Nettmøte

Svarte om skjønnhet

Hår - og makupekspert Helge Borgen stilte i nettmøte på kk.no fredag 15. juni. Les alle spørsmålene og svarene her.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn

 • Les alle spørsmålene og svarene her.  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  blek igjen

  , innsendt av Anne marie16
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.06.2007 / kTuesday. 16:03
  Hei! Du har kjempe fine og lærerrike spalter!men jeg lurer på en ting. Er det sånn at hvis man bruker et renseprodukt i fjeset og har blitt litt brun fra sola, at det går vekk? også var det en ting til, hvilke øyenskygger er best til litt blå-grønne øyne? jeg har vel egentlig alltid litt forskjelige øyefarger:\
  Hei Anne Marie.Et transparent pudder gir ingen farge, men er man blitt kjempebrun, så kan det være flott å bruke et pudder som matcher hudtonen, og da bytte ut pudderet for sesongen. Farger på skyggen du er flott med, er å bruke bruntoner, noen som har en rød undertone, og selvfølgelig blått og grønt, det vil fremheve øynene dine flott. Lykke til.Hilsen Helge.

  Falske øyevipper

  , innsendt av Ane
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.06.2007 / kTuesday. 21:45
  Hei! Jeg lurer på om du kan si noe om hvordan man sminker øynene og bruker falske øyenvipper samtidig? Jeg har gjennomsiktig vippelim (Duo), og vil gjerne bruke flytende eyeliner og øyenskygge samtidig. Hvilken rekkefølge skal det gjøres?
  Hei Ane.Du kommer til å få superflott øyne! Gjør det i denne rekkefølgen: Foundation, pudder, øyenskygge, flytende eyeliner, maskara, gjør også undersiden ferdig også, så vipper, ta vippelimet på kanten av vippene, veldig lite, og sett de på nederst i vipperøttene. Du trenger ikke maskara på de falske vippene, det ser flottest ut synes jeg. Duo vippelim er BEST! Lykke til.Hilsen Helge.

  Mineralmakeup

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.06.2007 / kTuesday. 21:47
  Jeg har lest så mye fantastisk om mineral-makeup, og da jeg prøvde det selv var jeg veldig fornøyd. Det eneste problemet var at det virket som de fine linjene i panna ble mer tydelige av det. Jeg har lest at det skjer når din foundation er for mørk, men når jeg prøver lysere toner, blir jeg altfor blek. Har du noen tips?
  Hei Marte.Jeg tror det har med at mineralmakeupen oftest er i pudderform , og at det er det som legger seg i linjene, jeg synes du skal da heller være forsiktig med å legge produktet der du har litt linjer. Og det er helt korekt, du blir for blek ved å velge en lysere tone, du skal bruke den som matcher hudtonene din 100 %. Lykke til.Hilsen Helge.

  farge

  , innsendt av lone
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.06.2007 / kWednesday. 12:53
  Hei.hvilke hårfarger er "in" i sommer?Mvh Lone
  hei Lone.Den fargen du kler og er naturlig for deg, og som fremhever deg på en flott måte, uten at du forandrer din personlighet.Hilsen Helge.

  dobbel hake

  , innsendt av lyn
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.06.2007 / kWednesday. 13:17
  hei jeg er jente på 23 år. og har fått dobbelthake. det ser rett og slett stygg ut og jeg veit ikke hvordan jeg skel bli kvitt den. HJELP MEG.
  Hei Lyn.Det er nok ikke den største krisen, men du kan prøve å skyggelegge den litt med litt makeup, ved å legge f. eks. et pudder som er 2-3 nyanser mørkere enn hudtonen din, og skygge haken din litt. Det mørke demper/trekker tilbake. og så kan du også legge mer vekt på andre ting i ansiktet ditt, det vil trekke oppmersomheten bort. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyesminke

  , innsendt av R
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.06.2007 / kWednesday. 15:04
  Hei Helge. Når det er bilder eller videoer av hvordan man legger sminke på øynene er det alltid folk med store, "åpne" øyne, hvor hele øyelokket synes. Det virker som det er lett å sminke sånne øyne pent, men for oss som har tunge øyenlokk kan det være vanskelig. På meg synes kun en liten kant av lokket over øyet, og jeg aner ikke hvordan jeg skal sminke meg. Jeg ender alltid opp med kun lys øyenskygge over det hele, samt mascara. Jeg har sett at Celina Middelfart også har denne typen øyne, så det må jo være mulig å få det til å se pent ut... Men hvordan? Kan du gi noen tips?
  Hallo R.Jeg er helt enig med deg. Men det som er når man skal lage en slik visning, er at det er lettere å få forklart hvordan man skal gjøre det, ved å ha en modell med store flott øyne, man får vist det skikkelig. Men jeg har foreslått å lage flere videoer av forskjellige type øyne, for det trengs virkelig. Så det vi gjør nå, er å sende denne ballen videre til kk-redaksjonen, så håper vi på at det kommer flere videoer snart! Hilsen Helge.

  solfaktor

  , innsendt av solskinnselsker
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 08:32
  Hei!Jeg ønsker å bruke solfaktor i ansiktet hver dag, særlig i sommerhalvåret. Finnes det ansiktssolkremer som er lette og ikke gir kviser? jeg får så uren hud av solkrem,men det er vel bedre enn å skade huden..takk:)
  Hei Solskinnselsker.Ja det er absolutt mye bedre å bruke solkrem, og det må vi alle bli mye flinkere til, å beskytte oss skikkelig mot sola! Men vær flink til å rense huden din skikkelig hver kveld, så du får bort alt fettet! Peel huden din også innimellom! Lykke til, og nyt sommeren.Hilsen Helge.

  fuktighetskrem

  , innsendt av grete
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 10:57
  hei! er en jente på 16, vet jeg er ung, men mamma leser kk og har sett spalten din. jeg har fått mange gode tips fra deg. du har hjulpet meg mye, og jeg takker for det! jeg vil først og fremst spørre om du har noen tips til gode fuktighetskremer for jenter på min alder? (merker, osv) og så vil jeg bare tipse alle om leppepomaden Hemp lip protector fra Body shop. Den er fantastisk. På forhånd takk!
  Hallo Grete.Tusen takk! Dermalogica er et flott merke for dere unge jenter, prøv ut det.Hilsen Helge.

  Sommerhud

  , innsendt av Meg
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 10:58
  Hvorfor er det vanlig å få renere og finere hud om sommeren, selv om man oppholder seg like mye ute både på sommeren som på vinteren? Bare lurer, for jeg er et prakteksemplar i denne sammenheng...
  Hallo Meg.På vintern oppholder vi oss her i nord, i kulde og tørre inneklimaer. På sommeren er luften en helt annen, og den gir huden næring, pluss at solen gir masse energi. Se forskjellen på huden til en person som bor i varmere strøk: mye flottere hud, og mindre linjer, det er derfor det er så viktig å tilføre huden fuktighet, på oss her i nord!!Hilsen Helge.

  Fuktighetskrem i sommer

  , innsendt av Sunny
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 11:04
  Jeg skal snart til Spania og har et lite spørsmål det gjelder fuktighetskrem i solen. Jeg sliter med fet t-sone og har hørt at du derfor ikke skal smøre deg med for mye fuktighetskrem. Problemet er at da flasser jeg bare av i ansiktet fordi solen tørker den ut. Hva vil du anbefale meg? Finnes det andre alternativer? Takker så mye for svar
  Hei Sunny.Bruk en god after sun som er tilpasset ansiktshuden. God tur, til Spania, din heldiggris!Hilsen Helge.

  HEI

  , innsendt av Janne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 11:44
  Hei.Jeg har to spørsmål til deg.Jeg liker å bruke øyenskygge og prøve ut forskjellige farger. problemet mitt er at etter et par timer blir øyeskyggen borte. hva kan jeg gjøre for å få den til å vare hele dagen?Jeg har nappet øyenbryna litt for mye, vet du hvor lang tid det tar sånn ca før de vokser ut igjen? fins det noe annet enn øyenbrynsblyant man kan bruke?jeg syns det blir for mørkt og påtegnet med blyant.Takk for en fin spalte.Hilsen Janne
  Hei Janne.Her er noen viktige råd om hvordan øyenskyggen skal sitte best og bli finest: Påfør først foundation, så pudder, (eller eyeprimer), så skyggene (av god kvalitet, har er det mye rart). Brynene svokser litt sent, men det tar ikke all evighet. Øyebrynsskygge er det beste synes jeg å forsterke brynene med. Lykke til.Hilsen Helge.

  sminke

  , innsendt av nin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 12:26
  Hei helge!Jeg skal i brullyp i helgen og da har jeg valgt en sterk laksefarvet kjole. I den forbindelse lurer jeg på hvilken sminke jeg skal bruke. Jeg synes farven er så vanskelig å harmonere med andre farver. Hva ville du valgt? Tenker spesielt på øye- og leppesminken. Takker for all råd og veiledning. Stå på videre med det gode arbeidet du gjør:) Hilsen nin
  Hei Nin.Takk og takk.Jeg synes du skal holde deg til nøytrale farger på øyeskyggen, f.eks. grått, to forskjellige nyanser av grått, en lys og en mørk som du blender i hverandre, for å oppnå spill, i tillegg til en lys baseskygge. Det vil matche antrekket ditt flott. Når det gjelder farge på leppene, så bruk en helt klar gloss (eller helt naturlig) ellers så må du finne en farge som er eksakt lik kjolen. Lykke til, ha en fortryllende aften!Hilsen Helge.

  Festsminke

  , innsendt av Charlotte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 12:43
  Hallo helge!Jeg har lyst å prøve fake øyevipper! men burde jeg gå for hele vipper, punktvipper eller bare holde meg til en vanlig vippetang?
  Hei Charlotte.Jeg er ikke så glad i vippetang, jeg synes absolutt du skal prøve ut falske øyevipper, og prøv deg på punktvipper, det er super flott! Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenskygge

  , innsendt av trude
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 12:46
  jeg leste i et blad at hvit øyeskygge er superhot nå,men hvordan skal man legge en hvit øyeskygge påuten at det ser rart ut?
  Hei Trude. Man legger en hvit øyeskygge på samme måte som andre skygger. Men det som er viktig uansett, er at du bruker gode pensler å påføre skyggen med. Lykke til.Hilsen Helge.

  svarte prikker

  , innsendt av anonym
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 17:08
  HeiJeg har svarte prikker på nesen og litt på haken, hvordan kan jeg fjerne dem? Jeg synes at det er flaut og ubehagelig når andre ser på meg i ansiktet. Alle andre har ren og fin hud. Jeg har prøvd sånn hvit ting du klistrer på men det blir ikke noe bedre:( Hjelp meg!
  Hei Anonym.Peeling er viktig, samtidig som rens av huden er det viktigste. En annen ting som er like viktig, er at du bruker produkter som er tilpasset hudtypen din. Lykke til.Hilsen Helge.

  Concealer til mørk hud

  , innsendt av Jessy
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 22:14
  Hei Helge:) 1.hvilken type concealer anbefaler du til mørkhudet jente med store mørke ringer under øyne? jeg er ikke helt mørk, men lysebrun!2.skal man bruke concealer under, eller oppå foundation?3.hvilke foundation anbefaler du til tørr,mørk hud? og hvor mye koster disse produktene? jeg skal begynne å bruke naturlig sminke skjønner du:) håper på svae:D takk
  Hei Jessy.Det jeg vil anbefale deg, det er å ta deg en tur innom Mac sin butikk, som ligger i Glassmagasinet i Oslo eller i utlandet. Der vil du finne kjempeflotte produkter som vil matche din hud perfekt. Og du vil få god hjelp av makeupartister. Produktene fra Mac er supre! Lykke til.Hilsen Helge.

  Tone ut øyemakeup

  , innsendt av Hannah
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 08:52
  Hei Helge!Jeg sliter litt med å legge øyemakeup.Jeg får ikke til å tone ut øyeskyggen slik jeg vil, det blir bare rotete. Noen tips?
  Hei Hannah.Først foundation eller en eyeprimer, så pudder, en lys baseskygge. Gode naturhårspensler er et must! Gjør du dette, så er du reddet, og vil få en nydelig øyemakeup.Lykke til.Hilsen Helge.

  Tynt hår

  , innsendt av Ada
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 23:02
  Har det siste året gått fra langt og tykt hår, til tynt og pistrete hår. Frykter at det kan ha sammenheng med en stresset tilværelse og mistrivsel. Nå er imidlertid trivsel og roen her, men ikke håret. Det er like dødt. Har klippet av minst 10 cm uten hjelp. Når blir håret "friskt" igjen. Har du erfaring med bruk av produktet "Hair Gain Cure"? Er det verdt et forsøk?På forhånd takk for svar!:)
  Hei Ada.Det viktigste er at du har funnet formen igjen! Det setter håret ditt pris på, resten av kroppen også!! Det som er viktig, er at du tilfører håret ditt fuktighet, men samtidig uten at det tynger håret ditt, hør på din frisør hva produkter angår. Knaskje en glansvask kunne live opp litt? Lykke til.Hilsen Helge.

  For tidlig med sminke?

  , innsendt av Kreps70
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.06.2007 / kThursday. 23:34
  Hei!Jeg har ei datter på 13 år som har begynt å sminke seg. Hun har allerede blitt "avhengig" av kajal (eyeliner), og bruker mascara og øyeskygge av og til.(Hun "trenger" det egentlig ikke, da hun har brunsvarte øyenvipper og brune øyne) Er det bra å begynne så tidlig med dette? Finnes det spesielle make-up-merker du kan anbefale, evnt noe hun burde holde seg borte fra? Og så spør hun etter dagkrem, men jeg er usikker på hva hun skal bruke... Huden hennes er vel en blandingstype, kanskje mest fet, med småkviser av og til. Huff, jeg synes dette er altfor tidlig for henne, men det er ikke lett å stoppe henne heller:/ Er takknemlig for svar!!
  Hei Kreps 70.Det er nok bare slik det er, og alle jenter er slik, og din datter er intet untak, man må bare godta dette, ellers havner man i en krig som er helt unødvendig. Men det som er viktig er å oppmuntre henne til å bli flink til å rense huden hver kveld, for å beholde den flotte huden, og det er bra at hun engasjerer seg, og ønsker en dagkrem. Men det som er viktig det er at hun blir intodusert for et produkt som passer hennes hudtype. Er du i tvil, ta henne med deg inn til en hudpleier, og få anbefalt et produkt der. Men det at hun har en blandingshud, det er helt sikkert, i den alderen så får man det. Lykke til.Hilsen Helge.

  , innsendt av tulla
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 09:00
  Hei.Lipgloss eller leppestift i sommer??
  Hei Tulla.Lippgloss, og pleie stifter, og høy solfaktor!!!!!!!!!!!!!!!!Hilsen Helge.

  hjelp!

  , innsendt av malind
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 09:13
  Hei var hos frisøren igår, ville stripe håret mitt. er i utgangspunktet mørk blond. ønsket lysere hår nå til sommeren, men uten gylden farge.Frisøren mente striper blir for hardt, og ville farge det lyst- det ble gjort med et elendig utfall- orange hår. Måtte ha ny behandling x 2 før det ble litt bedre. Nå i dag svir det i hodebunnen, fargen er jeg ikke fornøyd med. Hva gjør jeg? Har prøvd sølvshampoo x 1 i går hjemme.. Takknemlig for svar.
  Hei Malind.Det er ingen tvil i at du er utsatt for en litt for tøff behandling, siden du er sår i hodebunnen, men uansett så må du ikke gjøre noe mer før hodebunnen er blitt bra. Jeg synes du skal gå tilbake til din frisør, og fortelle om din misnøye, og forlange kurer og pleiebehandling der og da, som kan roe ned hodebunnen din. Så må du vurdere om du vil at vedkommende skal rette opp fargen, GRATIS, eller om du går et annet sted og betaler for en ny behandling. Det beste er jo selvfølgelig å gjøre det på samme sted, for der vet de hva som er blitt gjort fra før. Men ikke gi deg!! Lykke til.Hilsen Helge.

  La prairie

  , innsendt av Tina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 11:20
  Hei Helge!Jeg har nettopp vært hos hudpleier og fått vite at jeg har hudtype normal mot tørr hud. Fikk da med meg mange forskjellige prøver fra luksusmerket La prairie, og synes faktisk at jeg kan se at huden har blitt finere etter en ukes bruk med disse produktene. Men hva synes du egentlig om å bruke flere hundre (eller tusener) kroner på ulike kremer og serum? Er de egentlig verdt prisen?
  Hei Tina.Det varierer utrolig mye, enkelte rådyre produkter virker utrolig bra, mens andre er rene skjære bløffen. De fleste merker har en eller annen ting som virker veldig bra, og så har de også ting som ikke har noen som helst virkning. La prairie har fantastiske øyeprodukter, ellers så har jeg andre favoritter på fuktighet til ansiktet... Så det varierer en del. Men uansett så får man igjen for å bruke litt ekstra penger på produkter, kvaliteten er nokk litt bedre. Lykke til.Hilsen Helge.

  Concealer

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 11:23
  Hei hei!Jeg skal snart kjøpe meg en ny concealer som kan brukes under øynene, og ikke en sånn du bruker til å dekke kviser. Har du noen anbefalinger (du har jo sikkert prøvd en del forskjellige concealere)?
  Hei Kristine.Det som er viktig å tenke på når du skal kjøpe en concealer som du skal bruke under øynene, er at den har et oransje pigment i seg, det vil dempe på det litt blålige som vi får under øynene. Konsistensen må hverken være for soft eller hard. Jobb den ut med en syntetisk pensel. Lykke til.Hilsen Helge.

  rosa rouge?

  , innsendt av Ann Kristin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 11:27
  Heia!Jeg er så usikker på hvilke rougefarger som passer til en brunette som meg,og som har litt kald(rosa) undertone i huden? Er veldig glad rosa rougefarger, men hva synes du kler best de med kalde farger best?
  Hei Ann Kristin.En dus rosa rouge kan sjelden bli feil i et ansikt, det er en slags allrounder. Når det gjelder de som har kalde farger, så kler de farger som har en blå undertone, og det kan da gjerne være en rosa rouge. Lykke til.Hilsen Helge.

  rens og hudkrem

  , innsendt av Tone
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 11:33
  Hei Helge!Takk for mange fine og innspirerende spalter;)Kjekt å få råd fra eksperter som deg når det gjelder sminke, hud og hår! Over til spørsmålet mitt så lurer jeg på om det er greit å kjøpe billige ansiktsrenser på "super`n", og istedet bruke penger på litt mer ekslusive kremer og serum og masker? Renser de biliige rensekremene like bra som de dyre tror du?
  Hei Tone.Tusen takk for god tilbakemeldinger, det er inspirerende å høre! Hvis jeg måtte velge, så hadde jeg som du skriver, brukt mer penger på gode kremer og serumer, som gir fuktighet, og mindre på renseprodukter. Men personlig synes jeg begge deler er vitig, men som sagt, slik hadde også min prioritering vært. Lykke til.Hilsen Helge.

  Vippetang og maskara

  , innsendt av nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 11:57
  hva bruker man først! vippetang, så maskara, eller omvendt? hørt at vippene blir knekt hvis man tar på maskara først og vippetang etter.. er det sant?
  Hei Nina.Ja det er helt sant! Aldri vippetang på etter maskara! Vippetang på rene vipper. Helt personlig er jeg ikke fan av vippetang, du kan nemlig bygge vippene flott opp med kun maskara.Hilsen Helge.

  Øyenbryn

  , innsendt av chrissy
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.06.2007 / kFriday. 12:01
  Hei Helge.Jeg lurer på hvor lang tid det tar for øyebrynene vokser ut igjen. Jeg hadde kjempefine øyenbryn i fjor, men så vet jeg ikke hva som kom over meg og jeg nappet dem litt for mye. Dette pågikk i ca 6 mnd, så begynte jeg å spare dem igjen. Men nå har det gått over et halvt år og de har enda ikke blitt helt "bra" igjen.. Er det mulig at jeg har ødelagt hårrøttene eller noe sånt? (leste at det var mulig et sted) Er det noe man kan gjøre for å stimulere hårveksten? Tusen takk på forhånd.
  Hei Chrissy.Hmm, mulig du kan ha nappet litt galt, og røttene er litt ugreie for tiden, de skulle ha vokst ut til nå, så det spørs ... Men gi det litt mer tid, så ser du, noen stimulering vet jeg neimen ikke om, har nokk ikke tro på det heller. Det er på denne måten man ser hvor viktig det er å nappe brynene riktig. Lykke til.Hilsen Helge.
  Svarte om skjønnhet
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer