Kk-ekspertene

Trene bort «kjærlighetshåndtakene»

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg hadde bare et lite spørsmål om du hadde noe tips om hvordan jeg kan fjerne fett på «kjærlighetstakene», hvis du forstår?

Jeg har forholdsvis flat mage. men det ser man bare profil og når hvis man ser meg rett fram så ser jeg utrolig tykk ut... Har du noen gode tips?

Jeg har også et ganske så lite bakparti, flat rumpe, hvis du hadde noen tips til det og hadde det vært flotters! :)
Kine

Svar: Om du leser noen av de andre rådene mine ser du at jeg sjelden har råd for «forandring» av enkelte kroppsdeler. I min verden er det ikke helt slik trening fungerer eller kan «brukes». Det betyr ikke at kroppens utseende ikke forandres av trening, den kan forandres enormt, men som regel ikke på en slik måte at en enkeltdel kan reduseres uten at resten av kroppen påvirkes. Trening påvirker hele kroppen utseende og helse, og dessuten påvirkes psyken din av trening. Trening påvirker hele deg.

Det du snakker om som «kjærlighetshåndtak» (hyggelig begrep egentlig:-)) er fettlagre. Fettlagrene våre kan vi dessverre ikke påvirke ved hjelp av øvelser for spesifikke kroppsdeler. Det eneste som påvirker disse lagrene er om du reduserer fettlagrene over hele kroppen, altså om du går ned i vekt. Da vil kroppen ta fra de lagrene den selv bestemmer seg for, men det blir som regel litt fra hele kroppen. Vi er alle skapt litt forskjellig. Noen lagrer fettreservene på lår og rumpe mens andre lagrer dem rundt midjen. En ting er sikker, at et sted må fettet lagres om man ikke skal forsøke å fjerne mest mulig. Om man vil forsøke å få minst mulig av det betyr det ofte et liv fullt av forsakelser – streng diett og mye, målrettet trening. Man kan jo spørre seg om det er en forsakelse man er villig til for litt mindre fett på sidebena?

Jeg vet ikke hvor mye du trener nå, så det er sikkert mye du kan gjøre uten å bli ekstrem. Sats da på god kondisjonstrening og tren gjerne litt styrke for å få litt form på rumpa. Gode øvelser for bakpartiet er markløft, knebøy, utfall. Spør på treningssenteret eller se på denne og denne artikkelen.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer