Hud

Trenger ABC i makeup

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Ser overhodet ikke hvilke farger som kler meg. Har heller ikke peiling på hvordan jeg skal legge sminken (skyggen og maskaraen). Kunne tenke meg å bruke eyeliner, men vet ikke hvordan.

Renser huden hver dag, fjerner makeup. Bruker aldri maske etc. Bruker fuktighetskrem, ikke øyekrem og foundation. Sminker meg hver dag med brun skygge, svart kajal, svart maskara, Bruker rouge, ikke leppestift.

Er skikkelig kløne. Ille at man skal bli 42 og være så uvitende... ;) Trenger hjelp.

For øvrig, kjempefine websider.
Marianne (42), Tranby


HELGE SVARER:
Du er nok ikke den eneste som er litt uvitende, det er jo nettopp derfor vi er her, og kan prøve å gi noen råd og inspirasjon, så bra at du liker nettsidene.

MAKE UP:Du har sterke flotte varme farger i deg selv, og vil derfor anbefale å bruke varme farger, som brunt, varm og dyp grønn og dype indigofarger (skummelt, men flott).

ØYEKREM: Vil anbefale deg å bruke øyekrem, ikke ansiktskremen på øyepartiet, for den kan bli for tung.

ØYENSKYGGE:Alltid når du legger en make up, så begynn med en baseskygge på lokket, opp til brynet. Baseskyggen kan være matt på dagtid, men bruk gjerne litt shimmer på kvelden. De mørke fargene bør være matte. Du har god plass mellom globalbuen og opp til brynet, derfor kan du legge den mørke skyggen i globalen, og i en C-form, slik at det går litt ned på lokket. Dus skyggen oppover mot brynet og trekk den litt utover, men det må være lys skygge under brynet, slik vil du gjøre øyet større.

Bruk gode pensler av naturhår til å legge øyeskyggene med.

EYELINER:Legg en tynn eyeliner på lokket, inntil vippekanten. Trekk opp streken på halve lokket, og godt opp i ytterkant. Sort eller grønn eyeliner vil være super til deg. Legg litt skygge i kanten på undervippene, ingenting på våtkanten.

BRYN:Marker brynene dine mye mer enn det de er på bildet, men ikke mørkere enn brunt. Bruk en øyebrynsskygge og en skråpensel.

MASKARA: Når du legger på maskaraen, gjør det jevnt og pent og rent. Ikke pøs på, da blir det lett klumpete og ser ikke delikat ut.

LEPPER: Du bruker ikke leppestift, men prøv en gloss i en lys og varm farge. Det gir en flott effekt og et friskere utseende.

FOUNDATION/PUDDER: Hvis du ikke ønsker å bruke foundation, bruk det i hvert fall på øylokkene under øyenskyggen, så sitter den bedre. Jeg vil kalle det et must for at det skal være lett å jobbe med skyggen. Pudder er også viktig over foundation!

Du har et godt utgangspunkt, så lykke til.

Helge
LES MER:
 • Her finner du flere gode råd fra Helge.

 • Oppskrift for bruk av Bli ny på nett
 • Gå direkte til Bli ny på nett
 • Marianne (42) ønsker fargetips for makeup.
  Marianne (42) ønsker fargetips for makeup. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer