Helse & Livsstil

Trener jeg for mye?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg elsker å trene og føler at jeg er i god form. Kan gjerne trene hver dag, men er det for mye? Jeg både løper ute, sykler, går på spinning, tar andre timer i sal og trener styrke. Under trening, bør jeg gi meg når det er ubehagelig eller kjøre på?
Treningsnarkoman

Svar: Det er ikke noe i veien for å trene hver dag, så lenge du trener variert og mye kondisjonstrening. Når du trener hard styrketrening, bør det gå to dager før du trener styrke for samme muskelgrupper igjen.

Du bør være på vakt og følge med på hvordan kroppen din reagerer. Om du kjenner at du blir tung og sår i kroppen, spesielt om morgenen, kan det hende at du har trent litt for mye og blitt overtrent. Da bør du ta et par hviledager. Det er også viktig at kroppen får tilstrekkelig næringsstoffer og hvile når du trener mye.

Hyppige måltider med sunne råvarer er nødvendig, det samme er lang, god nattesøvn. Du bør ikke trene til ubehag hver gang, men det er vanlig å kjenne at du blir skikkelig sliten når du trener styrke eller intervalltrening.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer