Kk-ekspertene

Trene i riktig rekkefølge

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg går ca tre ganger i uken på treningsstudio, og trener styrke og kondisjon. Det har jeg gjort nå i et par måneder. Tidliigere startet jeg med ca en halvtime- 45 min kondisjon, og så over til styrkedelen, men jeg har hørt at for jenter er det mest fordelaktig å begynne med styrke. Noe med at da bygger vi muskler, og har lettere for å forbrenne fett på kondisjone etterpå? Er det noe hold i dette? Har iallefall prøvd denne kombinasjonen, men ikke merket noe stor forandring. Jeg trener som sagt rundt 3 ganger i uken, og er ellers aktiv i fritiden. Jeg er ca 1.69 høy og ca 74 kg, og kunne gjerne tenkt meg å gå litt ned i vekt. Jeg merker at jeg er blitt i bedre form, og det er en herlig følelse, men hadde også vært kjekt å kanskje gått ned litt også. Noen gode råd til det? Kostholdet er relativt sunt, spiser jevnlig, og mye grønnsaker.SolfridSvar: Det anbefales som regel å trene styrke før kondisjon, men dette har ikke noe med muskelbygging og fettforbrenning å gjøre – i alle fall ikke fysiologisk. Grunnen til anbefalingen er at det kan være vanskelig å disiplinere seg til å ta skikkelig i når man trener styrke etter å ha slitt seg ut med kondisjon. Motsatt er greiere, vel å merke om du ikke har trent hard styrketrening for bena. Da bør du ikke trene kondisjon etterpå. Rekkefølgen er også en smakssak, så jeg vil anbefale deg å velge den rekkefølgen du trives best med, da orker du antagelig mest også.For å gå ned i vekt er det selvfølgelig viktig med treningen. Den ser fin ut nå, men du kan gjerne legge til et par lange gåturer de dagene du ikke trener. Intensiteten på kondisjonstreningen er også viktig. Du bør trene såpass hardt at du virkelig må ta i og puster tungt, men at du klarer å snakke i korte setninger. I tillegg er det kostholdet ditt som spiller inn. Da synes jeg du skal sende et spørsmål til Jeanette Roede og beskrive for henne hvordan du spiser.Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer