Trening

Trening etter keisersnitt

Når kan man begynne?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har nettopp tatt keisersnitt. Når kan jeg begynne å trene igjen? Hva bør jeg satse på i begynnelsen? Når kan jeg begynne å trene magemusklene igjen?
Anne

Svar: Gratulerer med baby! Og så flott at du tenker på deg selv og fysisk velbehag midt i ammetåken. Opptrening etter keisersnitt kan deles inn i tre faser.

Den første starter når du våkner på sykehuset og består i pusteøvelser, aktivering av bekkenbunnen og det å komme seg opp og gå forsiktig. Fase to starter når du kommer hjem. Den består i gåturer med vognen, bekkenbunnsøvelser og lette kjerneøvelser.

En god kjerneøvelse er å ligge på ryggen med bøyde knær og presse korsryggen ned i gulvet. Forsøk å holde denne stillingen mens du sakte fører et bein ut og inn igjen, gjenta flere ganger. Unngå en sammenkrøpet holdning selv om arret kan være smertefullt. Rett deg opp!

Tredje fase kan starte fra cirka åtte uker etter forløsning. Da gjelder de samme reglene som for vanlige fødsler, men vær varsom med vanlige situps i ennå noen uker. Andre kjerne-/mageøvelser er helt fint så lenge du klarer å kontrollere bekkenbunnen.

Begynn gjerne på mor/barn treningsklasser, gjør vognturene mer intensive, eller tren styrke/kondisjon på annen måte. Alt bør skje med små forandringer når du øker intensiteten.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer