Helse & Livsstil

Taper grønnsakene seg?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har lest at grønnsaker mister noen av vitaminene sine hvis de står lenge oppkuttet. Stemmer det? Vil det si at rester av en salat som står en dag i kjøleskapet, ikke er så næringsrik som en frisk salat?
Marianne

Svar: Det stemmer at grønnsakene taper noen av vitaminene og antioksidantene når de blir liggende lenge, men mineralene forblir.

Det er likevel et næringsrikt og sunt tilskudd til kosten, så ikke kast salaten. Og det er mye bedre å spise salat som har ligget en stund, enn ikke å spise grønnsaker.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer