Hud & Hår

Tidsklemme-frisyre

Små barn krever lettstelt og enkel frisyre.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Synes jeg har så kjedelig hår, har for tiden sideskill og stort sett hestehale. Har så lyst å gjøre noe med det, men må ha en frisyre som ikke trenger så mye vedlikehold da min 13-mnd gamle datter tar mye av den tiden jeg tidligere brukte på meg selv ... Tips?
Siri (26)

Svar: Skjønner at du blir litt lei av håret, siden du går ofte med det i en hestehale, det blir jo ofte kjedelig i lengden. Det ser ut som du har et kraftig og flott hår. Men siden du har et lite barn, så skjønner jeg at du har begrenset med tid, så det er viktig at du må ha en lettstelt frisyre. Et langt hår er lettere å stelle enn et kort hår, som krever litt mer styling. Men så er det jo enormt viktig at du er fornøyd med deg selv, både for din selvtillit og for din eventuelle samboer.

Litt tid til egenpleie er veldig viktig, prøv å få det til — du trenger bare litt ekstra tid. Jeg synes ikke du skal klippe deg kort, men klippe det opp en god del, slik at det ikke er så enormt mye hår. Klipper du det opp en del blir det mye lettere og ikke så tungt, du får et lettere og kvikkere utseende, og det vil heller ikke se så porøst og slitt ut som det kan virke som det er på bildet.

Jeg synes også du kan klippe det mye kortere på selve lengden. Litt nedenfor skuldrene, så du akkurat får samlet det i en hestehale. Få frem ansiktet ditt, synes jeg er viktig. Ved å gjøre dette, vil det være mye lettere å style håret når det er utslått, lettere å forme, og du kan variere med å ha det innover, litt rufsete, eller sette håret litt tilfeldig opp.

Men det jeg synes er veldig viktig når du ikke har så mye tid, er å la håret se blankt og friskt ut, det ser da ut som om du bryr deg om håret ditt, og man legger merke til at det er blankt og ser stelt ut. Det jeg derfor vil anbefale deg når du er hos din frisør, er å kjøpe et stylingprodukt som samler håret, og gir det masse skinn og blankhet. Dette bruker du hver dag, eller når du ser at det ser litt porøst og slitent ut.

Dette tror jeg vil gi deg en god følelse, og du vil bli mye mer fornøyd med deg selv. En annen ting - er det din egen farge, eller er det farget? For meg ser det farget ut, og kanskje du skulle velge en lysere farge? Det vil myke opp ansiktet ditt og gjøre det litt kvikkere, og ikke så tungt. Bruk gode pleieprodukter også. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Silje har lite tid og ønsker smarte tips.
Silje har lite tid og ønsker smarte tips. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer