Kk-ekspertene

Tjenestepensjon

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Vi har hørt så mye om obligatorisk tjenestepensjon. Hva er det egentlig?

Svar: Tjenestepensjon er en ordning hvor arbeidsgiver betaler for at arbeidstakerne skal få pensjon i tillegg til det vi får i ordinær alderspensjon fra folketrygden.

Det er stort sett ansatte i staten og i større private bedrifter som nyter godt av ordningen med tjenestepensjon. I dag er det 550 000 arbeidstakere som er uten tjenestepensjon - hovedsakelig i små og mellomstore bedrifter.

For å unngå at disse arbeidstakerne blir pensjonstapere, er det vedtatt at alle bedrifter fra og med den 1. juli i år må ha tjenestepensjon for sine ansatte.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer