Kk-ekspertene

Trøblete fellesøkonomi

Hva når partneren kaster regningene rett i søpla?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:Jeg har i tre år bodd sammen med en jevnaldrende mann som jeg har det veldig godt sammen med. Skuffelsen var derfor stor da jeg tilfeldigvis oppdaget at han har løyet for meg om alt som har med økonomi å gjøre. Det viser seg at han har tatt opp skyhøye forbrukslån, hovedsakelig til ferier og moro, men aldri betalt noe tilbake. Da purringene og inkassokravene kom har han bare kastet dem i søpla. Han la alle kortene på bordet etter at jeg fant ut av situasjonen. Heldigvis har vi ikke felles økonomi, og vi leier bare leiligheten, men han har pådratt seg ganske store gjeldsproblemer. Han sier han ønsker å komme seg ut av dette, men jeg føler meg lurt og bedratt. Jeg er redd for å fortsette et samliv med en mann som ikke har kontroll over økonomien, samtidig som jeg ikke ønsker å leve uten ham. Tror du vi kan løse disse problemene? - 32-åringSVAR:Kjære 32-åringDu forteller at mannen din har lagt alle kortene på bordet, at dere har det veldig godt sammen og at han ønsker å komme ut av dette. Det er et godt grunnlag for å løse problemene. Men det er alltid vanskelig å oppdage at partneren har løyet for deg og det er svært forståelig at du føler deg lurt og bedratt. Tillit kan bli et problem i det videre samlivet, så det er viktig at løsningsstrategiene deres har fokus på dette. Løsningen er og avhengig av hva som er vanskelig for ham. Er forbruket hans knyttet til noen form for avhengighet, trenger han profesjonell hjelp. Kanskje bør noen andre enn deg ha kontroll over din manns penger slik at han vet hva han kan leke for og som sikrer at regningene blir betalt.Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer