Kk-ekspertene

Svigermor ødelegger

Ubudne gjester ødelegger kosen.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er samboer gjennom mange år og nå har svigermor flyttet inn og vi har bygd om huset så hun har en egen leilighet. Der klarer hun seg 100 prosent selv i tillegg til at hun har hjemmehjelp og vi hjelper til med alt av praktiske ting. Hun har bodd med oss et år. I starten gikk det fint. Vi hadde klare regler på at vi ikke spiste middag sammen med mindre vi var invitert til henne eller hun til oss. Nå kommer hun ubedt til alle døgnet tider, selv når vi har middagsgjester. Hun sier hun er ensom, men hvor mye kan hun egentlig forlange? En av oss er innom henne minst et par timer hver dag og barna flyr like mye inn og ut der som hos oss. Samboeren min skjønner ikke at det er noe problem i det hele tatt.NinaSvar: Først vil jeg si at det er så flott at dere har valgt en slik løsning. Ensomhet og eldre er for mange et stort problem og mange familier bor langt fra hverandre. Når det er sagt, høres det ikke ut som din svigermor er av de ensomste med daglige besøk av dere og barna, samt hjemmehjelp. Dere må tilbake til de klare reglene dere hadde da alt gikk fint. Verken svigermor eller dere som par har godt av denne situasjonen i lengden. I denne situasjonen trigges lett vanskelige følelser som dårlig samvittighet, sinne og følelse av å være invadert – aldri ha et privatliv. Det beste for deg er om du får mannen din med på å forstå at dette er vanskelig sånn at dere blir to om å løse problemet og overholde de regler dere har satt. Kan dere sitte ned og komme fram til regler dere kan være fornøyd med alle tre? Selv om du kanskje må gå med på noen kompromisser blir det i alle fall forutsigbart. Mange kommuner har ulike tilbud organisert for eldre. Er svigermor med på noe sånt? Hvis ikke er det kanskje lurt å sjekke det og se om svigermor kan oppleve ting også andre steder og kanskje ikke føle seg så ensom.Lykke til!Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer