Helse & Livsstil

Tid for terapi

Kan en terapeut redde forholdet?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:

Jeg og samboeren min må ta et skritt videre for å redde forholdet vårt. Det vi sliter aller mest med er dårlig/ingen kommunikasjon mellom oss. Vi har prøvd å lære oss å snakke, men det stopper opp. Jeg er en person som snakker mye om følelser og tanker, mens min kjæreste er mye mer lukket. Jeg tror og håper at en tredjepart kunne hjulpet oss et skritt på vei.

Det er så mye usnakket mellom oss nå at det skal lite til før bobla sprekker når vi snakker sammen. Det blir mye usaklig og detaljer som kommer fram, og ikke minst misforståelser og sårheter.

Vi har to barn, 3 og 6 år, som dessverre merker at mamma og pappa ikke sier så mye til hverandre under middagen. Det er veldig vondt å tenke på, og jeg har lovet meg selv at dette skal gå minst mulig utover barna.

Som du sikkertskjønner er jeg ganske alene om å initiativ til å få hjelp av en tredjepart, men jeg håper jeg får kjæresten min med på dette. Det er på en måte siste utvei for meg og for oss.

Så spørsmålet mitt er: Hvor kan jeg oppsøke slik type hjelp? Har du noen navn på samlivsterapeuter/familierådgivere i Oslo? Hva heter ”hjelpen” vi bør oppsøke? Hva koster slik hjelp?

Ser fram til tilbakemelding fra deg, for her tikker sekundene. Takk


SVAR:

Ja, det høres ut som dere har kommet inn i noen mønstre som er dårlige for dere begge og jeg støtter deg i at dere bør oppsøke hjelp. Du beskriver veldig fint hva som skjer med dere og jeg tror mange vil kjenne seg igjen i dette.

At du setter barna så høyt i alt dette vanskelige og ser barnas behov er også bra. Det finnes Familievernkontorer i alle landets fylker. Familier, par eller enkeltpersoner kan ta direkte kontakt og dere trenger ikke henvisning fra lege.

Familiekontorene er åpne for alle som ønsker hjelp med samlivsproblemer, de er gratis, men dere må ringe for å avtale time først. I Oslo finnes flere kontorer som er geografisk plassert og hvis du klikker deg inn på ”Familivernkontorene” på nettet, så på ”Oslo” vil du få en oversikt med adresse og telefonnummer. Hvis du ser på ”Oslo Kommune/ Familierådgivning” får du og en oversikt.

Det finnes og en rekke private tilbud. Du kan slå opp på ”Familierådgivning i Oslo” og få en oversikt. Enkelte av disse tilbudene gir også krisehjelp. De fleste privatpraktiserende psykologer og psykiatere tar imot par med samlivsproblematikk. Hva prisen er avhenger av om terapeuten har trygderefusjon eller ikke. Hvis terapeuten har refusjon, betaler dere kun en egenandel som slås sammen med andre egenandeler du betaler hos lege, sykehusundersøkelser eller medisiner opp til 1615 kroner. Etter det er det gratis.

Private terapeuter varierer i pris fra ca. kr 500 til 700 per time. Dette er individuelt slik at dere må spørre når dere tar kontakt med kontorene.

Lykke til!


Hilsen Stéphane

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer