Makeup

Tryll bort mørke ringer

Litt for lite søvn i det siste? Slik jukser du øynene store og klare med enkle makeup.grep.

Tryll bort mørke ringer
Publisert
Sist oppdatert
Helge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Spørsmål: Jeg lurer på hva jeg kan gjøre med mørke ringer under øynene. I tillegg sliter jeg litt med eksem og tørr hud, og lurer på hvordan jeg kan finne produkter som er "snille" med huden min. Jeg bruker fuktighetskrem morgen og kveld, og renser huden hver kveld. Av sminke bruker jeg en lett foundation, concealer, rouge, maskara og eyeliner. Vasker håret cirka annenhver dag, og bruker ikke stylingprodukter.ElinSvar: Concealer er trikset for å dempe mørke ringer under øynene. Velg en med snev av oransje i fargen, den vil "drepe" det mørke, blåaktige i ringene, siden det er komplementærfargen. Det er også viktig å tenke på konsistensen, den må hverken være for hard eller tørr, for da synes den lett, og smelter ikke så godt inn i huden. Concealeren må heller ikke være for myk, da glir den bare vekk og binder seg ikke. Vær nøye med å legge på bare et tynt lag, og jobb den lett og fint inn i huden.Siden du sliter litt med eksem og tørr hud, er det viktig å bruke gode produkter. Jeg vil anbefale deg å gå til en hudpleier og får riktige råd i forhold til din hudtype. De har produkter som er medisinsk oppbygget, og tilpasset spesielle hudtyper. Når det gjelder peeling er dette viktig, men vær forsiktig. Hør med hudpleieren og velg helst en ren peelingmaske. Det aller viktigste er uansett at huden din får mye fuktighet, både dag og natt. Når det gjelder makeup og valg av farger til deg, er jeg nesten sikker på at du kler de varme fargene best, men det betinger at hårfargen din er naturlig. Selv om ansiktet ditt er kjølig, er hårfargen din rødlig, og da er de varme fargene best. Slik jeg ser det er sminken din fin allerede, men du kan godt "strekke" øynene litt ut, slik at de ikke blir så runde. Legg en varm, dus øyeskygge, for eksempel plomme, i globalbuen, og trekk den litt utover, ikke oppover, da jukser du øyet ditt. Tenk litt på katteøyne når du legger sminken, da er det enklere. Kanskje kunne brynene dine vært litt tynnere også, i alle fall litt mer markerte. Det er også flott om du markerer kinnbena dine litt mer, da ser du friskere ut. Det gjelder mest for kvelden. Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.