Kk-ekspertene

Trening og vaksine

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei! På grunn av allergivaksinasjon har jeg forbud mot å anstrenge meg den dagen jeg får vaksina og dagen etter, altså to dager i uka. Men jeg lurer på: kan jeg trene så mye jeg vil de andre dagene? Eller må jeg begynne opptrapping etter hver eneste gang? For når jeg ikke har fått rørt på meg i det hele tatt på to dager, er jeg
veldig gira på å få rørt på kroppen, og vil gjerne både ta en skitur, joggetur og litt styrketrening. Jeg er litt redd for å overtrene meg - er det fare for det?
Helga

Svar: Jeg synes at du skal spørre legen din om dette siden han/hun vil være den beste til å svare på om allergivaksinen du får har noen langtidsvirkninger som tilsier at du ikke skal trene.

På generelt grunnlag er det ikke noe i veien for at du både trener kondisjon og styrke på samme dag når du har hatt to rolige dager før. Ikke noen fare for overtrening om du er i vanlig grei form og ikke anstrenger deg mer enn på en vanlig treningsøkt.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer