Kk-ekspertene

Trening og graviditet

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid, og har derfor et spørsmål ang. trening. Trener ganske mye og hard styrketrening i studio. Er det greit å fortsette med dette, eller må jeg gjøre noen endringer? Leste en gang en artikkel du hadde skrevet i KK der du sa at man ikke skulle trene like tungt som vanlig pga trykk i buken eller noe slikt. Gjelder det fra «dag 1», eller når magen blir større og det ubehagelig å løfte like tungt? Har ikke det bladet du skrev denne artikkelen i så jeg hadde blitt veldig glad hvis du kunne gitt meg et svar.
Unni

Svar: Når det gjelder styrketrening og graviditet husker du helt rett. I utgangspunktet kan gravide som er i form fortsette akkurat som før så lenge de ikke øker treningsmengden eller intensiteten.

Jeg vil imidlertid råde de aller mest disiplinerte innen både kondisjon (harde intervaller) og styrketrening (tunge 1-6 repetisjoners sett) til å løse opp litt på innsatsen.

Du kan fint trene tungt en stund fremover, til livmoren stiger og begynner å gjøre seg gjeldende i størrelse. Fra da skal du unngå kraftig økt buktrykk når du trener. Du kan fortsette med 8-10 repetisjoners sett, pass bare på at du kan puste gjennom hele øvelsen, at du ikke må holde pusten og trykke sammen magemusklene samtidig for å gjennomføre. Grunnen til å unngå dette buktrykket er at du ikke vil klemme på blodårene som fører blod tilbake til hjertet og til fosteret. Altså - ingen fare å trene som før, men med litt vett:-)

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer