hår, så kler du enten naturfargen din, eller ønsker du en annen farge, så da en med ask i seg, beige er også fint, i stedet for for de blekede utgavene. Kalde nyanser er stikkordet. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenbrynsfarge

  , innsendt av Alja
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 18:19
  Hei Helge!Jeg har lyst til å farge øyebrynene mine lysere (brunt) hjemme. Kan du kanskje anbefale meg hvilken merke jeg skal velge?Takk for alle nyttige tips og råd:)
  Hei Alja.Faktisk så er de fleste merkene du kjøper i parfymeriet på dette området ok. Men husk de skal ikke sitte på lenge, prøv deg frem, gjør det heller flere ganger enn å sitte 10 min med en gang!! Grått kan også være flott, men kommer an på dine farger. Lykke til.Hilsen Helge.

  RØD HUD! HJELP!

  , innsendt av Trine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 19:48
  Hei, jeg har et hudproblem som plager meg veldig mye. Vet ikke om du kan svare på det, for hjelper ikke å dekke med sminke. Er konstant rød i hele ansiktet! Fins det noen kremer eller noe fra legen eller noe som kan få det vekk? Har rødt hår og ganske lys/rosa hud ellers. Håper på svar. Takk:)
  Hei Trine.Det finnes produkter for en hud med kyprose, har du prøvd det? Det hjelper noe. Det er superviktig at du bruker riktige produkter, av både rens og ikke minst fuktighet! Ellers så er det makeup, og bruk gjerne en concealer med et grønt pigment, som vil dempe det røde. Men det er både viktig og flott å la dine nyanser få skinne igjennom makeupen, og ikke dekke huden din helt. Stikk innom en hudpleier. Lykke til.Hilsen Helge.

  Eyeliner

  , innsendt av Mira
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 21:20
  Hei Helge. Takk for super spalte!! Jeg har et spørsmål om blyant-eyeliner. Det er vanskelig for meg å finne en som sitter godt, som oftest gnis den ut etter kort tid. Nå har jeg funnet en (Clarins vannfaste) som sitter, men har hørt at vannfaste blyanter er veldig harde for huden og øynene. Stemmer dette? Hvis jeg vil bruke eyelineren hver dag, burde jeg heller velge en som ikke er vannfast og heller rette på sminken oftere? Jeg har litt sensitive øyne, og er har reagert på eyeliner før (Dior), men den fra Clarins ser ut til å være ok. Hva tror du?
  Hei Mira.Du har prøvd mange forskjellige uten at du har vært fornøyd, og det er jo det som er med blyanter, at de flyter ut og sitter ikke så godt. derfor sverger jeg til den gammeldagse flytende eyelineren, som du blander med vann. En vannfast blyant sitter jo mye bedre, så den er litt verre å få bort, men er du flink til å rense med riktig og skånsomt produkt, så gjør det, så slutter du heller hvis du skulle merke at huden din svir litt etter bruk. Lykke til.Hilsen Helge.

  Tunge øyenlokk

  , innsendt av Rikke
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.08.2007 / kTuesday. 21:22
  Kan du gi noen tips til hvordan man kan sminke øyne med tunge øyelokk? (Øyeskygge, eyeliner...) Det er vanskelig! På forhånd takk :)
  Hei Rikke.Når du skal sminke tunge øyelokk, så er det viktig å huske på at det er de mørke fargene som demper, og trekker tilbake, så bruk dem, og ikke de lyse som fremhever. Legger du lokket med feks en gråbrun skygge så demper du det tunge, og bruk kun matte skygger, ikke skimmerskygger. En flytende eyeliner sitter veldig godt, og smitter ikke så lett som en kajal/blyant. Bruk en mørk grå, eller sort, så sant det ikke blir for hardt til deg. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kajalspørsmål

  , innsendt av Ann
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.08.2007 / kWednesday. 11:46
  Hvor godt kan man egentlig forvente at en kajal sitter? Jeg har prøvd så mange, og blir aldri fornøyd, men det er kanskje ikke meningen at de skal sitte ordentlig i time etter time...?
  Hei Ann.Det er nok meningen, men det gjør det ikke. Så mitt råd til deg er å ha den med deg i vesken, slik at du kan etterjustere den. Lykke til.Hilsen Helge.

  Kviseutbrudd i pannen

  , innsendt av Hannah
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.08.2007 / kWednesday. 18:31
  Hei Helge,Etter at jeg kom hjem fra Syden i sommer har jeg fått et skikkelig kviseutbrudd i pannen. Det er små kviser som det ikke går an å klemme på. Jeg renser huden med produkter tilpasset meg både morgen og kveld. Damper også huden 2 ganger i uken, og bruker peeling og rensende masker. Ingenting hjelper.. Jeg spiser sunt, drikker kun vann, men kvisene er der. Har du noen tips?
  Hei Hannah.Det kan være at du er i en periode hvor huden din produserer mer talg. Men pannen er et område hvor det ofte er mer fett/olje. Kanskje du skulle bruke en anne type fuktighetskrem her.. Dropp å dampe huden, se om det hjelper. Vær litt tålmodig. Lykke til.Hilsen Helge.

  ung hud

  , innsendt av fortvilet
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.08.2007 / kWednesday. 18:57
  hei! jeg er en jente på 15 år som har hatt uren og fet hud en god stund. hva er de beste produktene for å dempe "glinsende" hud og forhindre kviser?? :-)
  Hei Fortvilet.Husk at du er i en alder hvor det skjer mye med kroppen din, og kviser er desverre en ting som nesten alle sliter med på din alder. Men rens huden din godt hver kveld, og bruk produkter som passer akkurat din hud, og vær tålmodig, det går over etterhvert.Hilsen Helge.

  Denne mineralsminken...

  , innsendt av Jåleguri
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.08.2007 / kWednesday. 21:16
  Hei!Jeg hørte så mye skryt om denne mineralsminken og kjøpte I.d bare minerals pudder. Den er sikkert god for huden, men huden blir så blank av den? Har jeg kanskje feil type krem under sminken? Hva slags annen type sminke kan du anbefale? Jeg har ganske ømfinteig hud som i blant lett får røde områder som jeg gjerne vil dekke. Ha en fin dag!
  Hei Jåleguri.Ja, denne mineralmakeupen kan man jo også bli litt tussete av. Du har ikke gjort noe feil, huden blir blank av den - noen liker det, andre ikke. Jeg anbefaler ikke mineralmakeup for en fet hud, heller ikke for en hud med mye linjer.Har du en ømfintlig hud, er det ekstremt viktig at du bruker pleieprodukter som er for en ømfintlig hud, da får du en bedre hud. Når det gjelder makeup for ømfintlig hud, må du prøve deg frem, noen tåler det, mens andre tåler det ikke. Hva med å bruke en veldig lett foundation, så bruker du heller en consealer med et svakt grønt pigment, som du blender inn på de litt røde feltene..Lykke til.Hilsen Helge.

  mineral-makeup

  , innsendt av lara
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.08.2007 / kWednesday. 22:53
  Hei!Jeg ser at mange makeup-merker nå reklamerer for "mineral makeup", hva betyr dette? Alle typer pudder inneholder jo talkum, som inneholder kalk (som jo er et mineral)..?
  Hallo Lara.Disse produsentene er gode til å markedsføre sine varer! Og du har helt rett i din undring, talkum som det er i pudder, stammer fra kalk som er et mineral, og som jo er...... Det er ikke helt lett å skjønne! Og jeg undres med. Mineralmakeup er som sagt naturbasert, skal da være uten tilsetningstoffer, gir huden vitaminer naturlig fra naturen osv...Vi får tolke det som vi selv vil. Personlig anbefaler jeg mineralmakup til de som er nybegynnere i å sminke seg, de som vil ha det veldig lett, og ikke tykke lag. Men så synes jeg igjen at huden blir blank, (og det passer slett ikke for alle...), jeg synes ikke den passer for en godt voksen hud, heller ikke for en fet hudtype. Mineralmakeup kan sitte dårlig. Personlig tror jeg ikke mineralmakeup er kommet for å bli, for til syvende og sist passer den ikke alle, synes jeg, men det påstår reklamen. Den som lever får se..Hilsen Helge.

  Ren hud?

  , innsendt av Stig
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 01:48
  Hei ! eg lurer på hvordan man får ren hud?
  Hei Stig.For å få en ren hud, så må den renses. Menn har en mye større talgproduksjon, og derfor er det viktig å rense huden bra. Du bør bruke et produkt som er tilpasset din hudtype, som er mest sannsynlig litt fet hud, men selvfølgeig har menn også både tørr og sensibel hud, men som sagt i de fleste tilfeller er huden til menn mer fet. Min hud er veldig tørr på vinteren, og både tørr og fet om sommeren, så da må jeg kompansere for dette hele tiden, men det er det verdt, for huden har det da mye bedre. Selv om huden er fet, så trnger huden fuktighet, og tenk bare på hva vi menn utsetter huden for med vår barbering hver dag, klart huden må ha fuktighet! Det jeg vil anbefale deg, er å ta deg innom en hudpleier (det er ikke farlig!). Her vil du få gode og riktige anbefalinger av både produktveiledning, og av pleie av huden din hjemme. Men det finnes også mange merker ute på markedet som er for menn, et parfymeri har dette. Er du eksta lat, så finnes det såper til ansiktet for menn, som du også kan bruke. Lykke til.Hilsen Helge.

  peeling

  , innsendt av Silje
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 12:12
  Hei!Jeg har normal hudtype, og lurer på hvor ofte per uke det er sunt å peele huden i ansiktet? Har hørt at hvis en peeler for mye og ofte så kan huden reagere med å begynne å bli sensitiv, og det vil jeg jo ikke skal skje.
  Hei Silje.Du kan peele huden din 2 ganger pr uke, uten at det er skadelig, men det som er super viktig, det er at du bruker en peeling som er mild, og veldig finkornet, det skal ikke være en "skrubbekrem", som det ofte var før, men mild! Så er det viktig å bygge opp huden igjen med fuktighet, og gjerne i form av en god maske. Pass på at produktene er tilpasset din hudtype. Kos deg med pleie av huden din, man føler seg som et nytt menneske for hver gang! Hilsen Helge.

  Solpudder

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 12:17
  Hei Helge!Synes ansiktet mitt ser litt blekt ut med bare foundation og rouge, og liker derfor å påføre litt solpudder slik at jeg får den rette "gløden". Problemet er at jeg synes mange av solpudderene gir en litt skitten og kunstig brunfarge, så jeg lurer på om du vet om noen kosmetikkmerker som har solpudder som passer for lys hud, og som gir mer glød enn farge? (gjerne med skimmer i seg)
  Hei Kristine.Du har helt rett, solpudderet ser ofte skittent ut, og det er som du sier at det er for mørkt. Personlig bruker jeg ikke solpudder så ofte, når jeg legger makeup. Men kjøp deg heller en rouge, som er litt dypere i tonen, og bruk den som et solpudder. Begge deler er et hardt presset kompakt produkt, så i utgangspunktet går det ut på det samme, synes jeg. Men som du har observert, ikke for mørkt! Lykke til.Hilsen Helge.

  linjer rundt lepper

  , innsendt av misha
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 12:26
  Hei. Jeg er 26 år og har begynt å se antydning til linjer over munnen/leppene. Hva kan jeg gjøre for å forebygge dette? Jeg peeler huden 2 ganger per uke og bruker en del fuktighetsmasker rundt munnen, i tillegg til vanlig krem og rens. Jeg bruker merket Vichy(Oligo 25). Hva synes du om Vichy? Men jeg nekter å tro at dyre kremer, serum, masker m.m. skal ha så god effekt. Er vel livsstil og biologi mer enn noe annet? Dette med kosmetikk er blitt big business for vareleverandører og hudpleiere. Du må vel selv være enig i dette?
  Hei Misha.Det er ingen tvil i at du gjør det du kan for å pleie huden din riktig, og tilføre masse fuktighet, og ja det handler mye om livstil, og gener. Jeg er også helt enig i at skjønnhetsbransjen er blitt en enorm pengeindustri og big business! Og det er alt for mange merker og produkter, som ikke virker, og som kunne gå rett i søpla! Og pris trenger ikke alltid henge sammen med at det er det beste, men dessverre så stemmer det litt. Dere kvinner må ikke la dere lure så lett, selv om dere vil gjøre alt for å se vakre ut. Hudpleiere har en utdannelse i hud, det samme som en lege har en utdannelse i kroppen vår, ergo så stoler jeg mye letter på en hudpleier, og noen av produktene synes jeg er det beste hva markedet har å by på. (Men selvfølgelig, de vil også loppe dere for penger...) Så vi må bruke sunn fornuft, det viktigst huden trenger er: rens/peeling/fuktighet. Og jeg tror ikke det finnes den krem som fjerner linjer/rynker, men det forebygger, og det finnes produkter som strammer der og da. Men ja, det er mye humbug på dette markedet!! Som sagt mitt beste råd, er å gå til en dyktig hudpleier, både for pleie/råd, og for å få riktige produkter. Lykke til.Hilsen Helge.

  diverse

  , innsendt av linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 15:05
  Hei.Takk for supre nettmøter tidligere=)Er det skadelig for vippene å bruke maskara hver dag ( vasker av hver kveld)?Bør vippene få sminkefrie dager for å holde seg pene?Og en ting til; hvordan sminker man "glød til ansiktet"?hører ofte om glødende hud....vil ikke glitre i dagslys men skulle frisket opp hverdagssminken kanskje=)Linda
  Hei Linda.Takk.Så lenge du er flink til å rense vippene dine skikkelig hver dag, så er det ikke skadelig, og påfører du en primer så er det helt topp, den tilfører vippene fuktighet, som også de trenger som alt annet.Glød i ansiktet kan være så mangt, som f.eks. rouge, solpudder, skimmer og til og med litt glitter. Men for meg handler det stort sett om rough/shimmerpudder/solpudder, solpudderet skal ikke være for mørkt, men matche. En ting som også er viktig, er at huden i seg selv er fin, dvs at er man flink til med egenpleien, som rens/fuktighet/peeling, så vil du automatisk få en flott glød i huden din, og du vil få en enda flottere makeup. Lykke til.Hilsen Helge.

  hei helge

  , innsendt av Siri
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 18:22
  takk for fin spalte! Jo,ikke så lett for deg å svare på,men har langt,fyldig hår nedpå ryggen. Hatt langt i mitt 17 års liv, men den siste tiden har jeg lyst på skikkelig kort. Har smalt annsikt, og de fleste sier jeg vil kle det. Noen ideer om skikkelig korte frisyrer, sånn uten å sett meg? Prøvd å sende deg bilde mange ganger,men går ikke! Jeg tenker skikkelig kort, å kanskje ikke en bob.. :) takk for hjelpen!klem siri
  Hallo Siri.Det er nesten helt umulig å svare på, jeg er sikker på at du hadde vært super kul med kort hår. Men kan du prøve å sende meg et bilde på nytt, det ville vært så mye lettere å svare deg skikkelig hvis jeg ser hvordan ansiktet ditt er. Det er stor pågang, så det tar tid før svarene kommer ut. Legg ved dette i mailen med bildet. Alle får svar! Hilsen Helge.

  Farge på rouge

  , innsendt av Julie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 20:10
  Hei! Jeg er en jente på 19 år, har blondt hår og har mørke blå øyne. Tror huden min har en ganske varm tone. Hvilken farge på rouge burde jeg bruke? Jeg bruker rosa rouge for tiden. Vet du forresten når IsaDoras mineralpudder kommer i butikkene i Norge, og er det like bra som f.eks. i.d.mineralfoundation (som jeg bruker)?
  Hei julie.Bruk en dus varm tone, men en dus rosa kan også være veldig naturlig og flott til deg. Les ellers det jeg har skrevet om mineralmakeup her på nettmøtet.Hilsen Helge.

  Høstsminken

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 21:51
  Hei Helge!Veldig mange kule saker fra deg på kk.no. Kan du si noe om hva som er de stiligste trendene for sminke nå i høst og vinter og gi meg tips om hvilke produkter som er uunnværlige for å få den nye stilen?Hilsen Maria
  Hei Maria.Takk.Fiolett og lilla er høstens hotteste farge på makeupen, i tillegg til syrin, grått og bronse. Sotede effekter, også den usmikende looken.Det viktigste er å bruke farger som passer deg, og som fremhever øyne og det flott ved deg!Tja - uunnværlig produkt si det, det må bli noe så kjedelig men så viktig som en real god og nærende fuktighetskrem, til vinterkulda! Kos deg med høstens farger.hilsen Helge.

  Trendy hår

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.08.2007 / kThursday. 21:52
  I sommer var det utrolig mange med flette som omkranset ansiktet så jeg, får vi se noen slike gjenganger på hårfronten nå i høst?
  Hei.Noe flettinger vil det være, men det hører mer til sommeren, og den "romantiske årstiden". Men for meg handler det mest om hva som kler deg enn å følge trendene slavisk, så sant det er flott gjort.Hilsen Helge.

  kroppshår

  , innsendt av reidar
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 03:29
  hei jeg har vært utsatt for tilfeller der mine bryn og øyevipper har blitt brekt/knekt, vil hårene vokse fint ut igjen tror du?mvh !
  Hei Reidar.Ja det vil de. Så lenge de er brukket, og ikke "provosert" i lengre tid, så vil de vokse ut igjen, men du må være litt tålmodig. Lykke til.Hilsen Helge.

  Skimrende øyenskygge

  , innsendt av Forvirra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 08:13
  Hei Helge. Jeg er en av de uheldige med "rynkete" øyelokk. Og har derfor forsonet meg med at skimrende øyenskygge ikke passer for meg. Men så var jeg på Body Shop og der påsto sminkedamen at visst kan også eg ha skimrende øyenskygge, bare det er mineralsminke (eller hva hun kalte det). Kan dette stemme?
  Hallo Forvirra.Det er ikke rart at du blir forvirra. Min personlige mening er at du IKKE skal bruke øyenskygger med skimmer, du bare fremhever linjene dine! Gå for matt! Det eneste som kan være lov, er å legge litt lys skimmerskygge rett i underkant av øyebrynet, som skal da gå ton i ton i den andre lyse matte skyggen, som ligger i bunn. Lykke til.Hilsen Helge.

  øyensminke

  , innsendt av Kristina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 10:41
  Hei Helge!Jeg lurte på hvilken øyesminke synes du er finest når en vil ha leppene gå i jordbær eller plommefarve? Jeg har mørkeblondt hår hvis det har noe betydning.Jeg lurte også på om pudder skal være i samme farve som foundation.Jeg har rosatoner i huden min også må jeg bruke mye fuktighet for unngå at huden blir tørr og "livløs".Takker for tilbakemelding Hilsen kristina
  Hei Kristina.Når fokuset skal være på leppene og å få frem fargen der, synes jeg at det er fint når øynene er sminket litt mer nøytralt i naturfarger, hvis du er en person som liker det litt safe. Liker du å være litt mer vågal, så kan du matche opp fargen på skyggen i forhold til leppene. Og er du skikkelig vågal, går du for sotede øyne.Pudder: Personlig så liker jeg et transparent pudder, men er huden din brun, så kan det være ok å bruke et pudder som har litt farge i seg, som er litt mer gyldent, og som matcher foundatin litt mer. Lykke til.Hilsen Helge.

  cellulitter og strekkmerk

  , innsendt av dina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 12:03
  HeisannHar du tro på effekt av strekkmerkekremer og cellulittkremer?
  Hei Dina.Sorry, nei det tror jeg ikke så mye på.Hilsen Helge.

  Hår med naturlige krøller

  , innsendt av Sandra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 12:11
  Hei!Jeg har langt hår med naturlige krøller, og synes håret mitt ofte er tørt og matt i fargen. Hvordan kan jeg best pleie krøllete hår, slik at det ikke er så tørt? Og hva kan jeg gjøre for å få mer glans i det, slik at det ikke virker så livløst? Lurer også på om du vet om noen gode merker på hårprodukter som kan kjøpes i salong?
  Hei Sandra.Du har egentlig svaret selv, og det er å tilføre håret ditt masse fuktighet i form av masker og balsam, ligg gjerne med det om natten, og skyll ut om morgenen. For å friske opp din egen hårfarge, så er en minicolor eller glansvask en super ting å gjøre, ta deg en tur til frisøren. Stort sett alle merker du får kjøpt hos frisøren din er gode produkter. Lykke til.Hilsen Helge.

  Poser under øyne

  , innsendt av Nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.08.2007 / kFriday. 13:15
  Hei..Jeg har poser under øynene. Mest om morgenen!Bruker øyekremer som skal virke strammende og antirynkende!Men syntes ikke dette hjelper veldig... Har hørt at det kan brukes hemoroiderkrem... Har ikke turt å prøve dette! Har du noen råd..Jeg er 39 år.
  Hei Nina.Er kremene du bruker nok drenerende? Det er det som er tingen når du har poser under øynene.Hemoroiderkrem er en krem som er laget for annet bruk, og den skal ikke forveksles med et hudpleieprodukt! Selv om det er noen som markedsfører seg på det, så må du ikke falle for det. Det er et knep som enkelte i bransjen bruker, for å dempe på poser, og det virker der og da, fordi det drenere vann/blod, jeg bruker det ikke, jeg holder meg til makeupen, traust som jeg er..Hilsen Helge.
  Svarte om skjønnhet
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer