Kosthold

Ujevnt kosthold

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 20 år. Jeg har litt vanskeligheter med dette vektgreiene. Min idealvekt er ca 57 kg, men da jeg flyttet hjemmefra, og inn med to venninner, ble det litt mye fest og moro, så nå har jeg gått opp. Trives IKKE med vekten min nå. Selv om det antakeligvis er drikkingen hver helg som forårsaker dette, synes jeg det er veldig vanskelig å la være, fordi det er jo så sosialt. Studentmiljø, du vet. Jeg trener fire-fem dager i uken, og i ukedagene spiser jeg veldig stramt, kanskje litt lite, frodi jeg vet jeg skeier så VELDIG ut i helgene. Har du noen å si på dette? Vær så snill?
Tina

Svar: Det er ikke noe lurt å spise så ujevnt som du gjør, med veldig lite i hverdagene og mye i helgene, og i tillegg drikke mye i helgene.

Dette kan gi seg utslag på vekten. Oppsummerer du i kalorier alt du spiser og drikker en hel uke (7 dager) og deler på 7, så kan du se gjennomsnittet. Det er bra du trener mye.

Trenger du å skeie helt ut i helgene for å være sosial? Det er du som bestemme og du som må ta et valg om hvordan du vil ha det – både vektmessig og sosialt!

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer