Kk-ekspertene

Trening etter 50

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 57 år, kvinne, og har stort sett hele livet drevet med en eller annen form for trening. Noe treningsavbrekk da barna var små. Jeg er medlem på et av de større treningssentrene i Oslo og trener jevnlig to ganger i uken (målet er 3). Min treningsform er spinning og lett styrketrening i apparatsal. Går også jevnlig turer. Jeg har god kondisjon alderen tatt i betraktning, men trenger helt opplagt å styrke muskulaturen ytterligere. Merker at jeg sakte men sikkert mister fasthet i kroppen, spesielt er jeg misfornøyd med ryggpartiet samt underarmer. Hvilken treningsform er gunstig for meg med hensyn til. generell styrke, men også tyrke rettet spesifikt mot rygg og armer? KariSvar: Siden du trener på et senter er det ikke vanskelig å gi deg råd - ta tak i de ansatte på senteret der du trener og sett opp en avtale om treningsveiledning. Fortell veilederen akkurat hva du er ute etter, så får du fin styrketrening.Et tips til deg når det gjelder gjennomføring: Vær nøye med å ta deg skikkelig ut i øvelsene. Når du har trent det antall repetisjoner du skal, har du for lette vekter om du klarer en repetisjon ekstra. Da er det bare å øke vektene. Det krever litt å venne seg til å trene med en slik disiplin, men når du kan det er det ikke noe problem, og det er da du får resultater.Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer