Helse & Livsstil

Unngå joggeknær

Flere får vondt i knærne når de jogger.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en treningsglad dame midt i 30-årene, som dessverre sliter med svake knær. Har alltid trent mye, og tidligere løp jeg ofte lange turer i skogen. Nå får jeg nesten alltid stivt kne etter en tjue minutters tid. Knesmertene stråler opp i setet, og ned gjennom leggen, og tvinger meg til å gå i stedet for å løpe når jeg er halvveis. Det gjør meg trist, for jeg er utrolig glad i å løpe ute!

Får ikke slike plager når jeg sykler eller trener aerobic, men skulle så inderlig gjerne ha fortsatt med løpingen. Med små barn i huset er dette en treningsform som er grei, da man ikke er avhengig av faste tider. Blir også i veldig godt humør når jeg tar meg helt ut gjennom løpingen.

Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt plagene? Må jeg innse at jeg ikke kan løpe mer, eller finnes det bot mot dette? Takknemlig for svar!
Løperjenten


Svar: Det kan godt hende at du kan få bot med dette, men da må du til en lege og sjekke ut hva det er. Du kan enten gå via fastlegen din og få en henvisning videre, eller du kan gå direkte til mer idrettskompetanse. Her i Oslo har Norsk Idrettsmedisinsk institutt godt rykte. I Trondheim er det Rosenborgklinikken, og i andre byer finnes også alternativer.
 • Nyttige joggetips
 • Derfor er det viktig med riktige joggesko

 • Håper du finner ut av problemene, jeg vet godt hvordan følelsen er av å bli hindret i å gjøre det man liker best.

  Jill Jahrmann
  treningsekspert
  jill@kk.no

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer