Blogg

Tilbake til hverdagen

Jeg vil ikke. Jeg vil ikke.

Publisert
Sist oppdatert
Det er et mirakel at jeg kom meg gjennom ungdomsskolen og videregående. Det hadde aldri gått hvis det ikke hadde vært for kaldtvannsmetoden.

Samfunnet burde vært delt inn i to; en del for A-menneskene, og en del for B-menneskene. Selv er jeg president i B-menneskeforeningen. Hadde jeg levd i ville vesten, skulle jeg egenhendig satt en stopper for konseptet med duell ved soloppgang og heller flyttet det til et mer passende morgentidspunkt, for eksempel klokken 15.

Jeg vokste opp langt utenfor allfarvei og måtte stå opp aldeles latterlig tidlig for å rekke bussen som kjørte mil på mil for å frakte meg til skolen. Omtrent fire av fem dager klarte jeg det ikke. Å stå opp, altså. Og dermed ble kaldtvannsmetoden oppfunnet. Det er akkurat hva det høres ut som, å få kaldt vann tømt i ansiktet for oppvåkningsformål. Det var det eneste som fikk meg opp, og likevel skjedde det relativt ofte at foreldrene mine måtte kjøre meg til skolen fordi jeg til og med klarte å ignorere isvann i fjeset. B. B. B. B-menneske!

På noe tidspunkt klarte jeg likevel å utvikle selvdisiplin og evnen til å overstyre mitt eget B-instinkt, om enn ikke uten intens kamp. Nå tilhører jeg sågar «the morning squad» på jobben, og dukker opp en time før de fleste andre. Utelukkende som et resultat av selvpining. Men det lar seg gjøre, jeg kan være liksom-A så lenge ingen snakker til meg før jeg har fått i meg min første doble kaffedose for dagen, det fungerer - helt til ferien kommer.

Påsketid er saktetid. Jeg sitter oppe halve natta og leser bøker, ser på filmer, skravler med venner, klapper katten. Sover til 12 og loffer rundt i nattkjolen. Finner tilbake til min egentlige B-natur og synes det er vidunderlig. I noen få, fattige dager, før verden plutselig forventer at jeg skal være klar for action før soloppgang igjen. Jeg vil ikke. Jeg vil ikke.

Kjære styresmakter, det må jo være noen trøttinger hos dere også. Her er mitt forslag: dropp tanken om sekstimersdagen enn så lenge. Innfør heller A- og B-dagen, valgfri arbeidstid basert på døgnrytme. Det kommer til å øke effektiviteten så voldsomt at alle får gjort det de skal i løpet av seks timer uansett, også løser det seg selv. Som takk for denne fine ideen, kan dere gjerne innføre ordningen allerede i dag - så går jeg hjem og legger meg igjen. Gjesp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer