Helse & Livsstil

Tilgi utroskap?

Hva gjør du når partneren svikter?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 17 år. Jeg har vært sammen med en gutt i 1.5 år. Vi har det veldig fint sammen. Men for en måned siden var han utro. Han var bortreist på grunn av jobben og dro på bar for å drikke.

Han ble veldig full og endte med å ha sex med en annen jente. Han ringte meg flere ganger de neste dagene og gråt på telefonen, men han sa ikke hva han hadde gjort. Da han kom torsdagen etter fortalte han meg det. Han gråt og sa han ikke ville si det på telefonen og at han aldri har gjort noe så dumt og at han angret veldig.

Han har grått veldig mye i det siste og sier han vil gjøre alt for å ikke miste meg. Han er verdens snilleste gutt og jeg trodde aldri han kom til å være utro mot meg. Hva skal jeg gjøre?

Svar: Det er menneskelig å gjøre tabber, og alle gjør iløpet av livet noen eller mange ting som er ganske dumme. Det betyr ikke at vi ikke er snille eller at vi har ønsket om å såre partneren vår. Jeg synes du skal la han få lov å angre og la deg selv få føle på og fortelle han hva du opplever i forbindelse med dette.

Dere er åpenbart glad i hverandre. Jeg tror tilgivelse en god ting og det betyr ikke at du har akseptert at han var utro. Det betyr at du gir rom for å gjøre tabber i forholdet deres. At man har vært utro en gang gir ikke noe automatikk i å være utro flere ganger.

Nå må dere begge komme dere gjennom dette sjokket, og når dere er klar for å gå videre er det viktig å ikke ta utroskapen opp i utide. Det vil si at om du bringer det fram i fremtidens konflikter, så vil det skape mye usikkerhet hos dere begge.

Lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer