Blogg

Ting som ikke burde finnes

Det går nedover med menneskeheten. Jeg kjenner det på den «forfriskede» luften.

Publisert
Sist oppdatert
Jeg har en litt løs teori om at desto rikere vi blir, desto tåpeligere ting finner vi opp og konsumerer, sånn fordi vi kan. Nylig ble det kjent at Norge nok en gang troner på verdenstoppen hva angår hvor det er best å bo, og så lenge bunnen av Nordsjøen (og kanskje snart vår del av Barentshavet) stadig forsyner oss med feit, svart olje, renner pengene inn på konto. Resultatet, sånn bortsett fra fordelene ved å leve godt? Dusteting. Som for eksempel disse:

Luftfriskere. Hæ?! Jeg har en slags regel hva angår personlig hygiene: hvis jeg stinker, er det dusjing som gjelder, ikke deodorant. Det samme prinsippet anvender jeg også på hus og hjem: stinker kåken, vasker jeg den. Luftfrisker, du liksom. Grønnsåpe, sier jeg - grønnsåpe!

Sukker med mindre sukker. Jepp. Dette observerte jeg i butikken her en dag. Det vil si - det var vel sant å si en slags blanding av vanlig sukker og noe søtningsstoff eller noe sånt, men resultatet er det samme: sukker - bare ikke med fullt så mye sukker som før. Her er mitt supertips til deg som vil bruke mindre sukker: ikke lag eller spis kake. Ta en banan i stedet. Nam-nam, banan. Og la sukkeret være sukker. Ærlig talt.

Reality-tv. Ikke nødvendigvis konseptet, som en sjelden gang kan være underholdende, men betegnelsen. De har kanskje ikke manus, men i virkeligheten ville ikke x antall personer blitt innesperret i en bunker noe som helst sted i verden sammen med hauger av sprit og mat. Og skulle det skje, ville ikke 80 prosent av jentene vært glamourmodeller. Det har ingenting med reality å gjøre.

Bind med aloe vera. Akkurat, ja. Ok, jeg er glad for at vi ikke lever i en sånn verden som min mor opplevde da hun kom i puberteten, med vaskbare bind som ble holdt oppe av egne belter og Gud vet hva, men la oss nå vite hvor vi skal stoppe. Det blir ikke noe mer behagelig å ha mensen bare fordi de nedre gemakker får nærkontakt med aloe vera, en plante jeg forøvrig har et eksemplar av i kjøkkenvinduet og hittil ikke har følt noen som helst trang til å smøre meg med «derforneden».

Mobilinnhold. Det burde selvsagt ikke overraske meg at du kan få kjøpt hauger av stæsj til å ha både inni og utenpå mobilen i denne evig tilgjengelige tidsalderen, men ser jeg den forb**** Jamba-frosken på en reklameplakat noengang, kan du være sikker på at ClearChannel kommer til å saksøke meg for hærverk og det som verre er. Jeg vil da ikke kjøpe ting som skal være inni den telefonen jeg allerede har kjøpt! (Jeg er helt sikker på at i alle fall Kåre Conradi kan skrive under på at mobilinnhold er no' herk.)

Listen er, som man sier på fint, ikke uttømmende. Hva slags produkter, tjenester og konsepter misliker du? Du kan mene så mye du vil i forumet vårt. (Det er gratis og ikke spesielt tåpelig.)

Lill Kristin Syversen
helse- og livsstilsjournalist, kk.no
lks@kk.noFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer