Kk-ekspertene

Trampoline

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har hørt at å hoppe på trampoline i 5 min er det samme som å ta en joggetur på 15 min. Er dette egentlig sant?

Om jeg skulle følge KK's «flatere mage på rekordtid», er vel det vel ikke nok å bare følge det programme annen hver dag for å få en strammere mage, eller?
Elise

Svar: Det eneste som betyr noe med tanke på effekten av treningen er kaloriforbruket ditt underveis. Dette måles indirekte ved at du måler pulsen din. Om 5 min trampoline skulle kunne erstatte 15 minutter jogging må altså pulsen din på trampolinen være mye høyere enn når du jogger. Det er den ikke med mindre du jogger ekstremt langsomt og hopper med voldsom intensitet på trampolinen. Så enkelt er det - så bare kjenn etter hvor sliten du blir og hvor fort hjertet slår, så vet du noe om effekten.

KK-programmet flatere mage på rekordtid er veldig effektivt for å trene opp magemusklene. Det vil påvirke magens utseende fordi magemusklene blir mer aktive, men det vil ikke fjerne fettlaget på magen. Den eneste måten å redusere fett hvor som helst på kroppen er å bruke opp flere kalorier enn du spiser. Da vil fettlagrene gradvis reduseres, ikke bare på magen, men jevnt overalt.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer